Virtuvė | 6 MIN.

Kaip iškepti sultingą ir aromatingą kepsnį ant grotelių: profesionalo patarimai padės tapti grilinimo žvaigžde

Etaplius.lt
2024 m. balandžio 28 d. 12:23
Marinuotoskiaulienosnugarinskepsnys

Ankstyvas pavasaris ištraukė mus iš namų į šviežia žaluma apsipylusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš anksto apgalvoti ir marinatą, ir mėsos rūšį. Atėjus pavasariui prekybos tinklo „Rimi“ mėsos technologas Vidas Nadzeika dalijasi patarimais, kurie padės tiek nepatyrusiam, tiek jau daugiau patirties sukaupusiam grilintojui nedaryti dažniausiai pasitaikančių klaidų ir tobulėti.

Pasiruoškite tinkamą kepimo įrangą 

Išsikepę kepsnių, kartais patingime išvalyti kepsninę ir grilio įrankius, atidėdami tai rytojui, o kartais ir visai pamiršdami. Mėsos technologas Vidas Nadzeika primena, kad kepsninė turėtų būti laikoma po stogu, antraip, prisirinkusią drėgmės, ją iškūrenti bus nelengva: „Jei atėjus grilinimo sezonui pirmą kartą užkursite kepsninę, iš grilio išpilkite visas senas anglis ir pelenų likučius, kruopščiai ją išvalykite ir apžiūrėkite, ar nėra įtrūkimų. Taip pat grilį reikėtų gerai prakūrenti bei išdeginti, o visa kepsninės įranga ir kepimo įrankiai turėtų būti sutvarkomi po kiekvieno kepimo.“ 

Naujokams ekspertas rekomenduoja mėsą pradėti ruošti ant paprasčiausio metalinio stačiakampio: „Taip ne tik galėsite lengviau reguliuoti temperatūrą ar pajusti gaminimo ypatybes, bet ir susipažinsite su pagrindiniais kepimo principais. Pažengusiems kepėjams ant grilio renkantis kepsnines, svarbiausia atsigręžti į savo poreikius: populiarieji keramikiniai griliai yra tik vienas iš daugybės galimų grilio variantų. Nereikėtų pamiršti, kad kartu yra ir metalinių bei dujinių kepsninių. Norintiems mėsoje dūmo aromato, derėtų rinktis tik anglimi kūrenamus grilius, o jo nenorintiems – dujinius.“ 

Marinuokite ir improvizuokite

Jei rinksitės kiaulieną, kepimui kepsninėje tinka daugybė jos dalių: sprandinė, šonkauliai, mentė, išpjova, šoninė. Jei norite liesesnės mėsos, rinkitės nugarinę, kumpį. Žinoma, svarbu mėsos neperkepti – pasak „Rimi“ mėsos technologoV. Nadzeikos, 1,5 cm storio kiaulienos nugarinės viena pusė turi kepti apie 4 min. (priklausomai nuo kaitros), o jei rinksitės storesnį gabalėlį, jis keps ilgiau. 

„Pirmiausia reikėtų apsispręsti dėl marinato pagrindo. Tai gali būti aliejus, majonezas, garstyčios, sultys, kefyras, įvairūs gazuoti gėrimai, kurie dar ir paminkština mėsą. Ją suminkština ir garstyčių milteliai, ir rūgštis, bet patarčiau naudoti citrinos sultis, o ne actą“, – siūlo ekspertas.

„Rimi“ atstovas kviečia mėsą marinuoti sandariai užsidarančiame plastikiniame, metaliniame ar stikliniame inde. „Prieš pradedant kepti mėsą, marinatą reikia nuvalyti popieriniu rankšluosčiu, nes šlapia mėsa neapskrunda. Taip pat svarbu prisiminti, kad mėsos kepimo trukmė labai priklauso ir nuo temperatūros. Be to, mėsa bus daug sultingesnė, jei kepsite didelį jos gabalą, o ne daug mažų gabaliukų.“

Mėsos technologas pataria išbandyti vieną įdomesnių marinavimo būdų: su pipirais, druska, įvairiais prieskoniais ir kiviais. „Tik įsidėmėkite, kad naudojant kivius, mėsos negalima marinate laikyti ilgai, nes tuomet mėsos struktūra bus per minkšta. Jei trūksta laiko paruošti marinatui, tam puikiai tiks įvairūs prieskoniai ir jų mišiniai. Įtrinkite mėsą mėgstamų prieskonių, druskos ir juodųjų pipirų mišiniu, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, palikite bent 30 min. ir tuomet kepkite“, – pataria V. Nadzeika.

