Virtuvė | 8 MIN.

Ką kepsime šias Velykas? Išbandykite 3 madingiausius šio pavasario kepinius

Irma Bagūnė
2021 m. balandžio 3 d. 18:12
ujhyg-8.jpg

Velykos – jau visai ant nosies, o kartu su jomis ir amžinas klausimas – ką gardaus išsikepti šiemet? Nors Velykiniai kepiniai turi ypatingą reikšmę ant lietuvių stalo, tačiau šiemet Velykos bus kitokios, todėl metas išbandyti ir atrasti kiek kitokius Velykų receptus. „Šias šventes kviečiame pasitikti kepant madingiausius ir visus socialinius tinklus užkariavusius kepinių „hibridus“ – maišykite tikrą kulinarinę prancūzišką klasiką su Velykinėmis tradicijomis ir liksite nustebinti“, – pataria kepimo akademijos ambasadorė Sonata Šalkauskaitė ir kviečia išbandyti tris netikėtus receptus.

Minkštutėliai mieliniai pyragai, gardžios pynės ar saldūs ir burnoje tirpstantys keksai – be jų lietuviškas velykinis stalas neįsivaizduojamas. Tačiau ne tik Lietuva, kone kiekviena krikščioniško pasaulio šalis turi savo specifinę Velykų duoną, bandeles ar pyragus, kuriems kepti pasitelkiamos tradicijos ir iš kartos į kartą perduodami receptai. Tačiau pastaraisiais metais vis daugiau žmonių atranda kepimą namuose, ieško naujų ir netikėtų skonių, todėl improvizuoja su klasikiniais ir tradiciniais receptais.

„Šiemet Velykos bus kitokios, negu buvome įpratę, todėl ir švęsti siūlome jas su kitokias kepiniais – sukurdami netikėtus ir ypatingus velykinius skonius. O kas nutinka, kai sujungiame sausainį ir šokoladinį pyragą? O kruasaną ir keksiuką? Cruffins, bagnuts, townies, duffins, cretzels, chonuts – ne, tai ne burtažodžiai, tai tradicinių kepinių hibridai, kurie sujungia ir maišo tarpusavyje klasikinius receptus ir visas įsigaliojusias kepimo taisykles”, – „Malsenos“ kepimo akademijos metu pasakojo jos ambasadorė.

Kepinių hibridai – kas tai? Pavyzdžiui, jeigu jūs dievinate kruasanus, tačiau mielai išmėgintumėte šiuos sviestinius raguolius kitokiu „formatu“, galite išbandyti kretzelius – pretzelių ir kruasanų hibridus. Tai tik vienas iš daugybės pavyzdžių, kurie dėl savo patrauklios ir fotogeniškos išvaizdos itin populiarėja socialiniuose tinkluose.

Vieni pirmųjų hibridinius kepinius Lietuvoje išpopuliarino Vilniaus kepykla BKRY, kurios veidas Dovydas Vaisovas džiaugiasi, kad lietuviai nebijo eksperimentuoti ir atranda naujų bei netikėtų kepinių.

„Mes turime savotišką filosofiją ir į kepinius žiūrime truputį kitaip: visas mūsų asortimentas neprimena kitų tradicinių kepyklėlių asortimento ir net jeigu mes darome kruasaną, tai jis bus visai kitoks – pavyzdžiui, rožinis. Visas mūsų kolektyvas patys dažnai keliauja, ragauja kažką naujo ir atveža šias idėjas į Lietuvą. Aš pats dešimt metų dirbau ne Lietuvoje, todėl man pažįstama visai kita, Lietuvoje mažai žinoma kepinių specifika, tie patys hibridiniai kepiniai, kurie Lietuvoje dar tik pradeda populiarėti. Todėl norisi parodyti, kad galime žaisti, maišyti skirtingas tešlas ir jų gamybos technikas, eksperimentuoti su spalvomis, tekstūromis ir skoniais“, – sako kepėjas D. Vaisovas.

Todėl šias Velykas pamėginkite atrasti naujus ir netikėtus kepinių skonius bei derinius ir nustebinkite savo šeimos narius.

