Virtuvė | 7 MIN.

Kodėl desertui prie kavos verta rinktis sūrį, o mocarelą reikėtų valgyti saikingai?

Etaplius.lt
2024 m. balandžio 29 d. 18:11
Burata su pomidorais

Ieškantiems pavasariškų skonių lėkštėje, dietistė ir lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ subalansuotos mitybos partnerė Vaida Kurpienė turi sprendimą – kodėl gi nepabandžius itališkais, unikalios tekstūros, sūriais praturtinti kasdienės mitybos? Šiuo metu prekybos tinkle iš skirtingų Italijos regionų atkeliavę įvairiausių rūšių sūriai bei kiti išskirtiniai itališki produktai – ne tik sveikatai palankūs užkandžiai, bet ir puikūs ingredientai ruošiant gaivius patiekalus. Visą balandį „Maximoje“ vykstant Italijos mėnesiui dietistė ragina pasinaudoti proga paragauti Italijos skonių ir dalinasi įžvalgiais patarimais, kurie sūriai verti jūsų dėmesio bei kodėl šis produktas gali būti puikus desertas prie puodelio kavos.

Dietistė Vaida Kurpienė pasakoja, kad italų virtuvėje dominuoja itin lengvai pagaminami patiekalai, kuriems paruošti dažnai užtenka vos kelių ingredientų ir minimalių kulinarinių įgūdžių. Dėl to kiekvienas namuose turėdamas tinkamų produktų gali pasigaminti itin skanių itališkų patiekalų ir užkandžių.

„Italai mėgsta šviežią ir kokybišką maistą, todėl jiems labai svarbi produktų kokybė bei sudėtis. Mes, lietuviai, iš italų galėtume pasimokyti mėgavimosi maistu – paprastai jie valgo lėtai, neskubėdami. Pietūs ar vakarienė italams tampa savotišku socialiniu ritualu, proga pabendrauti su artimaisiais ir draugais.

Tai yra gilias šaknis turinti maisto kultūra, kurią tikrai verta patirti ir iš jos šio to pasisemti. Tad vietoje valgymo prieš televizorių ar kalbėjimo apie problemas, geriau planuokite savaitgalį, aptarkite kas gero tą dieną nutiko. Įrodyta, kad Viduržiemio jūros dietos nauda susijusi ne tik su maisto produktais, bet ir su jų paruošimu, aiškiu valgymo režimu ir socialiniu bendravimu“, – pasakoja V. Kurpienė.

Po žiemos – šviežumo ir naujų skonių poreikis

Antrindama dietistei, prekybos tinklo „Maxima“ Komunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento direktorė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė dalinasi, kad pavasariui persiritus į antrąją pusę pirkėjai būna išsiilgę maistingesnių ir gaivesnių patiekalų, tad jiems įkvėpimo ieško išties žvelgdamiesi į įvairias pasaulio virtuves.

„Neretai ieškantys naujų kulinarinių idėjų atsigręžia į laiko patikrintą italų virtuvę, kuri ne veltui tituluojama kaip turinti giliausias tradicijas ar esanti viena garsiausių bei sveikiausių pasaulyje. Pasimėgauti proga per skanius valgius nusikelti į saulėtąją Italiją pirkėjai gali visą balandį ragaudami išskirtinius, tik ribotą laiką asortimente siūlomus, ar jau pamėgtų prekių ženklų itališkus produktus.

Įvairūs makaronai, tarp kurių net „Pastificio G. Di Martino“ produkcija kurta kartu su Dolce&Gabbana ir kiti, taip pat itališki sūriai, saulėje džiovinti pomidorai, jūros gėrybės, išskirtiniai padažai bei džemai, aliejai ir net saldumynai ar ledai leis mėgautis nepaprastais skoniais, skatins ieškoti naujų receptų ar skonių derinių. Beje, šįsyk pirkėjus kviečiame atkreipti dėmesį, kad išskirtinis teminis asortimentas pasitiks ne tik įžengus į parduotuvę, bet jo bus galima rasti ir šviežio ar šaldyto maisto skyriuose“, – sako I. Trakimaitė-Šeškuvienė.

