Virtuvė | 8 MIN.

Kamuolį į puodus iškeitęs buvęs futbolininkas T. Paplauskas debiutuos televizijoje: esu „open kitchen“ tipo šefas

Alfa.lt
2025 m. birželio 26 d. 17:50
„Maisto kelias. Miestų receptai“ / E. Rudys

Virtuvės šefas, verslininkas ir gastronominių idėjų kūrėjas Tadas Paplauskas stebina originalumu ir drąsiais sprendimais kulinarijos pasaulyje. Jo sukurta idėja – pirmasis ir vienintelis autobusas-restoranas Lietuvoje – tapo tikru atradimu daugybei gastronomijos mėgėjų.

O paties Tado šią vasarą laukia naujas iššūkis – jis debiutuos televizijoje ir prisijungs prie populiarios kulinarinės kelionių laidos „Maisto kelias. Miestų receptai“ komandos.

Jau aštuntą sezoną skaičiuojantis kulinarinių kelionių po Lietuvą projektas „Maisto kelias“ jau netrukus leisis į linksmą nuotykį. Laidos komanda aplankys net devynis Lietuvos miestus, kuriuose ieškos žinomiausių ir ryškiausių miestų patiekalų receptų bei mėgins juos pagaminti patys.

Kodėl Prienų čeburekai laikomi skaniausi visoje Lietuvoje? Kaip spurgos tapo Kauno kulinariniu pasididžiavimu? Kodėl Telšiuose tokia populiari cibulynė? Ir ar pavyks visus šiuos patiekalus laidos vedėjams pagaminti taip, kad įtiktų miestų gyventojams bei kulinarijos ekspertams?

Tadas Paplauskas / E. Rudys

Atsakymai į visus klausimus – naujame laidos sezone, kuriame – ne tik autentiški skoniai, bet ir kultūriniai atradimai, negirdėtos istorijos ir gražiausi Lietuvos kampeliai.

Laidos vedėjų vairas šįmet patikėtas netikėtam duetui – TV laidų prodiuserei bei vedėjai Vaidai Poderytei-Bernatavičei ir profesionaliam šefui, kulinarinio turinio kūrėjui Martynui Lavickui.

O prie jų prisijungs ir T. Paplauskas, kuris į kiekvieną miestą atvyks su savo unikalia virtuve ant ratų. Būtent čia trijulė ir gamins įvairius receptus bei vaišins patiekalais miestų gyventojus.

Nuo futbolo iki virtuvės

Nors televizijos ekranuose T. Paplauskas yra naujokas, kulinarijos pasaulyje jis jau seniai įsitvirtinęs profesionalas, kurio idėjos tapo įkvėpimo šaltiniu maisto kultūros gerbėjams.

Kaip pasakoja pats Tadas, jo kelias į virtuvę nebuvo tiesus. Prieš atrandant kulinariją, jis sukosi visiškai kitoje srityje.

„Iki 21 metų profesionaliai žaidžiau futbolą – nuo šešiolikos atstovavau Vilniaus „Vėtros“ komandai. Deja, dėl patirtos traumos teko priimti sunkų sprendimą ir atsisakyti sportininko karjeros. Vis dėlto kulinarijos pasaulis man nebuvo visiškai svetimas. Esu kilęs iš Plungės, Žemaitijos, o vasaras leisdavau Palangoje, kur mama dirbo kavinės direktore. Būdamas vos penkiolikos, pradėjau nuo ledų kiosko, vaflių ir picų kepimo. O jau šešiolikos–septyniolikos metų stovėjau prie grilio“, – prisiminimais dalinasi T. Paplauskas.

Šefas neslepia – darbas virtuvėje jo gyvenime atsirado visiškai spontaniškai, be jokio išankstinio plano ar tikslo tapti profesionalu. Vis dėlto būtent šis netikėtas posūkis tapo Tado gyvenimo pašaukimu.