1. Kruasano ir mielinės pynės hibridas – šokoladinė babka

Babka yra nuo senų laikų kepamas mielinis pyragas, tačiau ne taip senai šis kepinys įgavo naują tekstūrą – įprasta mielinė tešla buvo pakeista sluoksniuota tešla, taip sujungiant sviestinį kruasano traškumą ir minkštą babkos tekstūrą. Atraskite netikėtą kepyklos BKRY kepėjo D. Vaisovo receptą!

Jums reikės: 250 g „Malsenos“ aukščiausios rūšies kvietinių miltų, 5 g druskos, 22 g cukraus, 11 g šviežių mielių, 95 g šalto vandens, 13 g kiaušinių masės (kiaušinio plakinio), 23 g šalto sviesto (tešlai), 125 g kambario temperatūros sviesto sluoksniavimui, 250 g riešutų kremo, 80 g žemės riešutų.

Kaip ruošti tešlą?

  • Sluoksniuotą tešlą geriausia pasiruošti dieną prieš, kad tešla fermentuotųsi pernakt šaldytuve.
  • Į dubenį sudėkite visus tešlos ingredientus, išskyrus vandenį ir sviestą. Tešlą maišykite ir į ją po truputį pilkite vandenį, kad ši sukibtų. Dėkite šaltą sviestą ir toliau maišykite 10 min. Suformuotai tešlai leiskite pailsėti 10 min.
  • Į skardą dėkite maistinio popieriaus, ant jo tešlą iškočiokite į maždaug 25 cm pločio ir 20 cm ilgio stačiakampį, uždenkite maistine plėvele ir palikite per naktį šaldytuve.
  • Sudėkite du kepimo popieriaus lakštus, o tarp jų – kambario temperatūros sviestą. Kočėlo pagalba iš viršaus po truputį spauskite sviestą ir kočiokite, kad sviestas pasiskirstytų į plokščią stačiakampį. Paruoštą sviestą dėkite į šaldytuvą kartu su tešla iki kito ryto.
  • Ryte tešlą kočiokite maždaug į 25 cm pločio ir 40 cm ilgio stačiakampį. Sviestą iškočiokite į maždaug 25 cm pločio ir 20 cm ilgio stačiakampį. Tuomet sviestą dėkite į tešlos vidurį, kad kraštuose liktų maždaug po 10 cm. Tuomet tešlos dalis be sviesto – užlenkite į vidurį. Kai viską pasiruošiate, sviestą su kočėlo pagalba pradėkite spausti iš tešlos viršaus, kad šis įsikočiotų per tešlą. Turimą stačiakampį perlenkite per pusę.
  • Sulankstę tešlą, dėkite ją į šaldytuvą maždaug 1 valandai, kad ši pailsėtų.
  • Išimkite tešlą iš šaldytuvo, ją kočiokite išilgai iki 40 cm ilgio ir 25 cm pločio. 1/3 tešlos iš kairės pusės lenkite iki 2/3 dalies, o likusią 1/3 tešlos iš dešinės užlenkite lygiai taip pat.
  • Tešlą vėl apvyniokite maistine plėvele ir dėkite dar vienai valandai pailsėti į šaldytuvą. Po valandos tešla jau yra paruošta kočiojimui ir formavimui.

Babkos ruošimas:

  • Pasiruoškite įdarą. Riešutus susmulkinkite ir pakepkite keptuvėje, o riešutų kremą pašildykite, kad šis lengviau teptųsi ant tešlos.
  • Tešlą iškočiokite apie 3 mm storio, 40 cm ilgio ir 25 cm pločio. Tešlą ištepkite riešutų kremu, berkite riešutus ir sukite tešlą iš apačios į viršų, kad gautųsi viena graži suktinė. Tuomet ją perpjaukite išilgai ir pinkite pynutę.
  • Pasiruoškite kepimo formą. Į ją dėkite kepimo popieriaus, jį galite šiek tiek patepti sviestu. Į vidų dėkite babką, uždenkite maistine plėvele ar virtuviniu rankšluosčiu ir palikite kildinimui 2-2,5 val. kambario temperatūroje.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 °C ir kepkite apie 20 min.

2. Kruasano ir mafino hibridas krufinas

Krufinas yra kruasano ir keksiuko hibridas. Šis kepinys gaminamas iš sluoksniuotos brijošė tešlos ir kepamas keksiukų formelėse. Krufinai yra įdaromi įvairiais kremais, vaisiais, uogienėmis ar net varške, o vėliau gardinami įvairiais glajais. Išbandykite kepyklos BKRY kepėjo D. Vaisovo krufinų receptą.