Sūris – puikus desertas prie puodelio kavos

Dietistė Vaida Kurpienė priduria pastebinti, kad sulig pavasario viduriu žmonės ne tik ieško gaivesnių skonių lėkštėje, bet ir ima labiau skaičiuoti suvartojamas kalorijas, kas paskatina juos valgyti daugiau daržovių.

Vis tik dietistė primena, kad nors daržovės žmogaus organizmui yra būtinos, tačiau vien tik valgant jas vienas neužtikrinama pilnavertiška mityba. Dėl to, pavyzdžiui, ruošiant salotas, pasak jos, svarbu į jas įtraukti ir kokybiškų baltymų, o tam puikiai tinka įvairūs sūriai. O kaip tik Italija, akcentuoja ji, pasižymi didele gardžių ir įvairių sūriu gausa.

„Itališki sūriai puikiai dera su vaisiais. Suvalgę užkandžiui vaisių galime greitai išalkti, o prieš tai pasimėgavus mažu gabalėliu sūrio sotumo jausmas bus daug ilgesnis. Geras variantas sūrį rinktis vietoje deserto, kad ir kavos pertraukėlei – tokiu būdu išvengsite gliukozės šuolio ir ilgiau palaikysite energiją dienos metu. Ilgesnio brandinimo ir intensyvaus skonio sūriai, pavyzdžiui, parmezanas puikiai tinka ne tik užkandžiui, bet ir gardinti patiekalams. Kiekis gali būti mažas, o skonio bus daug. Tuo tarpu ilgo brandinimo sūriuose nėra laktozės, tad jį drąsiai gali rinktis jos netoleruojantys“, – rekomenduoja V. Kurpienė.

Prekybos tinklo subalansuotos mitybos partnerė dalinasi, kad vienas labiausiai Lietuvos gyventojų mėgstamų itališkų sūrių – mocarela. Pasak dietistės, šis sūris turtingas ne tik baltymais, bet ir padedantis organizmą aprūpinti kalcio atsargomis, o jo sudėtyje yra lakto gerųjų bakterijų – probiotikų, kurie padeda stiprinti imuninę sistemą. Vis tik, kaip pabrėžia V. Kurpienė, mocareloje yra kiek daugiau riebalų nei kituose sūriuose, todėl ją kaip ir daugelį kitų produktų reikėtų valgyti saikingai.

Sūri italų virtuvės pažiba – burata

Kviesdama atrasti itališkų sūrių įvairovę ir ragindama nepabijoti jais pagardinti įvairių patiekalų dietistė be mocarelos siūlo prisiminti ir dar kelis sūrius gardėsius, pavyzdžiui, taleggio, stracchino, ar scamorza sūrius, parmezaną, o taip pat ir tikrų tikriausią itališką pažibą – buratą.

„Mano manymu, be reikalo mažiau dėmesio Lietuvoje sulaukia kitas neatsiejamas itališkos virtuvės produktas – burata. Šis sūris gaminamas mocarelos pagrindu ir yra ypatingos kreminės tekstūros, kurią šiam produktui suteikia sudėtyje esanti grietinėlė arba sviestas“, – sako V. Kurpienė.

Anot pašnekovės, 100 gramų buratos sudaro apie 15 gramų visaverčiai ir lengvai pasisavinami baltymai. Valgant šį sūrį taip pat galima papildyti organizmą kalcio, natrio, kalio, fosforo, vitaminų B1, B2, PP ir A atsargomis. 