„Kai baigėsi mano sporto kelias, viskas susiklostė labai natūraliai – atsidūriau tinkamu laiku ir tinkamoje vietoje. Tuo metu „New York“ klube vykdavo didžiuliai banketai – juose dalyvavo po 300–500 žmonių. Sykį tiesiog paklausiau, ar nereikėtų žmonių į virtuvę? Atsakymas buvo paprastas: „Taip, let’s go.“ Nuo tada šaukšto nepaleidau iš rankų. Vėliau sekė nuolatinis tobulėjimas – kursai, konkursai, stažuotės užsienyje. Dveji metai Kipre, pusmetis Italijoje, po to darbas Prancūzijoje ir Graikijoje. Kulinarija tapo mano gyvenimo aistra ir profesija“, – sako Tadas.

Todėl, net jei į virtuvę Tadas atėjo neplanuotai, šiandien jo žingsniai čia tikrai užtikrinti. Ilgametė patirtis ir aistra maistui pavertė jį ne tik talentingu kūrėju, bet ir tvirtu gastronomijos verslo vedliu.

„Maisto kelias. Miestų receptai“ / E. Rudys

Idėja, kuri į Lietuvos kulinarijos pasaulį įsiveržė su trenksmu

Dideli renginiai, privačios degustacinės vakarienės, išvykstamosios virtuvės ir šimtai svečių – tai kasdienybė, kurią Tadas pažįsta iš vidaus.

Tačiau ilgainiui ėmė aiškėti, kad senasis aptarnavimo modelis tampa ne tik nepatogus, bet ir nebepatrauklus. Būtent tada vyrui gimė mintis apie visiškai naują, mobilų sprendimą – tokį, kuris sujungtų funkcionalumą, estetiką ir šefui būdingą kūrybiškumą.

„Iki tol renginius aptarnaudavome gana įprastai – palapinės, griliai, termo dėžės. Juokaudavau, kad tokiose situacijose jaučiuosi 70 procentų krovikas ir tik 30 procentų šefas. Visa logistika buvo sudėtinga, nepatogi, o ir pats formatas atrodė pasenęs. Pirmojo karantino metu, kai visi privalomai stabtelėjo, atsirado laiko apmąstyti, kaip norėčiau grįžti? Ir nusprendžiau: jei grįžti, tai tik su trenksmu. Šiais laikais vien gero maisto nebeužtenka. Reikia vizualo, išskirtinumo, charizmos, charakterio ir, svarbiausia, mobilumo. Taip ir gimė „Cloud Kitchen“ – moderni, ant ratų įrengta virtuvė, kuri gali atvykti ten, kur reikia: nuo privačių vakarėlių iki miesto švenčių“, – sako Tadas.

Pastaraisiais metais maisto vagonėliai tapo neatsiejama įvairių renginių, miesto švenčių ir lauko festivalių dalimi – tai greitas, patogus ir vis labiau populiarėjantis būdas mėgautis maistu netradicinėje aplinkoje. Tačiau Tado Paplausko požiūris į „foodtruck“ kultūrą – kiek kitoks.

Kaip teigia virtuvės šefas, jis siekia ne tik pamaitinti, bet ir kurti išskirtinę patirtį, kur kokybė ir dėmesys detalėms – svarbiausia.

„Manau, kad „foodtruck“ kultūra Lietuvoje jau tikrai įsitvirtinusi – gal dar ne tokia masinė kaip kai kuriose kitose šalyse, bet jos populiarumas akivaizdžiai auga. Vis daugiau žmonių vertina ne tik greitą, bet ir kokybišką, vietoje gaminamą maistą, o tokia forma leidžia tai patirti visai kitaip. Tiesa, mūsų kryptis kiek kitokia – mes orientuojamės į privačius renginius, įmonių šventes ar net išskirtinius projektus. Vykti į bendrus miesto ar foodtruckų suvažiavimus jau tiesiog nebeturime laiko – užsakymų netrūksta, o norisi kiekvienam klientui skirti maksimalų dėmesį ir kokybę“, – pasakoja T. Paplauskas.