Svarbi mėsos kokybė ir laikymo sąlygos 

Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva primena, kad parduotuves pasiekia tik sertifikuota, griežtus kokybės standartus atitinkanti mėsa, tačiau ir pirkėjai visuomet gali įvertinti mėsos kokybę patys.

Tą padaryti nesunku, užtenka žinoti keltą pagrindinių taisyklių. „Mėsą paspaudus pirštu ant jos atsiradusi duobutė turėtų nedelsiant išsilyginti. Mėsa negali turėti ir jokių pašalinių, nemalonių kvapų. Jeigu ji supakuota vakuume arba kitoje uždaroje pakuotėje – joje neturėtų būti pažeidimų. Parduotuvių vitrinose kiauliena ir kita šviežia mėsa laikoma specialiomis temperatūrinėmis sąlygomis, tad ir namuose ją būtina laikyti šaldytuve, o nesuvartojant iš karto – perkelti į šaldiklį. Tiesa, net ir šaldiklyje mėsa negali būti laikoma per ilgai. Geriausia ją suvartoti per dvylika mėnesių“, – atkreipia dėmesį O. Suchočeva ir priduria, kad grilinimo sezonui galite pasiruošti pigiau jau dabar: BBQ griliui ir jo aksesuarams iki balandžio 22 d. taikoma 30 proc. nuolaida 

Ji taip pat primena, kad atėjus grilinimo sezonui, skubantys gali nusipirkti jau pamarinuotų įvairios mėsos kepsnių, kuriuos bus paprasta išsikepti, o norint apsipirkti pigiau, padės privačios etiketės „Rimi“ bei „Rimi Smart“ prekių pasirinkimas, akcijų sekimas, tikslus pirkinių krepšelio planavimas bei „Mano Rimi“ lojalumo programa, suteikianti asmeninius pasiūlymus bei papildomas nuolaidas. Visus sutaupyti padedančius pasiūlymus galima rasti keliose vietose: prisijungus prie savo paskyros adresu www.rimi.lt, taip pat programėlėje telefone arba „Mano Rimi“ kortelių terminale parduotuvėse. 

Atėjus pavasariui ir sugrįžus šiltoms dienoms kviečiame išsikepti kiaulienos nugarinės kepsnių, marinuotų su kiviais.

RECEPTAS

Kiaulienos nugarinės kepsniai 

Kepsniams reikės:

720 g kiaulienos nugarinės be kaulo;

2 vnt. kivių;

0,25 vnt. citrinos;

1 v. š. skysto medaus;

1 a. š. raudonėlių;

1 a. š. grūdėtųjų garstyčių;

3 skiltelių česnako;

0,5 a. š. maltų pipirų;

druskos – pagal skonį.

Garnyrui reikės: 

400 g smidrų;

2 vnt. raudonosios paprikos;

250 g vyšninių pomidorų;

1 v. š. aliejaus;

druskos, pipirų – pagal skonį.

Kaip gaminti:

  1. Nulupkite kivių žievelę ir susmulkinkite juos. Į dubenėlį dėkite kivius, nuluptas ir susmulkintas česnako skilteles, grūdėtąsias garstyčias, išspauskite citrinos sultis, įkrėskite medaus, suberkite raudonėlius ir pipirus. Viską sutrinkite. Kiaulienos nugarinės kepsnius įtrinkite pasiruoštu marinatu. Padėkite šaltai marinuotis ne ilgiau nei 2 val.
  2. Kepsnius kepkite ant vidutinės grilio kaitros po 7–8 min. iš abiejų pusių. Iškeptus kepsnius pagardinkite druska.
  3. Kepsnį patiekite su daržovėmis. Smidrus nuskuskite. Paprikas perpjaukite į 4 dalis, pašalinkite sėklytes. Smidrus, paprikas ir pomidorus apšlakstykite aliejumi ir kepkite ant grotelių. Smidrus ir pomidorus kepkite  2–3 min., paprikas – 5–7 min.