Dietistė pasakoja, kad viename buratos sūrio rutuliuke yra apie 320 kcal, tad, pavyzdžiui, salotos su šiuo sūriu, pasak jos, yra puikus pasirinkimas siekiantiems mažinti kūno svorį – tokiu atveju vienai porcijai gali pakakti vieno šio sūrio rutuliuko, šalia patiekiant šviežių daržovių. Fiziškai aktyvesniems žmonėms buratos galima suvartoti ir daugiau. Visgi reikia nepamiršti, kad, kaip ir kiti sūriai, burata turi nemažai riebalų – 100 gramų sūrio jų tenka apie 24 gramus.

„Šis sūris – idealus produktas siekiantiems valgyti skaniai ir sveikai bei nenorintiems virtuvėje sugaišti daug laiko. Jis gali būti patiekiamas tiesiog ant viršaus užpylus šlakelį ypač tyro alyvuogių aliejaus ir užbarsčius žiupsnelį druskos. Švelnus, kreminis buratos skonis taip pat dera su šviežiomis uogomis, melionais ir kaulavaisiais, pavyzdžiui, persikais ar abrikosais. Daugelį patiekalų su burata užtruks pagaminti tiek, kiek reikia ingredientams supjaustyti, tad puikiai tiks lengviems pietums“, – akcentuoja ji.

Vasarą primenantys gaivūs valgiai

Paragauti italų virtuvės pažiba vadinamojo buratos sūrio dietistė kviečia pasigaminant lengvas ir gardžias salotas bei burnoje tirpstančius sumuštinius. Kaip tikina ji pati, šių valgių skonis jus nustebins!

Sultenių ir pomidorų salotos su burata. Šioms gardžioms salotoms paruošti reikės:

  • 210 g buratos sūrio;
  • 60 g šviežių pomidorų;
  • 50 g sultenių;
  • 50 g gražgarstės;
  • 1 a. š. pesto padažo;
  • 1 a. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus.

Gaminimas. Sultenes, supjaustytus pomidorus, gražgarstės lapelius ir buratą sudėkite į lėkštę ir salotas pagardinkite sumaišytu pesto bei alyvuogių aliejaus padažu. Paprasta ir gardu!

Sumuštinis su pomidorais ir burata. Burnoje tirpstantiems sumuštiniams pagaminti reikės:

  • 2 riekių pilno grūdo duonos su sėklomis;
  • 80 g buratos sūrio;
  • 50 g šviežių pomidorų;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 5 vnt. šviežio baziliko lapelių;
  • 1 a. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus;
  • 1 a. š. balzaminio acto.

Gaminimas. Pilno grūdo duoną apie 3–4 minutes paskrudinkite karšto oro gruzdintuvėje arba pakepinkite orkaitėje. Pomidorus supjaustykite ir sumaišykite su smulkintu česnaku bei alyvuogių aliejumi.

Mišinį dėkite ant paskrudintos duonelės, o ant jo – papjaustytą buratą. Belieka sumuštinius papuošti baziliko lapeliais ir apšlakstyti balzaminiu actu.

Patiekite ir ragaukite, skanaus!

 