Uždaroje virtuvėje Tado ilgai neišlaikytumėte

Šią vasarą Tadas su savo virtuve ant ratų prisijungs ir prie TV3 laidos „Maisto kelias. Miestų receptai“ komandos. Netikėtai sulaukęs pasiūlymo, jis ilgai nedvejojo.

„Gyvenimas – nenuspėjamas, bet tuo ir žavus. Pasiūlymas prisijungti prie laidos mane maloniai nustebino ir labai nudžiugino. Ilgai galvoti nereikėjo – iš karto sutikau. Tik jau po to atėjo mintis: „O kaip viską suspėsiu?“ Juk vasara – pats darbymetis! Tačiau šis projektas man labai artimas – tai puiki galimybė ne tik dalintis patirtimi, bet ir parodyti, kaip įvairiai gali atrodyti maisto pasaulis Lietuvoje“, – džiaugiasi Tadas.

Televizijos pasaulis Tado gyvenime – nauja erdvė, tačiau jis niekada nebuvo toli nuo scenos. Viešumas, bendravimas ir darbas žmonių akivaizdoje jam yra įprastas ir artimas.

T. Paplauskas pripažįsta – darbas televizijoje jam yra naujas profesinis iššūkis, kurį jis priima su atvirumu, smalsumu ir gera nuotaika.

„Tiesą sakant, visuomet buvau linkęs į viešumą – dalyvauju konkursuose, parodose, mėgau atviras virtuves. Esu „open kitchen“ tipo šefas – manęs uždaroje virtuvėje ilgai neišlaikysi. Tačiau televizija – visai kas kita. Tai – rimtas iššūkis, kurį priėmiau su dideliu džiaugsmu ir vertinu kaip nuostabią patirtį. Beje, visada svajojau apie turą per Lietuvą – ir štai, jis vyksta! Su puikia komanda, nuostabiais žmonėmis ir dar televizijoje. Kas galėtų būti geriau?“ – juokiasi vyras.

Tapęs vienu iš laidos „Maisto kelias“ veidų, Tadas įneš ne tik kulinarinę patirtį, bet ir aiškią viziją. Jam svarbus ne tik skonis, bet ir vertė, emocija bei įkvėpimas, kurie visi kyla iš vieno paprasto principo, kurį jis taiko tiek savo gyvenime, tiek virtuvėje.

„Turiu vieną paprastą, bet labai veikiančią taisyklę, kuria vadovaujuosi tiek pats, tiek sakau savo komandai: „Daryk ir pasidarys.“ Nesvarbu, ar tai būtų virtuvės ant ratų idėja, ar naujas, neįprastas patiekalas – viskas prasideda nuo veiksmų. Laidoje noriu dalintis tuo, kas tikra. Tai – žemiški, nuoširdūs receptai, paremti mūsų atradimais bei išgirstais patarimais keliaujant po miestus. O taip pat – mano asmenine patirtimi ir tuo, ką pats išmokau per daugelį metų virtuvėje. Šį sezoną „Maisto kelias“ tampa tikrąja to žodžio prasme maisto keliu. Mes keliaujame po Lietuvą su autobusu-virtuve! Drąsiai sakyčiau, kad tai net pranoksta garsųjį JAV filmą „Chef“, nes čia viskas tikra, gyva ir sava“, – sako šefas T. Paplauskas.

„Maisto kelias. Miestų receptai“ – nuo liepos 5 dienos per TV3.