Skanaus!


Kelmė
Kelmės rajone dėl tikimybės apgadinti kelius apribojamas sunkiasvorių transporto priemonių eismas
Kelmės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus 2025 m. gruodžio 8 d. įsakymu Nr. A-961 apribojamas sunkiasvorio krovininio transporto (krovininių automobilių, miškovežių, traktorių), kurio bendroji masė daugiau kaip 8 tonos, eismas Kelmės rajono vietinės reikšmės keliais siekiant apsaugoti juos polaidžio metu nuo sugadinimo nuo 2025 m. gruodžio 9 d. iki 2026 m. gegužės 1 d.
Gatvė | 2 MIN.
0
Lietuva
Lietuva
Artėjant šventėms bulvės išlieka vienu populiariausių ir universaliausių produktų, kurį lietuviai renkasi tiek kasdienai, tiek kalėdiniam stalui. Bulves lietuviai naudoja tiek gaminant paprastus, tradicinius garnyrus, įvairiausius troškinius, apkepus ir, žinoma, baltą mišrainę, kuri yra neatsiejama žiemos švenčių stalo dalis. Ši daržovė vertinama dėl paprastumo, pigumo ir sotumo. Be to, ji gali ilgai stovėti šaldytuve, todėl nereikia jaudintis dėl greito suvartojimo laiko.
Virtuvė | 4 MIN.
0
Antroji gruodžio savaitė žada būti rami ir palanki. Astrologai dalijasi patarimais, kurie padės per šias septynias dienas sustiprinti sėkmę. Laikydamiesi kelių paprastų rekomendacijų, galėsite lengviau atskleisti savo potencialą.
Horoskopai | 5 MIN.
1
Lietuva
Pakruojis
Japoniją pirmadienį supurtė smarkus žemės drebėjimas. Požeminių smūgių stiprumas siekė 7,6 balo. Institucijos prie Aomorio prefektūros krantų paskelbė cunamio pavojų, praneša agentūra „Reuters“.
Pasaulis | 2 MIN.
0
Įvyko Pakruojo rajono savivaldybės visuomenės aplinkosauginio švietimo projektų vertinimo komisijos posėdis. Šios komisijos narės – administracijos Aplinkos apsaugos ir komunalinio ūkio skyriaus vyriausioji specialistė Austėja Zamokaitė, Aplinkos apsaugos ir komunalinio ūkio skyriaus teisininkė Edita Kriukienė, Apskaitos skyriaus vedėja Rasa Bagdonienė, Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Eglė Valantinaitė-Krikščiūnė ir komisijos pirmininkė vicemerė Simona Lipskytė išnagrinėjo ir įvertino 19 pateiktų paraiškų, skirtų aplinkosauginio švietimo veikloms rajone įgyvendinti.
Aktualijos | 2 MIN.
0

Kalėdų gidas | 2 MIN.
0
Kalėdų gidas | 2 MIN.
0

Vyriausybė pripažino žemės ir maisto ūkį nacionaliniam saugumui svarbia sritimi. Toks sektoriaus pripažinimas leis kurti ir palaikyti atsparią bei savarankišką šalies apsirūpinimo maistu sistemą.
Žemės ūkio ministerijos naujienos | 3 MIN.
1
Europos Komisijos (EK) pristatytas pasiūlymas dėl ilgalaikio Europos Sąjungos (ES) biudžeto 2028–2034 metams kelia daug rimtų klausimų. Ypač dėl to, kad žemės ūkio, kaimo plėtros ir žuvininkystės finansavimas mažėtų apie 20 proc. (palyginti su 2021-2027 metų laikotarpiu) ir dėl numatomo steigti naujo fondo.
Žemės ūkio ministerijos naujienos | 6 MIN.
1

