Virtuvė | 7 MIN.

Maisto ekspertė atskleidžia, kaip sumažinti maisto išlaidas be didelių pastangų

Reporteris Lina
2018 m. spalio 16 d. 20:30
grikiu-risoto.jpg

Lietuva yra antroje vietoje pagal išlaidas maistui ir nealkoholiniams gėrimams Europos Sąjungoje – tam skiriame beveik 21 proc. namų ūkio biudžeto. Pasak prekybos tinklo IKI maisto ekspertės Vilmos Juodkazienės, šis skaičius galėtų būti mažesnis, jeigu pakeistume tam tikrus savo apsipirkimo įpročius, vienas iš jų – savaitės valgiaraščio planavimas.

Kiek kartų per savaitę turime eiti į parduotuvę?

Nors lietuviai maistui išleidžia penktadalį savo biudžeto, maisto ekspertė V. Juodkazienė teigia, kad šį procentą tikrai galima sumažinti.

„Išleisti mažiau maistui nėra taip sudėtinga, kaip kartais atrodo. Sutaupyti pirmiausia trukdo ne pirkinių kainos, o apsipirkimų įpročiai. Rekomenduojama kartą per savaitę pirkti ilgo galiojimo produktus, o dažniau į parduotuvę užsukti šviežios žuvies, mėsos, vaisių ar daržovių, bei kitų prekių, kurias turime suvartoti per kelias dienas nuo įsigijimo datos,“ – pataria maisto ekspertė ir priduria, kad prieš einant į parduotuvę pravartu susiplanuoti savaitės valgiaraštį.

„Žinodami preliminarų savaitės meniu apsipirksite greičiau, išvengsite nebūtinų pirkinių ir lengviau kontroliuosite maisto išlaidas. Mitybos specialistų teigimu, norint palaikyti kokybiškos mitybos įpročius, į savaitės pirkinių krepšelį reikėtų įtraukti duonos gaminių, pieno produktų, šviežios mėsos ar žuvies bei daržovių ir vaisių,“ – sako maisto ekspertė.

Būtiniausių prekių krepšelis – už 5,48 euro

Dar vienas būdas sutaupyti – rinktis privataus prekės ženklo produkciją. „Ne paslaptis, kad aukštą produkto kainą lemia ne tik jo kokybė, bet ir vardas. Būtent todėl dideli prekybos tinklai tiekia savo produkciją, kurią gali pasiūlyti už konkurencingą kainą. Parduotuvėje „IKI“ tai – lietuviški „Cento“ gaminiai. Jų pakuočių dizainas – paprastas ir ryškus, kad pirkėjai be didelių pastangų pastebėtų geriausios kainos produkciją,“ – sako maisto ekspertė.

V. Juodkazienė priduria, kad būtent ši produkcija sudaro didžiąją dalį „Taupuko“ krepšelio, skirto norintiems maksimaliai sutaupyti. Jame – dešimt būtiniausių maisto produktų vos už 5,48 euro.

„Nors mūsų asortimente yra daugiau nei 350 prekių palankiomis kainomis, jas geriname nuolatos. Nuoseklių pastangų rezultatas – „Taupuko“ krepšelis, kainuojantis vos 5,48 eurus, į kurį sudėjome net dešimt kasdienių maisto produktų, tokių kaip pienas, tamsi ir šviesi raikyta duona, sūris, virta dešra, kiaušiniai, grikių kruopos, saulėgrąžų aliejus, riebalų tepinys ir makaronai,“ – vardija maisto ekspertė.

Savaitės valgiaraštis norintiems sutaupyti

Pasak V. Juodkazienės, „Taupuko“ krepšelio produktus derinant su sezoninėmis daržo ar sodo gėrybėmis, galima sukurti maistingą savaitės meniu ir sutaupyti.

„Grikių rizotas su moliūgais – vienas mano mėgstamiausių receptų. Jam pasigaminti naudoju prekes iš „Taupuko“ krepšelio: „Cento“ grikių kruopas, kurių kaina už 800 g siekia vos 0,98 euro, „Vilniaus“ sūrį už 1,16 euro, šlakelį „Cento“ saulėgrąžų aliejaus, kurio butelis kainuoja tik 0,89 euro. Žinoma, neapsieinama be darže užaugintų moliūgo ir cukinijos,“ – sako maisto ekspertė ir dalijasi receptu.

