Ką valgė mūsų protėviai, kodėl advento pasninkas jiems buvo natūralus dalykas, atskleidžia baltiškų patiekalų rekonstrukcija. Jos pagrindas – radiniai kapuose, į kuriuos mirusiesiems įdėdavo ir žemiškų gėrybių. Istorinės virtuvės gurmanams nuklojami stalai su gausybe patiekalų pagal receptus iš kapų ir metraščių.
Kultūra | 6 MIN.

0
Kalėdos – ypatingas laikotarpis, suburiantis šeimą prie bendro, dažnai gausesnio nei įprastai, vaišių stalo. Kasmet norint išbandyti naujus patiekalus ir kartu nepamiršti tradicinių šventinių skanėstų, nesunku pagaminti daugiau nei iš tiesų reikia. Maisto perteklius ne tik plonina piniginę, bet ir gali prisidėti prie maisto švaistymo. Specialistai dalijasi patarimais, kaip ne tik tvariau paruošti šventinį stalą, bet ir išvengti maisto švaistymo, o kartu – ir sutaupyti.
Virtuvė | 5 MIN.

0