Lietuva
Lietuva
Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda su Estijos, Suomijos, Airijos, Latvijos, Lenkijos ir Švedijos vadovais bendru laišku kreipėsi į Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininką António Costą ir Europos Komisijos (EK) pirmininkę Ursulą von der Leyen, išreikšdami tvirtą palaikymą kuo skubiau įgyvendinti EK pasiūlymą dėl reparacijų paskolos Ukrainai, pasitelkiant įšaldytus Rusijos aktyvus.
Lietuva | 2 MIN.
2
Dėl iš Baltarusijos plūstančių kontrabandinių balionų krizės Vyriausybė planuoja skelbti ekstremalią situaciją visoje šalyje.
Lietuva | 3 MIN.
0

Radviliškis
Šiauliai
Radviliškio rajono savivaldybės taryba praėjusiame posėdyje vienbalsiai pritarė taikos sutarties pasirašymui tarp Savivaldybės ir Radviliškio Švenčiausios Mergelės Marijos Gimimo parapijos. Šis sprendimas padėjo tašką daugiau nei penkiolika metų besitęsiančioje istorijoje dėl Socialinių paslaugų centro pastato nuosavybės ir naudojimo.
Politika | 4 MIN.
0
Spalio pabaigoje Šiauliuose viešėjusi Estijos nepaprastoji ir įgaliotoji ambasadorė Kaili Terras atvyko oficialiu vizitu. Diplomatė ir jos komanda susitiko su Šiaulių miesto meru Artūru Visocku ir vicemeru Justinu Švėgžda, susitikime taip pat dalyvavo Estijos garbės konsulas Šiauliuose Gintaras Sluckus.
Politika | 3 MIN.
1

Kelių eismo taisyklės (KET) sukurtos ne tik eismui reguliuoti, bet ir saugumui užtikrinti. Kai kuriems eismo dalyviams atrodo, kad laikytis visų taisyklių nėra būtina, tačiau toks požiūris yra klaidingas ir pavojingas. Net menkiausias taisyklių nepaisymas gali turėti skaudžių, o kartais ir tragiškų pasekmių.
Saugi kelionė – bendras tikslas | 5 MIN.
0
Kelionė automobiliu – tai ne tik transporto priemonės vairavimas, bet ir emocinis iššūkis vairuotojui. Daugeliui kelią apkartina stresas, kuris iš dalies kyla ne dėl išorinių veiksnių, o dėl prasto pasiruošimo kelionei. Kruopštus kelionės planavimas leidžia sumažinti įtampą ir išvengti rizikos kelyje.
Saugi kelionė – bendras tikslas | 5 MIN.
0

Lietuva
Pasaulis
Japoniją pirmadienį supurtė smarkus žemės drebėjimas. Požeminių smūgių stiprumas siekė 7,6 balo. Institucijos prie Aomorio prefektūros krantų paskelbė cunamio pavojų, praneša agentūra „Reuters“.
Pasaulis | 2 MIN.
0
Pirmadienį Volodymyras Zelenskis atvyko į Londoną, pranešė Ukrainos prezidento kanceliarija.
Pasaulis | 3 MIN.
0


Šiauliai
Radviliškis
Dar vos prieš dešimtmetį frazė „globali karjera“ Lietuvos kontekste buvo beveik išskirtinai siejama su vienu miestu – Vilniumi. Norint dirbti su tarptautiniais klientais, gauti vakarietišką atlyginimą ir kopti karjeros laiptais, persikėlimas į sostinę buvo neišvengiamas. Tačiau šiandien situacija – kitokia. Skaitmeninė transformacija, pandemijos įtvirtintas nuotolinis darbas ir naujas įmonių požiūris į talentų paiešką leidžia Alytui, Šiauliams ar Panevėžiui tapti ne tik patogaus gyvenimo, bet ir pasaulinio lygio karjeros centrais.
Verslas | 5 MIN.
0
Gruodžio 5 dieną Radviliškio rajono savivaldybės meras Kazimieras Račkauskis kartu su Statybos ir viešosios tvarkos skyriaus vedėju Gintautu Viču lankėsi prie Šeduvos baigiamoje statyti UAB „JPackaging“ gamykloje. Vizito metu su įmonės vadovais aptarta statybų eiga, darbų sparta ir iššūkiai, kurie dar lieka iki starto.
Verslas | 3 MIN.
0