Jums reikės: 250 g „Malsenos“ aukščiausios rūšies kvietinių miltų, 5 g druskos, 22 g cukraus, 11 g šviežių mielių, 95 g šalto vandens, 13 g kiaušinių masės (kiaušinio plakinio), 23 g šalto sviesto (tešlai), 125 g kambario temperatūros sviesto sluoksniavimui. Įdarui: 100 g sviesto, 5 g cinamono, 50 g cukraus.

  • Pasiruoškite tešlą taip pat, kaip nurodyta babkos recepte iki žingsnio „Babkos ruošimas“.
  • Pasiruoškite kepimo formeles, kuriose kepsite savo krufinus. Geriausia, kad šios būtų iš aliuminio folijos. Formeles patepkite sviestu, galite įberti šiek tiek cukraus.
  • Pasiruoškite cinamoninį užtepą, kurį dėsite ant tešlos. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje ir sumaišykite su likusiais ingredientais.
  • Tešlą iškočiokite maždaug į 20 cm ilgio ir 10 cm pločio lakštą, 4 mm storio. Ant iškočiotos tešlos dėkite užtepo masę ir paskirstykite ją per visą tešlą. Supjaustykite tešlą į 5 cm ilgio ir 4 cm pločio stačiakampius. Iš turimos tešlos masės turėtų gautis 7-8 krufinai.
  • Sukite kiekvieną mažą juostelę atskirai (į suktines). Susuktą ragelį padalinkite į dvi lygias dalis, pjaunant išilgai. Turite gauti tešlos juosteles. Šias tešlos juosteles susukite taip, kad gautumėte sraigės namelio raštą. Likusį kraštelį pakiškite po susuktu krufinu.
  • Dėkite susuktus krufinus į formeles ir kildinkite apie 2-3 val. kambario temperatūroje.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir kepkite apie 13-15 min. Kai krufinai iškepa, palaukite apie 5 min., kad šie atvėstų formelėse ir nesukristų. Išėmus krufinus, juos galima apvolioti cukruje.

3. Šokoladinio pyrago ir sausainio hibridai – mini pyragėliai „brookie“

Ar tai sausainis? Ne, tai brookie! Tai milžiniški sausainiai, kurie iš išorės yra traškūs ir tvirti, o viduje drėgni, tąsūs ir turtingo, ryškaus skonio. Perlaužus brookie galite pamatyti, jog viduje jis turi įprastą šokoladinio pyrago konsistenciją, o iš išorės atrodo it sausainis.

Jums reikės: 110 g šalto sviesto, 100 g rudojo cukraus, 50 g baltojo cukraus, 1 kiaušinio (M), 100 g „Malsenos“ aukščiausios rūšies kvietinių miltų ir 60 g „Ekstra“ kvietinių miltų, 40 g kakavos, ½ arbatinio šaukštelio krakmolo, ½ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, ½ arbatinio šaukštelio druskos, 300 g juodojo šokolado (smulkinto).

Gaminimas :

  • Įkaitinkite orkaitę iki 210 °C.
  • Sumaišykite šaltą sviestą, pjaustytą kubeliais, su cukrumi. Įmuškite kiaušinį ir įmaišykite.
  • Į sausainių masę įsijokite miltus, kakavą, kepimo miltelius, krakmolą, druską, tuomet įmaišykite smulkintą šokoladą.
  • Atšaldykite tešlą: įdėkite ją į šaldytuvą maždaug 30-45 min.
  • Paėmus tešlą į rankas suformuokite maždaug 100 g tešlos rutuliukus.
  • Išklokite orkaitės skardą sviestiniu popieriumi, dėkite suformuotus sausainius. Skardoje telpa 4 sausainiai, kai naudojame 100 g sausainių tešlos.
  • Kepkite sausainius apie 7-9 min.
  • Prieš ragaudami palikite sausainius atvėsti bent 10-15 min.