Receptas

Jums reikės:

1 svogūno

1 galvutės česnako

1 daržovių sultinio kubelio

Saujos smulkintos petražolės

1 nedidelės cukinijos

1 nedidelio moliūgo

800 g „Cento“ grikių

Tarkuoto „Vilniaus“ sūrio

400 ml vandens

1 v. š. „Cento“ saulėgrąžų aliejaus

1 v. š. „Aimos“ riebalų mišinio

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Virdulyje užvirkite vandenį. Nulupkite ir 1 cm skersmens kubeliais supjaustykite moliūgą. Smulkiai sukapokite svogūną, taip pat smulkiais gabalėliais supjaustykite cukiniją. Išspauskite česnako galvutę. Moliūgo gabalėlius išklokite ant kepimo popieriumi padengtos kepimo skardos. Apšlakstykite saulėgrąžų aliejumi bei pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite apie 10-15 min, kol apskrus. Kol ruošite rizotą, karštoje orkaitėje palaikykite vidutinio dydžio kepimo indą. Paimkite keptuvę, įdėkite šaukštą „Aima“ riebalų mišinio, sudėkite svogūną bei cukiniją ir viską kepkite apie 5 min, kol daržovės suminkštės. Sudėkite česnaką ir minutę pakepkite, kol česnakas pakvips. Į tą pačią keptuvę sudėkite grikių kruopas, viską gerai išmaišykite ir kepkite dar vieną minutę. Tuomet supilkite 400 ml verdančio vandens ir sutrupinkite kubelį daržovių sultinio. Palaukite, kol skystis iš naujo užvirs. Nepamirškite pamaišyti. Galiausiai, nukelkite keptuvę nuo ugnies ir visą masę perkelkite į orkaitėje įkaitintą kepimo indą. Indą uždenkite aliuminio folija ir palikite troškintis orkaitėje 15-17 min arba kol grikių kruopos bus minkštos, o visas skystis sugertas. Kol rizotas troškinasi, smulkiai sutarkuokite „Vilniaus“ sūrį. Galiausiai, į minkštą ir švelnią grikių masę įmaišykite apkeptus moliūgus, smulkintą petražolę ir tarkuotą sūrį. Skanaus!

Kiaušinių ir daržovių fritata

Maisto ekspertė dalijasi itališko omleto receptu, kuris tinka pusryčiams, pietums ir vakarienei. Jo sudėtyje taip pat „Taupuko“ krepšelio produktai: „Cento“ kiaušiniai (10 vnt. dėžutės kaina – 0,70 euro) ir saulėgrąžų aliejus – bei daržovės.

Jums reikės:

4 stiklinių šaldytų arba šviežių daržovių mišinio

6 „Cento“ kiaušinių

0,5 a. š. džiovinto baziliko

Žiupsnelio druskos

Žiupsnelio pipirų

1 v. š. „Cento“ saulėgrąžų aliejaus

1 vidutinio dydžio svogūno

2 česnako galvučių

150 g tarkuoto „Vilniaus“ sūrio

Gaminimas:

Užvirkite 500 ml sūdyto vandens, sudėkite daržoves ir virkite, kol jos suminkštės. Atskirame nedidelio dydžio dubenėlyje išplakite kiaušinius, džiovintą baziliką, druską ir pipirus. Smulkiai supjaustykite svogūną, išspauskite česnako galvutes. Ant vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę, įpilkite šaukštą aliejaus, sudėkite smulkintą svogūną bei česnaką ir kepkite 4 min. Į keptuvę sudėkite virtas daržoves. Viską gerai išmaišykite ir ant jų viršaus supilkite plaktų kiaušinių masę. Švelniai pamaišykite, uždenkite dangčiu ir kepkite, kol kiaušinių masė nebebus skysta. Ant itališko omleto viršaus užbarstykite tarkuotą sūrį ir uždenkite dangčiu, kad sūris išsilydytų. Fritatą supjaustykite į keturias dalis ir patiekite su tamsios duonos (raikyto kepalo kaina – 0,26 euro) skrebučiais. Skanaus!

Minkštai virti kiaušiniai su duonos lazdelėmis

Labai paprastas, tačiau gardus ir maistingas receptas, puikiai tinkantis pusryčiams – minkštai virti kiaušiniai su duonos lazdelėmis. Jiems paruošti reikės tik kiaušinių, „Aima“ riebalų tepinio (200 g kaina – 0,47 euro) ir tamsios ar šviesios (raikyto kepalo kaina – 0,19 euro) duonos.