Šiauliai
Baigtas pilotinis projektas Šiaulių krašte apuokams apsaugoti: izoliuotos atramos
„Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) pirmadienį Šiaulių mieste ir rajone atlieka baigiamuosius apsaugų apuokams montavimo darbus ant elektros linijų atramų. Tam, kad būtų spėta apsaugas sumontuoti iki švenčių, vienu metu dirba 20 žmonių.
Aktualijos | 4 MIN.
0
Lietuva
Lietuva
„Man atrodo, tai buvo juodžiausias etapas mano gyvenime, nes byrėjo tiek šeima, tiek grupėje skandalai, nesutarimai. Atrodė, kad tai niekada nesibaigs, kad nėra šviesos tunelio gale, ir tu turi tiesiog susirinkti save į vieną vietą, ir ieškoti sprendimų“, – taip pirmadienio vakarą LNK gyvenimo būdo laidoje „Nuo... Iki...“ prabils dainininkė, grupės „Šeškės“ narė Ingrida Martinkėnaitė.
Veidai | 4 MIN.
0
Gruodžio dvidešimt antroji – 356-oji metų diena (pirmoji 51-osios metų savaitės diena), iki Naujųjų metų lieka 10 dienų.
Horoskopai | 4 MIN.
0
Šiauliai
Skuodas
Vidurio ir Vakarų Lietuvos regiono ligoninėse skubiosios medicinos pagalbos skyriuose planuojama plėtoti ir diegti skubiosios telemedicinos paslaugas, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).
Sveikata | 2 MIN.
0
Klaipėdos apylinkės teismas „čekiukų“ byloje nuteisė buvusį Skuodo rajono savivaldybės tarybos narį Virgilijų Pajarską.
Aktualijos | 2 MIN.
0


Vyriausybė pripažino žemės ir maisto ūkį nacionaliniam saugumui svarbia sritimi. Toks sektoriaus pripažinimas leis kurti ir palaikyti atsparią bei savarankišką šalies apsirūpinimo maistu sistemą.
Žemės ūkio ministerijos naujienos | 3 MIN.
1
Europos Komisijos (EK) pristatytas pasiūlymas dėl ilgalaikio Europos Sąjungos (ES) biudžeto 2028–2034 metams kelia daug rimtų klausimų. Ypač dėl to, kad žemės ūkio, kaimo plėtros ir žuvininkystės finansavimas mažėtų apie 20 proc. (palyginti su 2021-2027 metų laikotarpiu) ir dėl numatomo steigti naujo fondo.
Žemės ūkio ministerijos naujienos | 6 MIN.
1

Lietuva
Lietuva
Z ir Alfa kartos mokiniai keičia mokymosi taisykles. Jie užaugo skaitmeninėje erdvėje, kur informacija pasiekiama akimirksniu, todėl tik tradicinių mokomųjų priemonių sprendimų jau nebepakanka. Šiandien mokymosi priemonės turi būti ne tik informatyvios, bet ir interaktyvios, vizualiai patrauklios, suteikiančios greitą grįžtamąją informaciją, atkreipia dėmesį pedagogai.
Lietuva | 5 MIN.
0
Nors iki šiol žiema labiau panašėjo į rudens tęsinį, artimiausiomis dienomis viskas keisis. Pirmadienį dar laikysis gan rudeniški orai, bet jau antradienį temperatūra bus gerokai žemesnė, o trečiadienį apskritai žiemiška. Jei pasiseks, antradienį iškritęs sniegas neištirps iki trečiadienio.
Lietuva | 2 MIN.
0

Radviliškis
Kelmė
Šią savaitę Pašušvio bendruomenės namuose vyko Radviliškio rajono savivaldybės vadovų susitikimas su vietos gyventojais. Susitikime dalyvavo Radviliškio rajono savivaldybės meras Kazimieras Račkauskis, vicemerė Jurgita Sidarienė, Tarybos narys Karolis Balsys ir Grinkiškio seniūnė Giedrė Bložienė.
Politika | 5 MIN.
0
Paskutiniame 2025 metų Kelmės rajono savivaldybės tarybos posėdyje, vykusiame gruodžio 18 dieną, dalyvavo visi tarybos nariai. Posėdžio darbotvarkėje buvo apsvarstyti 36 klausimai.
Politika | 2 MIN.
0