Radviliškis
Gyvulininkystės instituto kiaulių fermoje Baisogaloje – afrikinio kiaulių maro protrūkis
Radviliškio rajone esančioje Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Gyvulininkystės instituto kiaulių fermoje patvirtintas afrikinio kiaulių maro protrūkis, šeštadienį pranešė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).
Aktualijos | 2 MIN.
0
Lietuva
Lietuva
Artėjant metų pabaigos šventėms, visuomenės apklausa rodo, kad 52 % Lietuvos gyventojų Kalėdas ir Naujuosius metus ketina praleisti namuose ir niekur nekeliauti, o 36 % planuoja aplankyti draugus bei artimuosius Lietuvoje. Nors dalis respondentų svarsto išvykas į Europos kalėdines muges ar net tolimesnes, egzotiškesnes kryptis, bendra tendencija išlieka aiški – žmonės vis dažniau renkasi metų pabaigą pasitikti namų aplinkoje, rodo automobilių nuomos tarpininko „EconomyBookings“, priklausančio „Booking Group Corporation“*, atliktas tyrimas.
Aktualijos | 3 MIN.
0
Kai kuriems Rytų ženklams artėja harmonijos ir lengvumo etapas. Gerovė ateis natūraliai: tinkami žmonės atsiras tinkamu metu, sprendimai bus priimami be įtampos, o įvykiai klostysis palankia linkme.
Horoskopai | 3 MIN.
1
Pasaulis
Šiauliai
Paviešinti dokumentai iš velionio seksualiniais nusikaltimais kaltinamo Jeffrey Epsteino bylos. Donaldo Trumpo administracijai kelis mėnesius buvo taikomas spaudimas dėl skaidrumo šioje politiškai jautrioje byloje.
Pasaulis | 4 MIN.
0
Šiaulių miesto savivaldybė informuoja gyventojus, kad gruodžio 20 d., keisis eismo organizavimo tvarka Vilniaus ir S. Daukanto gatvių sankryžoje.
Gatvė | 2 MIN.
0


Vyriausybė pripažino žemės ir maisto ūkį nacionaliniam saugumui svarbia sritimi. Toks sektoriaus pripažinimas leis kurti ir palaikyti atsparią bei savarankišką šalies apsirūpinimo maistu sistemą.
Žemės ūkio ministerijos naujienos | 3 MIN.
1
Europos Komisijos (EK) pristatytas pasiūlymas dėl ilgalaikio Europos Sąjungos (ES) biudžeto 2028–2034 metams kelia daug rimtų klausimų. Ypač dėl to, kad žemės ūkio, kaimo plėtros ir žuvininkystės finansavimas mažėtų apie 20 proc. (palyginti su 2021-2027 metų laikotarpiu) ir dėl numatomo steigti naujo fondo.
Žemės ūkio ministerijos naujienos | 6 MIN.
1

Lietuva
Lietuva
Kalėdos – tai ypatingas metas, kai norisi ne tik sukurti šiltą bei jaukią atmosferą namuose, bet ir estetiškai padengti stalą, kuris išlaikytų šventinę nuotaiką vos įžengus į valgomąjį. Tinkamas stalo serviravimas gali paversti paprastą vakarienę išskirtiniu potyriu, todėl verta skirti šiek tiek dėmesio nedidelėms detalėms, kurios papildo bendrą šventinį dekorą.
Lietuva | 4 MIN.
0
Vertindamas bendruomenių pilietiškumą ir veiklumą, Seimas 2027-uosius metus paskelbė Vietos bendruomenių metais.
Lietuva | 2 MIN.
0

Radviliškis
Kelmė
Šią savaitę Pašušvio bendruomenės namuose vyko Radviliškio rajono savivaldybės vadovų susitikimas su vietos gyventojais. Susitikime dalyvavo Radviliškio rajono savivaldybės meras Kazimieras Račkauskis, vicemerė Jurgita Sidarienė, Tarybos narys Karolis Balsys ir Grinkiškio seniūnė Giedrė Bložienė.
Politika | 5 MIN.
0
Paskutiniame 2025 metų Kelmės rajono savivaldybės tarybos posėdyje, vykusiame gruodžio 18 dieną, dalyvavo visi tarybos nariai. Posėdžio darbotvarkėje buvo apsvarstyti 36 klausimai.
Politika | 2 MIN.
0