Receptas:

Jums reikės:

2 „Cento“ kiaušinių

2 „Cento“ duonos riekelių

Gabalėlio „Aima“ riebalų tepinio

Žiupsnelio druskos ir šviežiai maltų pipirų

Gaminimas:

Užvirkite vandenį. Įdėkite kiaušinius, sumažinkite kaitrą iki vidutinės, ir uždenkite dangčiu. Virkite 6 min. Kol kiaušiniai verda, paskrudinkite duonos riekeles, aptepkite riebalų tepiniu ir supjaustykite jas juostelėmis. Praėjus 6 min, kiaušinį iškart perdėkite į šaltą vandenį. Skanaukite patiekdami kiaušinius specialiuose stoveliuose, į skystą kiaušinio trynį mirkydami skrudintas duonos riekeles. Jei norite, pagardinkite druska ir pipirais. Skanaus!


Šiauliai
Susitaikę per Kūčias, Kalėdas švęsime širdimi
Visais laikais lietuviams rūpėjo stebuklinga Kalėdų išvakarių diena – Kūčios. Tai šventė, sutelkianti visą šeimą prie bendro vaišių stalo. Nors šios lietuviams svarbios šventės tradicijos bėgant metams smarkiai pasikeitė, etnologai kviečia prisiminti magišką ir simbolinę jos prasmę. Be to, neužmiršti šiandien kaip niekad aktualaus susitaikymo ritualo. Jis būtinas, norint Kalėdas švęsti širdimi.
Kultūra | 8 MIN.
0
Lietuva
Akmenė
Parlamentarai nepritarė teisininkės, Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narės Nerijos Stasiulienės kandidatūrai į Seimo kontrolieriaus pareigas.
Politika | 2 MIN.
0
Gruodžio mėnesį Akmenės rajone vyko paramos akcija „Kalėdinė šypsena pafrontės vaiko, senolio, kario veide“, skirta Ukrainos žmonėms.
Aktualijos | 2 MIN.
1
Lietuva
Lietuva
Be silkės patiekalų neįsivaizduojamas joks šventinis stalas. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, jog silkė – riebi, tačiau sveikatai palanki žuvis, tad ją vertėtų skanauti ne tik per šventes.
Lietuva | 4 MIN.
0
Ar žinojote, kad Pekino antis yra ir paukščio rūšis, ir patiekalas? Pastarasis yra specialus iš Kinijos kilęs anties paruošimo būdas, vertinamas dėl ryškaus kontrasto tarp traškios odelės ir itin sultingos mėsos. O pirmąją – šviežią Pekino antį – šią savaitę kaip tik galima įsigyti už mažesnę kainą. „Maximos“ kulinarinių idėjų partnerė Brigita Uyar pataria, kaip ją paruošti ir dalijasi ypatingu šventiniu receptu.
Virtuvė | 5 MIN.
0


Vyriausybė pripažino žemės ir maisto ūkį nacionaliniam saugumui svarbia sritimi. Toks sektoriaus pripažinimas leis kurti ir palaikyti atsparią bei savarankišką šalies apsirūpinimo maistu sistemą.
Žemės ūkio ministerijos naujienos | 3 MIN.
1
Europos Komisijos (EK) pristatytas pasiūlymas dėl ilgalaikio Europos Sąjungos (ES) biudžeto 2028–2034 metams kelia daug rimtų klausimų. Ypač dėl to, kad žemės ūkio, kaimo plėtros ir žuvininkystės finansavimas mažėtų apie 20 proc. (palyginti su 2021-2027 metų laikotarpiu) ir dėl numatomo steigti naujo fondo.
Žemės ūkio ministerijos naujienos | 6 MIN.
1

Lietuva
Lietuva
Be silkės patiekalų neįsivaizduojamas joks šventinis stalas. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, jog silkė – riebi, tačiau sveikatai palanki žuvis, tad ją vertėtų skanauti ne tik per šventes.
Lietuva | 4 MIN.
0
Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) primena vartotojams – nuo sausio keičiantis elektros ir gamtinių dujų tarifams, rodmenis būtina deklaruoti iki 2025 m. gruodžio 31 d. imtinai.
Lietuva | 2 MIN.
0