Kelmė
Kelmės rajone dėl tikimybės apgadinti kelius apribojamas sunkiasvorių transporto priemonių eismas
Kelmės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus 2025 m. gruodžio 8 d. įsakymu Nr. A-961 apribojamas sunkiasvorio krovininio transporto (krovininių automobilių, miškovežių, traktorių), kurio bendroji masė daugiau kaip 8 tonos, eismas Kelmės rajono vietinės reikšmės keliais siekiant apsaugoti juos polaidžio metu nuo sugadinimo nuo 2025 m. gruodžio 9 d. iki 2026 m. gegužės 1 d.
Gatvė | 2 MIN.
0
Lietuva
Lietuva
Artėjant šventėms bulvės išlieka vienu populiariausių ir universaliausių produktų, kurį lietuviai renkasi tiek kasdienai, tiek kalėdiniam stalui. Bulves lietuviai naudoja tiek gaminant paprastus, tradicinius garnyrus, įvairiausius troškinius, apkepus ir, žinoma, baltą mišrainę, kuri yra neatsiejama žiemos švenčių stalo dalis. Ši daržovė vertinama dėl paprastumo, pigumo ir sotumo. Be to, ji gali ilgai stovėti šaldytuve, todėl nereikia jaudintis dėl greito suvartojimo laiko.
Virtuvė | 4 MIN.
0
Antroji gruodžio savaitė žada būti rami ir palanki. Astrologai dalijasi patarimais, kurie padės per šias septynias dienas sustiprinti sėkmę. Laikydamiesi kelių paprastų rekomendacijų, galėsite lengviau atskleisti savo potencialą.
Horoskopai | 5 MIN.
1
Lietuva
Pakruojis
Japoniją pirmadienį supurtė smarkus žemės drebėjimas. Požeminių smūgių stiprumas siekė 7,6 balo. Institucijos prie Aomorio prefektūros krantų paskelbė cunamio pavojų, praneša agentūra „Reuters“.
Pasaulis | 2 MIN.
0
Įvyko Pakruojo rajono savivaldybės visuomenės aplinkosauginio švietimo projektų vertinimo komisijos posėdis. Šios komisijos narės – administracijos Aplinkos apsaugos ir komunalinio ūkio skyriaus vyriausioji specialistė Austėja Zamokaitė, Aplinkos apsaugos ir komunalinio ūkio skyriaus teisininkė Edita Kriukienė, Apskaitos skyriaus vedėja Rasa Bagdonienė, Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Eglė Valantinaitė-Krikščiūnė ir komisijos pirmininkė vicemerė Simona Lipskytė išnagrinėjo ir įvertino 19 pateiktų paraiškų, skirtų aplinkosauginio švietimo veikloms rajone įgyvendinti.
Aktualijos | 2 MIN.
0

Kalėdų gidas | 2 MIN.
0
Kalėdų gidas | 2 MIN.
0

Vyriausybė pripažino žemės ir maisto ūkį nacionaliniam saugumui svarbia sritimi. Toks sektoriaus pripažinimas leis kurti ir palaikyti atsparią bei savarankišką šalies apsirūpinimo maistu sistemą.
Žemės ūkio ministerijos naujienos | 3 MIN.
1
Europos Komisijos (EK) pristatytas pasiūlymas dėl ilgalaikio Europos Sąjungos (ES) biudžeto 2028–2034 metams kelia daug rimtų klausimų. Ypač dėl to, kad žemės ūkio, kaimo plėtros ir žuvininkystės finansavimas mažėtų apie 20 proc. (palyginti su 2021-2027 metų laikotarpiu) ir dėl numatomo steigti naujo fondo.
Žemės ūkio ministerijos naujienos | 6 MIN.
1

Lietuva
Lietuva
Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda su Estijos, Suomijos, Airijos, Latvijos, Lenkijos ir Švedijos vadovais bendru laišku kreipėsi į Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininką António Costą ir Europos Komisijos (EK) pirmininkę Ursulą von der Leyen, išreikšdami tvirtą palaikymą kuo skubiau įgyvendinti EK pasiūlymą dėl reparacijų paskolos Ukrainai, pasitelkiant įšaldytus Rusijos aktyvus.
Lietuva | 2 MIN.
2
Dėl iš Baltarusijos plūstančių kontrabandinių balionų krizės Vyriausybė planuoja skelbti ekstremalią situaciją visoje šalyje.
Lietuva | 3 MIN.
0

Radviliškis
Šiauliai
Radviliškio rajono savivaldybės taryba praėjusiame posėdyje vienbalsiai pritarė taikos sutarties pasirašymui tarp Savivaldybės ir Radviliškio Švenčiausios Mergelės Marijos Gimimo parapijos. Šis sprendimas padėjo tašką daugiau nei penkiolika metų besitęsiančioje istorijoje dėl Socialinių paslaugų centro pastato nuosavybės ir naudojimo.
Politika | 4 MIN.
0
Spalio pabaigoje Šiauliuose viešėjusi Estijos nepaprastoji ir įgaliotoji ambasadorė Kaili Terras atvyko oficialiu vizitu. Diplomatė ir jos komanda susitiko su Šiaulių miesto meru Artūru Visocku ir vicemeru Justinu Švėgžda, susitikime taip pat dalyvavo Estijos garbės konsulas Šiauliuose Gintaras Sluckus.
Politika | 3 MIN.
1