Kelių eismo taisyklės (KET) sukurtos ne tik eismui reguliuoti, bet ir saugumui užtikrinti. Kai kuriems eismo dalyviams atrodo, kad laikytis visų taisyklių nėra būtina, tačiau toks požiūris yra klaidingas ir pavojingas. Net menkiausias taisyklių nepaisymas gali turėti skaudžių, o kartais ir tragiškų pasekmių.
Saugi kelionė – bendras tikslas | 5 MIN.
0
Kelionė automobiliu – tai ne tik transporto priemonės vairavimas, bet ir emocinis iššūkis vairuotojui. Daugeliui kelią apkartina stresas, kuris iš dalies kyla ne dėl išorinių veiksnių, o dėl prasto pasiruošimo kelionei. Kruopštus kelionės planavimas leidžia sumažinti įtampą ir išvengti rizikos kelyje.
Saugi kelionė – bendras tikslas | 5 MIN.
0

Pasaulis
Lietuva
Ukrainos karinė žvalgyba paskelbė apie sėkmingą smūgį Rusijos naikintuvams.
Pasaulis | 2 MIN.
0
Pirmadienį, gruodžio 22 d., Maskvoje sprogo automobilis. Manoma, kad juo važiavo Rusijos generolas majoras Fanilas Sarvarovas. 56 metų vairuotojas, pranešama, mirė.
Pasaulis | 2 MIN.
0


Šiauliai
Šiauliai
Šiaulių techninės kūrybos centro erdvės vienai nakčiai virto tikra kūrybine laboratorija ir improvizuota filmavimo aikštele. Būtent tokioje dinamiškoje aplinkoje Šiauliuose įvyko pirmosios naktinės kūrybinės dirbtuvės „Kai kalba vanduo“, skirtos vyresnių klasių moksleiviams. Iki pat ankstyvo ryto trukęs renginys tapo erdve, kurioje jaunimas galėjo laisvai kurti, diskutuoti, tyrinėti ir praktiškai pristatyti savo idėjas, ieškodami sprendimų aktualiai šiandienos problemai – gėlo vandens trūkumui ir taršai.
Verslas | 6 MIN.
0
Pastebėję, jog Šiaulių miesto įmonėms trūksta aiškumo apie jų vaidmenį galimų ekstremaliųjų situacijų metu, Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmai, Pramonės komiteto iniciatyva (pirmininkas Rolandas Gabrielaitis, UAB „Bodesa“ prezidentas), gruodžio 5 dieną pakvietė verslo atstovus į informacinį susitikimą su Šiaulių miesto savivaldybės Civilinės saugos ir mobilizacijos specialistais tema „Pasiruošimas ekstremaliosioms situacijoms: ką privalo žinoti įmonės“.
Verslas | 4 MIN.
0

Kelmė
Šiauliai
Naktį Kelmėje policijos pareigūnai sulaikė ir į areštinę uždarė du vaikinus, pas kuriuos rado galimai narkotinių medžiagų.
Kriminalai | 2 MIN.
0
Sekmadienį Šiauliuose rastas mirusio vyro kūnas. Anot policijos, šalia jo buvo rastas ir ginklas.
Kriminalai | 2 MIN.
0


Šiauliai
Šiauliai
Pirmadienį vienoje centrinės Šiaulių dalies sankryžoje laikinai neveikia šviesoforas. Apie tai vairuotojus ir kitus eismo dalyvius perspėja bendrovė „Šiaulių šviesa“.
Gatvė | 2 MIN.
0
Šeštadienio vakarą Šiauliuose, netoli arenos, susidūrė du lengvieji automobiliai. Avarijos metu nukentėjo ir į ligoninę buvo išvežtos vienos iš mašinų vairuotoja ir keleivė.
Gatvė | 2 MIN.
0
Lietuva
Kalvarija
Šeštadienį šalyje buvo užregistruoti 43 eismo įvykiai, iš kurių 4 įvyko dėl neblaivių vairuotojų kaltės, pranešė Policijos departamentas.
Gatvė | 2 MIN.
0
Gruodžio 19 d. apie 17 val. Kalvarijos savivaldybėje, Naujienėlės kaime automobilis „Opel Astra“, vairuojamas moters (gim. 1972 m.), nuvažiavo nuo kelio.
Gatvė | 2 MIN.
0