Kelių eismo taisyklės (KET) sukurtos ne tik eismui reguliuoti, bet ir saugumui užtikrinti. Kai kuriems eismo dalyviams atrodo, kad laikytis visų taisyklių nėra būtina, tačiau toks požiūris yra klaidingas ir pavojingas. Net menkiausias taisyklių nepaisymas gali turėti skaudžių, o kartais ir tragiškų pasekmių.
Saugi kelionė – bendras tikslas | 5 MIN.
0
Kelionė automobiliu – tai ne tik transporto priemonės vairavimas, bet ir emocinis iššūkis vairuotojui. Daugeliui kelią apkartina stresas, kuris iš dalies kyla ne dėl išorinių veiksnių, o dėl prasto pasiruošimo kelionei. Kruopštus kelionės planavimas leidžia sumažinti įtampą ir išvengti rizikos kelyje.
Saugi kelionė – bendras tikslas | 5 MIN.
0

Pasaulis
Pasaulis
Paviešinti dokumentai iš velionio seksualiniais nusikaltimais kaltinamo Jeffrey Epsteino bylos. Donaldo Trumpo administracijai kelis mėnesius buvo taikomas spaudimas dėl skaidrumo šioje politiškai jautrioje byloje.
Pasaulis | 4 MIN.
0
Dėl sankcijų ir milžiniškų karo išlaidų įvairūs Rusijos ekonomikos sektoriai susiduria su vis didėjančiais sunkumais, tačiau kol kas per anksti tikėtis, kad dėl ekonominių problemų Kremlius atsisakys ketinimų sunaikinti Ukrainą, praneša CNN ir naujienų agentūra „Unian“
Pasaulis | 3 MIN.
1


Šiauliai
Šiauliai
Šiaulių techninės kūrybos centro erdvės vienai nakčiai virto tikra kūrybine laboratorija ir improvizuota filmavimo aikštele. Būtent tokioje dinamiškoje aplinkoje Šiauliuose įvyko pirmosios naktinės kūrybinės dirbtuvės „Kai kalba vanduo“, skirtos vyresnių klasių moksleiviams. Iki pat ankstyvo ryto trukęs renginys tapo erdve, kurioje jaunimas galėjo laisvai kurti, diskutuoti, tyrinėti ir praktiškai pristatyti savo idėjas, ieškodami sprendimų aktualiai šiandienos problemai – gėlo vandens trūkumui ir taršai.
Verslas | 6 MIN.
0
Pastebėję, jog Šiaulių miesto įmonėms trūksta aiškumo apie jų vaidmenį galimų ekstremaliųjų situacijų metu, Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmai, Pramonės komiteto iniciatyva (pirmininkas Rolandas Gabrielaitis, UAB „Bodesa“ prezidentas), gruodžio 5 dieną pakvietė verslo atstovus į informacinį susitikimą su Šiaulių miesto savivaldybės Civilinės saugos ir mobilizacijos specialistais tema „Pasiruošimas ekstremaliosioms situacijoms: ką privalo žinoti įmonės“.
Verslas | 4 MIN.
0

Šiauliai
Kelmė
Šiaulių apylinkės teisme išnagrinėta itin didelės apimties baudžiamoji byla dėl sukčiavimo. Didesnės apimties bylos teismo istorijoje nėra buvę. Nuosprendis byloje paskelbtas 34 kaltinamiesiems. Byloje 34 asmenys pripažinti nukentėjusiaisiais, bylą sudaro 120 tomų, o jos nagrinėjimo metu įvyko net 150 teismo posėdžių. Vien kaltinimo aktas sudarė 724 lapus. Bylos nagrinėjimo procese keturi kaltinamieji mirė. Didelis nusikalstamų veikų, kaltinamųjų skaičius lėmė tai, kad buvo itin sudėtinga organizuoti teismo procesą.
Kriminalai | 4 MIN.
0
Ketvirtadienio rajone į gydymo įstaigą pacientą vežę greitosios pagalbos medikai buvo priversti prašyti ugniagesių pagalbos, nes užklimpo GMPT automobilis.
Kriminalai | 2 MIN.
0