Pakruojis
Pakruojis
Pakruojyje susitiko Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministras Vladislavas Kondratovičius, Latvijos sumanaus administravimo ir regioninės plėtros ministras Raimonds Čudars bei Estijos regioninės plėtros ir žemės ūkio ministras Hendrikas Johannesas Terrasas.
Politika | 3 MIN.
0
Gruodžio 18 dieną įvyko Pakruojo rajono savivaldybės tarybos posėdis. Jame dalyvavo 20 tarybos narių. Posėdžio darbotvarkėje suplanuoti 35 klausimai. Prieš prasidedant klausimų svarstymui pasveikinti gruodžio mėnesį gimtadienius šventę Pakruojo rajono savivaldybės tarybos nariai Vida Remeikienė, Robertas Ašmanavičius ir Audrius Kazlauskas.
Politika | 5 MIN.
0

Kelių eismo taisyklės (KET) sukurtos ne tik eismui reguliuoti, bet ir saugumui užtikrinti. Kai kuriems eismo dalyviams atrodo, kad laikytis visų taisyklių nėra būtina, tačiau toks požiūris yra klaidingas ir pavojingas. Net menkiausias taisyklių nepaisymas gali turėti skaudžių, o kartais ir tragiškų pasekmių.
Saugi kelionė – bendras tikslas | 5 MIN.
0
Kelionė automobiliu – tai ne tik transporto priemonės vairavimas, bet ir emocinis iššūkis vairuotojui. Daugeliui kelią apkartina stresas, kuris iš dalies kyla ne dėl išorinių veiksnių, o dėl prasto pasiruošimo kelionei. Kruopštus kelionės planavimas leidžia sumažinti įtampą ir išvengti rizikos kelyje.
Saugi kelionė – bendras tikslas | 5 MIN.
0

Lietuva
Lietuva
NATO generalinis sekretorius Markas Rutte prieš Kalėdas ragina toliau remti Ukrainą – ir kartu įspėja dėl saugumo rizikos Europos šalims.
Pasaulis | 3 MIN.
0
JAV prezidentas Donaldas Trumpas pirmadienį paskelbė apie naują karo laivų klasę, kuri bus pavadinta jo vardu – tokia garbė paprastai suteikiama tik buvusiems šalies vadovams.
Pasaulis | 3 MIN.
2


Šiauliai
Šiauliai
Šiaulių techninės kūrybos centro erdvės vienai nakčiai virto tikra kūrybine laboratorija ir improvizuota filmavimo aikštele. Būtent tokioje dinamiškoje aplinkoje Šiauliuose įvyko pirmosios naktinės kūrybinės dirbtuvės „Kai kalba vanduo“, skirtos vyresnių klasių moksleiviams. Iki pat ankstyvo ryto trukęs renginys tapo erdve, kurioje jaunimas galėjo laisvai kurti, diskutuoti, tyrinėti ir praktiškai pristatyti savo idėjas, ieškodami sprendimų aktualiai šiandienos problemai – gėlo vandens trūkumui ir taršai.
Verslas | 6 MIN.
0
Pastebėję, jog Šiaulių miesto įmonėms trūksta aiškumo apie jų vaidmenį galimų ekstremaliųjų situacijų metu, Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmai, Pramonės komiteto iniciatyva (pirmininkas Rolandas Gabrielaitis, UAB „Bodesa“ prezidentas), gruodžio 5 dieną pakvietė verslo atstovus į informacinį susitikimą su Šiaulių miesto savivaldybės Civilinės saugos ir mobilizacijos specialistais tema „Pasiruošimas ekstremaliosioms situacijoms: ką privalo žinoti įmonės“.
Verslas | 4 MIN.
0

Kelmė
Šiauliai
Pirmadienį du jaunus vyrus, su savimi turėjusius galimai narkotinių medžiagų, sulaikę Kelmės rajono policijos komisariato pareigūnai praneša vakare sulaikę ir dar vieną.
Kriminalai | 2 MIN.
0
Pirmadienį Šiaulių mieste ir rajone policijos pareigūnai nutraukė dviejų vairuotojų keliones. Abiejų girtumai viršijo dvi promiles, o vienam nedaug trūko iki sunkaus girtumo laipsnio.
Kriminalai | 2 MIN.
0