Kelmė
Šiauliai
Įvyko 2025 m. Kelmės rajono salės futbolo pirmenybės, kuriose šiemet dalyvavo penkios komandos: Kelmės FK „Kražantė“ (vad. J. Lebedžinskas), Kelmės FK „Kelmė“ (vad. A. Černakauskas), Kražių „Kražiai“ (vad. R. Liekys), Kelmės „SC–NVŠ“ (vad. T. Bracevičius) ir „Kelmės jaunimas“ (vad. T. Špukas). Lapkričio–gruodžio mėnesiais Kelmės sporto centro sporto salėje buvo sužaistos 14 rungtynių, po kurių paaiškėjo galutinės komandų vietos.
Sportas | 3 MIN.
0
Ugniagesių gelbėtojų mokykloje buvo surengtas finalinis Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos krepšinio turnyro direktoriaus taurei laimėti etapas. Jo nugalėtojais tapo Klaipėdos PGV krepšininkai, įtemptose varžybose nugalėję Šiaulių PGV. Trečiąją vietą užėmė Panevėžio PGV.
Sportas | 2 MIN.
0


Šiauliai
Šiauliai
„Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) pirmadienį Šiaulių mieste ir rajone atlieka baigiamuosius apsaugų apuokams montavimo darbus ant elektros linijų atramų. Tam, kad būtų spėta apsaugas sumontuoti iki švenčių, vienu metu dirba 20 žmonių.
Gamta | 4 MIN.
0
Vidurio ir Vakarų Lietuvos regiono ligoninėse skubiosios medicinos pagalbos skyriuose planuojama plėtoti ir diegti skubiosios telemedicinos paslaugas, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).
Sveikata | 2 MIN.
0
Šiauliai
Radviliškis
Gruodžio 17 d. LDK Valdovų rūmuose Lietuvos savivaldybėms – Šv. Jokūbo kelio draugų asociacijos narėms, tarp kurių yra ir Šiaulių rajono savivaldybė, taip pat jauniesiems piligrimams iš visos Lietuvos, dvasininkams pristatyta unikali knyga „CAMINO. Šv. Jokūbo kelias Lietuvoje ir jo piligrimai / The Way of Saint James in Lithuania and Its Pilgrims“ (lietuvių ir anglų kalbomis). Tai solidus ir unikalus dokumentų ir tekstų rinkinys, kuriame išsamiai atskleidžiama Šv. Jokūbo kelio kūrimo ir plėtros istorija, filosofiniai, žmogiškieji ir kultūriniai veiksniai, įprasminantys Lietuvos istorines šaknis europinės kultūros kontekste.
Kultūra | 8 MIN.
0
Šeduvos Šv. Kryžiaus Atradimo bažnyčioje (Radviliškio r.) vykusiame renginyje „Šeduvos Šv. Kryžiaus Atradimo bažnyčia: istorija, relikvijos, meno vertybės“ pranešimus skaitė žinomi mokslininkai: istorikas doc. dr. Liudas Jovaiša, dailės istorikės dr. Asta Giniūnienė, dr. Skirmantė Smilingytė-Žeimienė ir dr. Dalia Vasiliūnienė. Paskaitoje dalyvavo ir Šv. Kryžiaus Atradimo bažnyčios klebonas Rimantas Žaromskis.
Kultūra | 3 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
Šiemet šventinis laikotarpis dovanoja ilgiau trunkantį laisvadienių laikotarpį, todėl natūralu, kad daug gyventojų savo namus paliks ilgesniam laikui – išvyks pas artimuosius, keliaus arba tiesiog praleis daugiau laiko ne namuose. Apsaugos ekspertai ir policija įspėja: būtent tokios dienos tampa aktyviu sezonu vagims, kurie pastaruoju metu elgiasi įžūliau ir veikia žaibiškai. Prie dažnesnių incidentų prisideda ir gyventojų šventinė skuba bei išsiblaškymas.
Namai | 5 MIN.
0
Lietuvoje savarankiškai dirbančių asmenų skaičiui viršijus 300 tūkst., vis daugiau kalbama ir apie jų poreikį įsigyti nekilnojamojo turto. Kelias iki nuosavo būsto savarankiškai dirbantiesiems gali būti sudėtingesnis. Finansų įstaigos, vertindamos laisvai samdomų specialistų ar smulkiųjų verslininkų paraiškas, taiko griežtesnius kriterijus, todėl norint gauti paskolą būtina kruopščiai pasiruošti, rašoma banko „Bigbank“ pranešime žiniasklaidai.
Namai | 5 MIN.
0