Šiauliai
Šiauliai
Šiaulių miesto savivaldybė informuoja gyventojus, kad gruodžio 20 d., keisis eismo organizavimo tvarka Vilniaus ir S. Daukanto gatvių sankryžoje.
Gatvė | 2 MIN.
0
Gruodžio 19 d. 16.50 val. Šiauliuose, Gardino gatvėje, maršrutinis miesto autobusas MAN, vairuojamas blaivaus vyro, gimusio 1956 m., atsitrenkė į priešais važiavusį ir pradėjusį stabdyti automobilį RENAULT TALISMAN, vairuojamą blaivaus vyro, gimusio 1984 m.
Gatvė | 2 MIN.
1
Kalvarija
Panevėžys
Gruodžio 19 d. apie 17 val. Kalvarijos savivaldybėje, Naujienėlės kaime automobilis „Opel Astra“, vairuojamas moters (gim. 1972 m.), nuvažiavo nuo kelio.
Gatvė | 2 MIN.
0
Tarnyboms pavyko ištraukti šeštadienio rytą Panevėžyje į Nevėžio upę nuskriejusį BMW automobilį, kiek vėliau vandenyje buvo rastas trečiojo keleivio kūnas.
Gatvė | 2 MIN.
1

Kelmė
Šiauliai
Įvyko 2025 m. Kelmės rajono salės futbolo pirmenybės, kuriose šiemet dalyvavo penkios komandos: Kelmės FK „Kražantė“ (vad. J. Lebedžinskas), Kelmės FK „Kelmė“ (vad. A. Černakauskas), Kražių „Kražiai“ (vad. R. Liekys), Kelmės „SC–NVŠ“ (vad. T. Bracevičius) ir „Kelmės jaunimas“ (vad. T. Špukas). Lapkričio–gruodžio mėnesiais Kelmės sporto centro sporto salėje buvo sužaistos 14 rungtynių, po kurių paaiškėjo galutinės komandų vietos.
Sportas | 3 MIN.
0
Ugniagesių gelbėtojų mokykloje buvo surengtas finalinis Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos krepšinio turnyro direktoriaus taurei laimėti etapas. Jo nugalėtojais tapo Klaipėdos PGV krepšininkai, įtemptose varžybose nugalėję Šiaulių PGV. Trečiąją vietą užėmė Panevėžio PGV.
Sportas | 2 MIN.
0


Joniškis
Šiauliai
Joniškio rajono savivaldybėje, netoli Latvijos sienos įsikūręs Žagarės miestelis. Čia gyvena kūrybingi ir veiklūs žmonės, nuolat verda įdomios idėjos, o kiekvieną vasarą miestelis nusidažo raudona vyšnių spalva. Žagarės istorija taip pat labai plati. Juk tai – seniausias miestelis Lietuvoje, kurio senamiestis saugomas valstybės kaip urbanistikos paminklas.
Kultūra | 4 MIN.
0
Šiaulių techninės kūrybos centro erdvės vienai nakčiai virto tikra kūrybine laboratorija ir improvizuota filmavimo aikštele. Būtent tokioje dinamiškoje aplinkoje Šiauliuose įvyko pirmosios naktinės kūrybinės dirbtuvės „Kai kalba vanduo“, skirtos vyresnių klasių moksleiviams. Iki pat ankstyvo ryto trukęs renginys tapo erdve, kurioje jaunimas galėjo laisvai kurti, diskutuoti, tyrinėti ir praktiškai pristatyti savo idėjas, ieškodami sprendimų aktualiai šiandienos problemai – gėlo vandens trūkumui ir taršai.
Jaunimas | 6 MIN.
0
Šiauliai
Kelmė
Gruodžio 12-ąją Europos parlamento narys Aurelijus Veryga lankėsi Kuršėnuose, kur atidarė net dvi parodas, svečiavosi Šiaulių rajono savivaldybės sveikatos centre, prie kurio teigiamų pokyčių yra prisidėjęs dirbdamas Sveikatos apsaugos ministru.
Kultūra | 3 MIN.
0
Kelmės Algirdo Lipeikos menų mokykla dalinasi skaudžia žinia: eidama 68-uosius metus, po sunkios ligos anapilin iškeliavo ilgametė Kelmės Algirdo Lipeikos menų mokyklos mokytoja Vilija Brazinskienė.
Veidai | 2 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
Lietuvoje savarankiškai dirbančių asmenų skaičiui viršijus 300 tūkst., vis daugiau kalbama ir apie jų poreikį įsigyti nekilnojamojo turto. Kelias iki nuosavo būsto savarankiškai dirbantiesiems gali būti sudėtingesnis. Finansų įstaigos, vertindamos laisvai samdomų specialistų ar smulkiųjų verslininkų paraiškas, taiko griežtesnius kriterijus, todėl norint gauti paskolą būtina kruopščiai pasiruošti, rašoma banko „Bigbank“ pranešime žiniasklaidai.
Namai | 5 MIN.
0
Šiandien vos keliais paspaudimais telefono ekrane technologijos tvarko namus, reguliuoja šildymą ir apšvietimą bei apsiperka. Inovacijos ir dirbtinis intelektas yra integruojamas net į buitinės technikos prietaisus, pavyzdžiui, šaldytuvus. Technologinės naujovės leidžia palengvinti jų priežiūrą, su kuria susiję nemažai mitų. Kokie jie ir ar juose yra bent krislas tiesos?
Namai | 5 MIN.
0