Akmenė
Šiauliai
Ankstų pirmadienio rytą Naujojoje Akmenėje sulaikytas neblaivus vairuotojas.
Gatvė | 2 MIN.
0
Pirmadienį vienoje centrinės Šiaulių dalies sankryžoje laikinai neveikia šviesoforas. Apie tai vairuotojus ir kitus eismo dalyvius perspėja bendrovė „Šiaulių šviesa“.
Gatvė | 2 MIN.
0
Lietuva
Lietuva
Artėjant Kalėdoms Lietuvos gyventojai nesvajoja nei apie egzotines salas, nei apie snieguotas Šveicarijos slidinėjimo trasas – dažnas ruošiasi Kalėdas sutikti namuose ar lankant artimuosius. Atlikta apklausa Baltijos šalyse atskleidė, kad namuose per šventes planuoja likti 71 proc. apklaustų lietuvių, 76 proc. latvių ir net 81 proc. estų.
Gatvė | 3 MIN.
0
Baigiantis metams Pakruojyje atnaujintas dar vienas kiemas. Atsinaujinusia infrastruktūra džiaugiasi P. Mašioto g. 41 daugiabučio namo gyventojai. Čia pilnai sutvarkytas šalia namo esantis kiemas, naujai įrengtas šaligatvis.
Gatvė | 2 MIN.
0

Šiauliai
Radviliškis
2025 metų Šiaulių rajono sporto apdovanojimų šventė sukvietė rajoną garsinusius sportininkus, trenerius, sportą mylinčius kuršėniškius ir miesto svečius. Šie apdovanojimai vyksta jau dešimtą kartą. Geriausius sportininkus, trenerius, komandas ir nominacijų nugalėtojus pagal pateiktas paraiškas renka Šiaulių rajono savivaldybės Sporto taryba.
Sportas | 3 MIN.
0
Gruodžio 16 d. laisvasis mokytojas Valerijus Belovas organizavo plaukimo varžybas mokiniams, kurie lanko trenerio neformaliojo vaikų švietimo programą „Mokymas plaukti“. Varžybose mokiniai buvo suskirstyti į penkias amžiaus grupes ir rungtyniavo 25 m bei 50 m nugara rungtyse. Mokiniai pasiekę geriausius rezultatus buvo apdovanoti medaliais ir taurėmis, o visi dalyviai saldžiomis dovanėlėmis. Mažiausiems plaukikams apdovanojimus įteikė kandidatė į plaukimo meistrus Ugnė Takuševičiūtė.
Sportas | 2 MIN.
0


Šiauliai
Šiauliai
Visais laikais lietuviams rūpėjo stebuklinga Kalėdų išvakarių diena – Kūčios. Tai šventė, sutelkianti visą šeimą prie bendro vaišių stalo. Nors šios lietuviams svarbios šventės tradicijos bėgant metams smarkiai pasikeitė, etnologai kviečia prisiminti magišką ir simbolinę jos prasmę. Be to, neužmiršti šiandien kaip niekad aktualaus susitaikymo ritualo. Jis būtinas, norint Kalėdas švęsti širdimi.
Kultūra | 8 MIN.
0
Artėjant gražiausioms metų šventėms, neretai tenka pasukti galvas dėl dovanų artimiesiems ir draugams. Namams prisipildžius ne visada reikalingų daiktų, vis dažniau renkamės dovanoti emocijas ir turiningą laiką. Būtent apie kultūros skleidžiamą grožį laidoje „Moterims 45+“ kalėjomės su Dalia Šidiškiene, kuri akcentuos, kad vidinį grožį kartais puoselėti gali būti net lengviau nei išorinį.
Veidai | 3 MIN.
0
Radviliškis
Pakruojis
Po truputį namai, gatvės, miestai prisipildo kalėdinės dvasios ir jaudinančio šv. Kalėdų laukimo. Šis nuostabus reiškinys neaplenkė ir Lizdeikos gimnazijos, kurioje nuolat puoselėjamos gražios tradicijos padėti kitiems ir skiriamas didelis dėmesys empatijos ugdymui. Empatiški žmonės moka atpažinti kito žmogaus emocijas, nuotaikas bei parodyti, kad supranta, ką jaučia kitas žmogus. Kasmet, artėjant gražiausioms metų šventėms, gimnazijoje vyksta tradiciniai labdaros renginiai. Vienas iš jų – kalėdinė mugė „Parduok kalėdinę nuotaiką“.
Jaunimas | 3 MIN.
0
Tai buvo vakaras, kupinas šviesos, emocijų ir jaunų talentų. Ačiū visiems, kurie buvo kartu ir kūrė šią ypatingą šventę – jauniesiems talentams, laureatams, svečiams, žiūrovams ir visiems prisidėjusiems prie renginio. Jūsų energija, šypsenos ir palaikymas pavertė šį vakarą tikru žvaigždžių spindesiu!
Jaunimas | 2 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
Šiemet šventinis laikotarpis dovanoja ilgiau trunkantį laisvadienių laikotarpį, todėl natūralu, kad daug gyventojų savo namus paliks ilgesniam laikui – išvyks pas artimuosius, keliaus arba tiesiog praleis daugiau laiko ne namuose. Apsaugos ekspertai ir policija įspėja: būtent tokios dienos tampa aktyviu sezonu vagims, kurie pastaruoju metu elgiasi įžūliau ir veikia žaibiškai. Prie dažnesnių incidentų prisideda ir gyventojų šventinė skuba bei išsiblaškymas.
Namai | 5 MIN.
0
Lietuvoje savarankiškai dirbančių asmenų skaičiui viršijus 300 tūkst., vis daugiau kalbama ir apie jų poreikį įsigyti nekilnojamojo turto. Kelias iki nuosavo būsto savarankiškai dirbantiesiems gali būti sudėtingesnis. Finansų įstaigos, vertindamos laisvai samdomų specialistų ar smulkiųjų verslininkų paraiškas, taiko griežtesnius kriterijus, todėl norint gauti paskolą būtina kruopščiai pasiruošti, rašoma banko „Bigbank“ pranešime žiniasklaidai.
Namai | 5 MIN.
0