Šiauliai
Šiauliai
Šiandien Šiaulių apygardos teismas paskelbė sprendimą civilinėje byloje dėl Šiaulių universalios arenos remonto darbų. Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros prokuroro, ginančio viešąjį interesą, ieškinys tenkintas visiškai.
Kriminalai | 3 MIN.
1
Sekmadienio popietę Šiaulių rajone darbavosi išminuotojai. Jiems teko saugiai susprogdinti pavojų kėlusį rastą sprogmenį.
Kriminalai | 2 MIN.
0


Kelmė
Pakruojis
Kelmės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus 2025 m. gruodžio 8 d. įsakymu Nr. A-961 apribojamas sunkiasvorio krovininio transporto (krovininių automobilių, miškovežių, traktorių), kurio bendroji masė daugiau kaip 8 tonos, eismas Kelmės rajono vietinės reikšmės keliais siekiant apsaugoti juos polaidžio metu nuo sugadinimo nuo 2025 m. gruodžio 9 d. iki 2026 m. gegužės 1 d.
Gatvė | 2 MIN.
0
Atnaujinama rajono kelių ir gatvių infrastruktūra – Bardiškių kaime (Žeimelio sen.) sutvarkyta Vytauto Didžiojo gatvė.
Gatvė | 2 MIN.
0
Klaipėda
Klaipėda
Klaipėdos rajone pirmadienio rytą susidūrė lengvasis automobilis ir kelininkų transporto priemonė, per avariją, pirminiais duomenimis, nukentėjo trys žmonės. Eismo nelaimė įvyko kelininkams atvykus likviduoti anksčiau įvykusių avarijų padarinių, kai buvo partrenkti du šernai.
Gatvė | 3 MIN.
0
Pirmadienio rytą pranešta apie eismo įvykį Klaipėdos rajone.
Gatvė | 2 MIN.
0

Šiauliai
Joniškis
„Šiaulių“ krepšinio klubas praneša apie nutrauktą bendradarbiavimą su Camu Reddishu. Rugsėjį į Lietuvą atvykęs puolėjas dėl asmeninių priežasčių priėmė sprendimą grįžti į JAV. Sutartis su krepšininku nutraukta abipusiu sutarimu, klubui išsaugojant numatytas išpirkos garantijas.
Sportas | 2 MIN.
0
Joniškio rajono savivaldybės administracija kviečia teikti paraiškas premijoms gauti už aukštus pasiekimus sporto, kultūros ir meno srityse.
Sportas | 2 MIN.
0


Šiauliai
Pakruojis
Nors Lietuvoje vis daugiau kalbama apie pagalbą stiprinant savo psichikos sveikatą, daugelis žmonių vis dar sunkiai orientuojasi psichikos sveikatos specialistų įvairovėje. Ką pasirinkti: psichiatrą, psichoterapeutą, psichologą? O gal meno terapeutą? Pasak meno (dramos) terapeutės Eglės Pikšrytės, tam, kad žmogus apskritai ieškotų pagalbos, jis pirmiausia turi žinoti, į ką kreiptis.
Veidai | 7 MIN.
0
Gruodžio 2 dieną Pakruojo kultūros centre duris atvėrė tradicinė paroda „Po angelo sparnu“. Paroda organizuota jau 19-ąjį kartą, o šiuo metu čia eksponuojami skulptoriaus Eduardo Tito medžio darbai ir Laimutės Veličkienės dailės studijos paveikslai.
Kultūra | 2 MIN.
0
Radviliškis
Šiauliai
Gruodžio 13 dieną 14 valandą Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio Burbiškio dvaro istorijos muziejuje (Radviliškio r.) vyks adventinė popietė „Šventoji naktis“ su Kauno styginių kvartetu ir aktore Inesa Paliulyte. Programos atlikėjai kviečia didžiųjų metų šventes pasitikti prasmingais apmąstymais.
Kultūra | 3 MIN.
0
Laidos „Moterims 45+“ pašnekovė – moteris, kurios istorija yra tarsi veidrodis daugeliui iš mūsų.
Veidai | 2 MIN.
1