Lietuva
Lietuva
„Man atrodo, tai buvo juodžiausias etapas mano gyvenime, nes byrėjo tiek šeima, tiek grupėje skandalai, nesutarimai. Atrodė, kad tai niekada nesibaigs, kad nėra šviesos tunelio gale, ir tu turi tiesiog susirinkti save į vieną vietą, ir ieškoti sprendimų“, – taip pirmadienio vakarą LNK gyvenimo būdo laidoje „Nuo... Iki...“ prabils dainininkė, grupės „Šeškės“ narė Ingrida Martinkėnaitė.
Veidai | 4 MIN.
0
Socialiniuose tinkluose sparčiai populiarėjanti, kitonišką gyvenimą praktikuojanti pirtininkė Viktorija Prokofjeva trisdešimties turėjo viską, apie ką daugelis tik pasvajoja: sėkmingą vestuvių verslą, nesibaigiančius klientų srautus, linksmybių kupiną laisvalaikį, keliones, būstą pačioje Vilniaus širdyje. Ir vieną dieną… visa tai prarado prasmę. Ankstesnį gyvenimą ji iškeitė į šeimą, vaikus, vienkiemį Vilniaus užmiestyje ir asketišką gyvenimą be ekranų, prabangos, beribio vartojimo ir triukšmo.
Veidai | 4 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
Gruodžio dvidešimt antroji – 356-oji metų diena (pirmoji 51-osios metų savaitės diena), iki Naujųjų metų lieka 10 dienų.
Horoskopai | 4 MIN.
0
Gruodžio 22–28 d. – sąmoningumas vietoje skubėjimo.
Horoskopai | 7 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
Gruodžio dvidešimt antroji – 356-oji metų diena (pirmoji 51-osios metų savaitės diena), iki Naujųjų metų lieka 10 dienų.
Horoskopai | 4 MIN.
0
Gruodžio 22–28 d. – sąmoningumas vietoje skubėjimo.
Horoskopai | 7 MIN.
0

Lietuva
Lietuva
Kiaulės liežuvis – išraiškingo skonio, nebrangus patiekalas, kurį lietuviai dažniausiai valgo vieną, su majonezu ar garstyčiomis. Tačiau pakanka vos keleto gudrybių ir maistingas bei sotus kiaulės liežuvis gali tapti tikru virtuvės atradimu. „Maximos“ maisto gamybos technologas dalijasi keletu patarimų, kaip liežuvį paversti išskirtiniu šventiniu patiekalu.
Virtuvė | 5 MIN.
0
Kiekviena šeima turi savo Kūčių stalo patiekalų tradicijas – vieniems tai silkė su svogūnais, keptas karpis, o kiti šventinės vakarienės neįsivaizduoja be lašišos. Nors receptai skiriasi, visus vienija bendras ingredientas – žuvis. Žemų kainų prekybos tinklas „Lidl“ dalijasi patarimais, į ką atkreipti dėmesį renkantis žuvį bei jūros gėrybes ir siūlo išbandyti abejingų nepaliksiantį nebrangų receptą, kuris puikiai tiks ir Kūčių vakarienei.
Virtuvė | 5 MIN.
0