Šiauliai
Šiauliai
Artėjant gražiausioms metų šventėms, neretai tenka pasukti galvas dėl dovanų artimiesiems ir draugams. Namams prisipildžius ne visada reikalingų daiktų, vis dažniau renkamės dovanoti emocijas ir turiningą laiką. Būtent apie kultūros skleidžiamą grožį laidoje „Moterims 45+“ kalėjomės su Dalia Šidiškiene, kuri akcentuos, kad vidinį grožį kartais puoselėti gali būti net lengviau nei išorinį.
Veidai | 3 MIN.
0
Šakynos bendruomenėje gyvenimas verda. Tai paliudija ir Gabrielė Kreimerytė – tikra Šakynos bendruomenės siela. Mergina čia gimė, užaugo, o baigusi studijas nusprendė grįžti ir įsikurti savo gimtojoje vietoje. Gabrielė sako dažnai išgirstanti klausimą “Kodėl taip myli Šakyną?“. Atsakymas labai paprastas – vertybes formuoja šeima, o visa Gabrielės šeima širdį atiduoda Šakynai.
Veidai | 4 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
Be silkės patiekalų neįsivaizduojamas joks šventinis stalas. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, jog silkė – riebi, tačiau sveikatai palanki žuvis, tad ją vertėtų skanauti ne tik per šventes.
Virtuvė | 4 MIN.
0
Ar žinojote, kad Pekino antis yra ir paukščio rūšis, ir patiekalas? Pastarasis yra specialus iš Kinijos kilęs anties paruošimo būdas, vertinamas dėl ryškaus kontrasto tarp traškios odelės ir itin sultingos mėsos. O pirmąją – šviežią Pekino antį – šią savaitę kaip tik galima įsigyti už mažesnę kainą. „Maximos“ kulinarinių idėjų partnerė Brigita Uyar pataria, kaip ją paruošti ir dalijasi ypatingu šventiniu receptu.
Virtuvė | 5 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
2026 metų sausis atneš transformacijos ir naujų pradžių energiją. Kosmosas tarsi kvies mus iš naujo įvertinti savo prioritetus, susitelkti į vidinius išteklius ir būti nuoširdiems patiems sau. Tai metas, tinkamas planams tikslinti, kryptims peržiūrėti ir brandiems sprendimams priimti.
Horoskopai | 5 MIN.
0
Gruodžio dvidešimt trečioji – 357-oji metų diena (antroji 51-osios metų savaitės diena), iki Naujųjų metų lieka 9 dienos.
Horoskopai | 4 MIN.
0

Lietuva
Lietuva
Be silkės patiekalų neįsivaizduojamas joks šventinis stalas. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, jog silkė – riebi, tačiau sveikatai palanki žuvis, tad ją vertėtų skanauti ne tik per šventes.
Virtuvė | 4 MIN.
0
Ar žinojote, kad Pekino antis yra ir paukščio rūšis, ir patiekalas? Pastarasis yra specialus iš Kinijos kilęs anties paruošimo būdas, vertinamas dėl ryškaus kontrasto tarp traškios odelės ir itin sultingos mėsos. O pirmąją – šviežią Pekino antį – šią savaitę kaip tik galima įsigyti už mažesnę kainą. „Maximos“ kulinarinių idėjų partnerė Brigita Uyar pataria, kaip ją paruošti ir dalijasi ypatingu šventiniu receptu.
Virtuvė | 5 MIN.
0