Kelių eismo taisyklės (KET) sukurtos ne tik eismui reguliuoti, bet ir saugumui užtikrinti. Kai kuriems eismo dalyviams atrodo, kad laikytis visų taisyklių nėra būtina, tačiau toks požiūris yra klaidingas ir pavojingas. Net menkiausias taisyklių nepaisymas gali turėti skaudžių, o kartais ir tragiškų pasekmių.
Saugi kelionė – bendras tikslas | 5 MIN.
0
Kelionė automobiliu – tai ne tik transporto priemonės vairavimas, bet ir emocinis iššūkis vairuotojui. Daugeliui kelią apkartina stresas, kuris iš dalies kyla ne dėl išorinių veiksnių, o dėl prasto pasiruošimo kelionei. Kruopštus kelionės planavimas leidžia sumažinti įtampą ir išvengti rizikos kelyje.
Saugi kelionė – bendras tikslas | 5 MIN.
0

Lietuva
Pasaulis
Japoniją pirmadienį supurtė smarkus žemės drebėjimas. Požeminių smūgių stiprumas siekė 7,6 balo. Institucijos prie Aomorio prefektūros krantų paskelbė cunamio pavojų, praneša agentūra „Reuters“.
Pasaulis | 2 MIN.
0
Pirmadienį Volodymyras Zelenskis atvyko į Londoną, pranešė Ukrainos prezidento kanceliarija.
Pasaulis | 3 MIN.
0


Šiauliai
Radviliškis
Dar vos prieš dešimtmetį frazė „globali karjera“ Lietuvos kontekste buvo beveik išskirtinai siejama su vienu miestu – Vilniumi. Norint dirbti su tarptautiniais klientais, gauti vakarietišką atlyginimą ir kopti karjeros laiptais, persikėlimas į sostinę buvo neišvengiamas. Tačiau šiandien situacija – kitokia. Skaitmeninė transformacija, pandemijos įtvirtintas nuotolinis darbas ir naujas įmonių požiūris į talentų paiešką leidžia Alytui, Šiauliams ar Panevėžiui tapti ne tik patogaus gyvenimo, bet ir pasaulinio lygio karjeros centrais.
Verslas | 5 MIN.
0
Gruodžio 5 dieną Radviliškio rajono savivaldybės meras Kazimieras Račkauskis kartu su Statybos ir viešosios tvarkos skyriaus vedėju Gintautu Viču lankėsi prie Šeduvos baigiamoje statyti UAB „JPackaging“ gamykloje. Vizito metu su įmonės vadovais aptarta statybų eiga, darbų sparta ir iššūkiai, kurie dar lieka iki starto.
Verslas | 3 MIN.
0

Šiauliai
Šiauliai
Šiandien Šiaulių apygardos teismas paskelbė sprendimą civilinėje byloje dėl Šiaulių universalios arenos remonto darbų. Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros prokuroro, ginančio viešąjį interesą, ieškinys tenkintas visiškai.
Kriminalai | 3 MIN.
1
Sekmadienio popietę Šiaulių rajone darbavosi išminuotojai. Jiems teko saugiai susprogdinti pavojų kėlusį rastą sprogmenį.
Kriminalai | 2 MIN.
0