Lietuva
Lietuva
Lietuvoje savarankiškai dirbančių asmenų skaičiui viršijus 300 tūkst., vis daugiau kalbama ir apie jų poreikį įsigyti nekilnojamojo turto. Kelias iki nuosavo būsto savarankiškai dirbantiesiems gali būti sudėtingesnis. Finansų įstaigos, vertindamos laisvai samdomų specialistų ar smulkiųjų verslininkų paraiškas, taiko griežtesnius kriterijus, todėl norint gauti paskolą būtina kruopščiai pasiruošti, rašoma banko „Bigbank“ pranešime žiniasklaidai.
Namai | 5 MIN.
0
Šiandien vos keliais paspaudimais telefono ekrane technologijos tvarko namus, reguliuoja šildymą ir apšvietimą bei apsiperka. Inovacijos ir dirbtinis intelektas yra integruojamas net į buitinės technikos prietaisus, pavyzdžiui, šaldytuvus. Technologinės naujovės leidžia palengvinti jų priežiūrą, su kuria susiję nemažai mitų. Kokie jie ir ar juose yra bent krislas tiesos?
Namai | 5 MIN.
0

Šiauliai
Šiauliai
Nors Lietuvoje vis daugiau kalbama apie pagalbą stiprinant savo psichikos sveikatą, daugelis žmonių vis dar sunkiai orientuojasi psichikos sveikatos specialistų įvairovėje. Ką pasirinkti: psichiatrą, psichoterapeutą, psichologą? O gal meno terapeutą? Pasak meno (dramos) terapeutės Eglės Pikšrytės, tam, kad žmogus apskritai ieškotų pagalbos, jis pirmiausia turi žinoti, į ką kreiptis.
Veidai | 7 MIN.
0
Laidos „Moterims 45+“ pašnekovė – moteris, kurios istorija yra tarsi veidrodis daugeliui iš mūsų.
Veidai | 2 MIN.
1


Lietuva
Lietuva
Artėjant šventėms bulvės išlieka vienu populiariausių ir universaliausių produktų, kurį lietuviai renkasi tiek kasdienai, tiek kalėdiniam stalui. Bulves lietuviai naudoja tiek gaminant paprastus, tradicinius garnyrus, įvairiausius troškinius, apkepus ir, žinoma, baltą mišrainę, kuri yra neatsiejama žiemos švenčių stalo dalis. Ši daržovė vertinama dėl paprastumo, pigumo ir sotumo. Be to, ji gali ilgai stovėti šaldytuve, todėl nereikia jaudintis dėl greito suvartojimo laiko.
Virtuvė | 4 MIN.
0
Unikalaus balso kūrėja ir atlikėja Rūta MUR pristato naują singlą „Viskas bus gerai“ – jautrią dainą apie išsiskyrimą, žmogiškas klaidas ir vidines audras, kurias kartais tenka išgyventi.
Laisvalaikis | 3 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
Antroji gruodžio savaitė žada būti rami ir palanki. Astrologai dalijasi patarimais, kurie padės per šias septynias dienas sustiprinti sėkmę. Laikydamiesi kelių paprastų rekomendacijų, galėsite lengviau atskleisti savo potencialą.
Horoskopai | 5 MIN.
1
Gruodžio 8-oji – Švč. Mergelės Marijos nekalto prasidėjimo šventė.
Horoskopai | 4 MIN.
0

Lietuva
Lietuva
Artėjant šventėms bulvės išlieka vienu populiariausių ir universaliausių produktų, kurį lietuviai renkasi tiek kasdienai, tiek kalėdiniam stalui. Bulves lietuviai naudoja tiek gaminant paprastus, tradicinius garnyrus, įvairiausius troškinius, apkepus ir, žinoma, baltą mišrainę, kuri yra neatsiejama žiemos švenčių stalo dalis. Ši daržovė vertinama dėl paprastumo, pigumo ir sotumo. Be to, ji gali ilgai stovėti šaldytuve, todėl nereikia jaudintis dėl greito suvartojimo laiko.
Virtuvė | 4 MIN.
0
Kiauliena jau seniai yra neatsiejama lietuviškos virtuvės dalis. Tai mėsa, kurią pirkėjai renkasi ne tik dėl jos skonio, bet ir dėl patrauklios kainos bei gausybės paruošimo būdų. Kiaulienos mentė, laikoma viena universaliausių ir sultingiausių dalių, ypač tinkama tiek kasdieniams, tiek šventiniams patiekalams.
Virtuvė | 4 MIN.
0