Lietuva
Lietuva
Socialiniuose tinkluose sparčiai populiarėjanti, kitonišką gyvenimą praktikuojanti pirtininkė Viktorija Prokofjeva trisdešimties turėjo viską, apie ką daugelis tik pasvajoja: sėkmingą vestuvių verslą, nesibaigiančius klientų srautus, linksmybių kupiną laisvalaikį, keliones, būstą pačioje Vilniaus širdyje. Ir vieną dieną… visa tai prarado prasmę. Ankstesnį gyvenimą ji iškeitė į šeimą, vaikus, vienkiemį Vilniaus užmiestyje ir asketišką gyvenimą be ekranų, prabangos, beribio vartojimo ir triukšmo.
Veidai | 4 MIN.
0
Nutrūko kelerius metus puoselėti agentūros „Major Amber Models“ vadovės Karolinos Toleikytės ir verslininko, investuotojo Jono Garbaravičiaus artimi santykiai.
Veidai | 2 MIN.
8


Lietuva
Lietuva
Nenumaldomai artėjančioms Kalėdoms Kotryna Starkienė kviečia ruoštis kartu. Todėl šio šeštadienio rytą TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „Kotrynos burtai“ laukė ne tik šventinių pietų receptai, bet ir ypatingas desertas su Prancūzijos prieskoniu. Nustebinkite savo artimuosius!
Virtuvė | 3 MIN.
0
Kai kuriems Rytų ženklams artėja harmonijos ir lengvumo etapas. Gerovė ateis natūraliai: tinkami žmonės atsiras tinkamu metu, sprendimai bus priimami be įtampos, o įvykiai klostysis palankia linkme.
Horoskopai | 3 MIN.
1


Lietuva
Lietuva
Kai kuriems Rytų ženklams artėja harmonijos ir lengvumo etapas. Gerovė ateis natūraliai: tinkami žmonės atsiras tinkamu metu, sprendimai bus priimami be įtampos, o įvykiai klostysis palankia linkme.
Horoskopai | 3 MIN.
1
Artėjant Naujiems metams dauguma susimąsto, kas jų laukia artimiausioje ateityje, įvertina nueitą kelią, ima kurti naujus planus ir užsibrėžia ambicingesnius siekius. Astrologai jau nustatė bendras tendencijas, kurios žvaigždžių nulemtos kiekvienam Zodiako ženklui 2026 m.
Horoskopai | 6 MIN.
0

Lietuva
Lietuva
Nenumaldomai artėjančioms Kalėdoms Kotryna Starkienė kviečia ruoštis kartu. Todėl šio šeštadienio rytą TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „Kotrynos burtai“ laukė ne tik šventinių pietų receptai, bet ir ypatingas desertas su Prancūzijos prieskoniu. Nustebinkite savo artimuosius!
Virtuvė | 3 MIN.
0
Planuojant Kūčių stalą vis dažniau svarstoma ne tik ką ant jo patiekti, bet ir kaip šventėms pasiruošti ramiai, be papildomos įtampos ir skubėjimo. Ilgiau stovinčios mišrainės tampa vienu praktiškiausių sprendimų, mat šį patiekalą galima pradėti gaminti iš anksto. Vis tik, ruošiant mišraines ir norint, kad jos šviežios išliktų kuo ilgiau, svarbu žinoti kokias daržoves ir kokius padažus rinktis.
Virtuvė | 4 MIN.
0