Kelmė
Pakruojis
Kelmės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus 2025 m. gruodžio 8 d. įsakymu Nr. A-961 apribojamas sunkiasvorio krovininio transporto (krovininių automobilių, miškovežių, traktorių), kurio bendroji masė daugiau kaip 8 tonos, eismas Kelmės rajono vietinės reikšmės keliais siekiant apsaugoti juos polaidžio metu nuo sugadinimo nuo 2025 m. gruodžio 9 d. iki 2026 m. gegužės 1 d.
Gatvė | 2 MIN.
0
Atnaujinama rajono kelių ir gatvių infrastruktūra – Bardiškių kaime (Žeimelio sen.) sutvarkyta Vytauto Didžiojo gatvė.
Gatvė | 2 MIN.
0
Klaipėda
Klaipėda
Klaipėdos rajone pirmadienio rytą susidūrė lengvasis automobilis ir kelininkų transporto priemonė, per avariją, pirminiais duomenimis, nukentėjo trys žmonės. Eismo nelaimė įvyko kelininkams atvykus likviduoti anksčiau įvykusių avarijų padarinių, kai buvo partrenkti du šernai.
Gatvė | 3 MIN.
0
Pirmadienio rytą pranešta apie eismo įvykį Klaipėdos rajone.
Gatvė | 2 MIN.
0

Šiauliai
Joniškis
„Šiaulių“ krepšinio klubas praneša apie nutrauktą bendradarbiavimą su Camu Reddishu. Rugsėjį į Lietuvą atvykęs puolėjas dėl asmeninių priežasčių priėmė sprendimą grįžti į JAV. Sutartis su krepšininku nutraukta abipusiu sutarimu, klubui išsaugojant numatytas išpirkos garantijas.
Sportas | 2 MIN.
0
Joniškio rajono savivaldybės administracija kviečia teikti paraiškas premijoms gauti už aukštus pasiekimus sporto, kultūros ir meno srityse.
Sportas | 2 MIN.
0


Šiauliai
Pakruojis
Nors Lietuvoje vis daugiau kalbama apie pagalbą stiprinant savo psichikos sveikatą, daugelis žmonių vis dar sunkiai orientuojasi psichikos sveikatos specialistų įvairovėje. Ką pasirinkti: psichiatrą, psichoterapeutą, psichologą? O gal meno terapeutą? Pasak meno (dramos) terapeutės Eglės Pikšrytės, tam, kad žmogus apskritai ieškotų pagalbos, jis pirmiausia turi žinoti, į ką kreiptis.
Veidai | 7 MIN.
0
Gruodžio 2 dieną Pakruojo kultūros centre duris atvėrė tradicinė paroda „Po angelo sparnu“. Paroda organizuota jau 19-ąjį kartą, o šiuo metu čia eksponuojami skulptoriaus Eduardo Tito medžio darbai ir Laimutės Veličkienės dailės studijos paveikslai.
Kultūra | 2 MIN.
0
Radviliškis
Šiauliai
Gruodžio 13 dieną 14 valandą Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio Burbiškio dvaro istorijos muziejuje (Radviliškio r.) vyks adventinė popietė „Šventoji naktis“ su Kauno styginių kvartetu ir aktore Inesa Paliulyte. Programos atlikėjai kviečia didžiųjų metų šventes pasitikti prasmingais apmąstymais.
Kultūra | 3 MIN.
0
Laidos „Moterims 45+“ pašnekovė – moteris, kurios istorija yra tarsi veidrodis daugeliui iš mūsų.
Veidai | 2 MIN.
1


Lietuva
Lietuva
Lietuvoje savarankiškai dirbančių asmenų skaičiui viršijus 300 tūkst., vis daugiau kalbama ir apie jų poreikį įsigyti nekilnojamojo turto. Kelias iki nuosavo būsto savarankiškai dirbantiesiems gali būti sudėtingesnis. Finansų įstaigos, vertindamos laisvai samdomų specialistų ar smulkiųjų verslininkų paraiškas, taiko griežtesnius kriterijus, todėl norint gauti paskolą būtina kruopščiai pasiruošti, rašoma banko „Bigbank“ pranešime žiniasklaidai.
Namai | 5 MIN.
0
Šiandien vos keliais paspaudimais telefono ekrane technologijos tvarko namus, reguliuoja šildymą ir apšvietimą bei apsiperka. Inovacijos ir dirbtinis intelektas yra integruojamas net į buitinės technikos prietaisus, pavyzdžiui, šaldytuvus. Technologinės naujovės leidžia palengvinti jų priežiūrą, su kuria susiję nemažai mitų. Kokie jie ir ar juose yra bent krislas tiesos?
Namai | 5 MIN.
0

Šiauliai
Šiauliai
Nors Lietuvoje vis daugiau kalbama apie pagalbą stiprinant savo psichikos sveikatą, daugelis žmonių vis dar sunkiai orientuojasi psichikos sveikatos specialistų įvairovėje. Ką pasirinkti: psichiatrą, psichoterapeutą, psichologą? O gal meno terapeutą? Pasak meno (dramos) terapeutės Eglės Pikšrytės, tam, kad žmogus apskritai ieškotų pagalbos, jis pirmiausia turi žinoti, į ką kreiptis.
Veidai | 7 MIN.
0
Laidos „Moterims 45+“ pašnekovė – moteris, kurios istorija yra tarsi veidrodis daugeliui iš mūsų.
Veidai | 2 MIN.
1


Lietuva
Lietuva
Artėjant šventėms bulvės išlieka vienu populiariausių ir universaliausių produktų, kurį lietuviai renkasi tiek kasdienai, tiek kalėdiniam stalui. Bulves lietuviai naudoja tiek gaminant paprastus, tradicinius garnyrus, įvairiausius troškinius, apkepus ir, žinoma, baltą mišrainę, kuri yra neatsiejama žiemos švenčių stalo dalis. Ši daržovė vertinama dėl paprastumo, pigumo ir sotumo. Be to, ji gali ilgai stovėti šaldytuve, todėl nereikia jaudintis dėl greito suvartojimo laiko.
Virtuvė | 4 MIN.
0
Unikalaus balso kūrėja ir atlikėja Rūta MUR pristato naują singlą „Viskas bus gerai“ – jautrią dainą apie išsiskyrimą, žmogiškas klaidas ir vidines audras, kurias kartais tenka išgyventi.
Laisvalaikis | 3 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
Antroji gruodžio savaitė žada būti rami ir palanki. Astrologai dalijasi patarimais, kurie padės per šias septynias dienas sustiprinti sėkmę. Laikydamiesi kelių paprastų rekomendacijų, galėsite lengviau atskleisti savo potencialą.
Horoskopai | 5 MIN.
1
Gruodžio 8-oji – Švč. Mergelės Marijos nekalto prasidėjimo šventė.
Horoskopai | 4 MIN.
0

Lietuva
Lietuva
Artėjant šventėms bulvės išlieka vienu populiariausių ir universaliausių produktų, kurį lietuviai renkasi tiek kasdienai, tiek kalėdiniam stalui. Bulves lietuviai naudoja tiek gaminant paprastus, tradicinius garnyrus, įvairiausius troškinius, apkepus ir, žinoma, baltą mišrainę, kuri yra neatsiejama žiemos švenčių stalo dalis. Ši daržovė vertinama dėl paprastumo, pigumo ir sotumo. Be to, ji gali ilgai stovėti šaldytuve, todėl nereikia jaudintis dėl greito suvartojimo laiko.
Virtuvė | 4 MIN.
0
Kiauliena jau seniai yra neatsiejama lietuviškos virtuvės dalis. Tai mėsa, kurią pirkėjai renkasi ne tik dėl jos skonio, bet ir dėl patrauklios kainos bei gausybės paruošimo būdų. Kiaulienos mentė, laikoma viena universaliausių ir sultingiausių dalių, ypač tinkama tiek kasdieniams, tiek šventiniams patiekalams.
Virtuvė | 4 MIN.
0