Aktualu | 7 MIN.

Fausta Marija Leščiauskaitė: „Mano silpnybė – maistas”

Meniu.lt Meniu.lt
2019 m. lapkričio 12 d. 07:00
fausta.jpg

Kelionės, skaitymas, brangiausi žmonės ir, žinoma, maistas – tai svarbiausi gyvenimo stebuklai „Užkalnio” žurnalo vyriausiajai redaktoriai Faustai Marijai Leščiauskaitei, kurie jos gyvenimui suteikia spalvas ir daro jį kur kas įdomesnį.

Fausta Marija Leščiauskaitė: „Mano silpnybė – maistas”

Kelionės, skaitymas, brangiausi žmonės ir, žinoma, maistas – tai svarbiausi gyvenimo stebuklai „Užkalnio” žurnalo vyriausiajai redaktoriai Faustai Marijai Leščiauskaitei, kurie jos gyvenimui suteikia spalvas ir daro jį kur kas įdomesnį. „Maistas yra menas”, – šitaip mūsų pokalbių objektą apibūdina pašnekovė. Šitaip įkvepiančiai ji toliau tęsia pokalbį, ir dalijasi su mumis, savo atradimais gastronomijos pasaulyje, papasakoja ne vieną smagią istoriją ir rekomenduoja ne vieną vietelę, kuri šiltai priims lietingą rudens vakarą. Šis interviu sužavės tuos, kurie jaučia maisto magiją.

Mylėti maistą

Maistas yra vienas iš kelių svarbiausių dalykų mano gyvenime. Kartu su kelionėmis, skaitymu ir artimais žmonėmis, man tai yra vienas didžiausių gyvenimo malonumų ir pomėgių. Nesu tokia ir man sunku suprasti žmones, kuriems maistas – kuras. Pavalgai, kad gyventum. Ne – aš valgau, kad man būtų įdomu gyventi. Kad būtų skanu. Kad būtų gera nuotaika. Pavalgius neskaniai mano nuotaika bloga ir galbūt tai reiškia, kad iš maisto darau kultą, bet nieko blogo tame nematau. Maistas yra menas.

Sveika mityba

Sveika mityba apskritai legendomis apipintas žodžių junginys. Aš valgau kokybišką maistą – nevalgau dešrelių, kuriose mėsos mažiau nei mano guminėse šliurėse, nevalgau prastos mėsos, kur gyvuliukai pjuvenomis mito ir gryno oro neturėjo, neperku sumaltų pipirų, kuriuose daugiau užpildo ir priemaišų nei pačių pipirų, lašiša, kurią valgau, turi spalvą, o daržovės – skonį. Sveika mityba man neatsiejama nuo kokybiškų produktų.

Prisimenant vaikystės skonius

Nepasakyčiau, kad įvardinsiu dalyką, nuo kurio net burnoje saldu, bet kažkodėl į galvą šauna būtent šviežiai spaustų morkų sultys su grietinėle. Mama morkas spausdavo dėl vitamino A, o grietinėlė – nes, regis, vitaminas A įsisavina tik su riebalais. Nežinau, kaip ir ką aš ten įsisavinau, bet tuo metu tai nebuvo mano mėgstamiausias gėrimas. Dabar mielai išgerčiau.

Kada vieno patiekalo per mažai

Man keista, kai žmonės gali įvardinti vieną patiekalą – pasaulyje tiek daug įvairių patiekalų, o mano fantazija per didelė išsirinkti tik vieną. Man labai patinka šaltibarščiai (tiesa, tik mano pačios gaminti), labai mėgstu aštuonkojį, mielai susiurbčiau tuziną austrių, tartarų – ir jautienos, ir tuno, ir šukučių – man norisi kas antrą dieną. Mėgstu sriubas: nuo barščių ir „bulvienikės” iki prancūziškos svogūnų, tailandietiškų sriubų ir žuvienės. Kiaulienos rameno man niekada nebūna per daug. Geras steikas – svarbiausia ne blanki išpjova – geros vakarienės garantas. Pasta aglio e olio, pasta su ragu. Kepu puikią lazaniją – mielai suvalgyčiau ir dabar. Aš neturiu silpnybės patiekalo pavidale. Mano silpnybė – maistas.

Užklupus svečiams

Jei ateitų svečiai, greičiausiai nusipirkčiau geros amerikietiškos, australietiškos arba argentinietiškos jautienos iš specializuotos parduotuvės ir iškepčiau. Garnyrui – cezario salotos. Ir po taurę klampaus, tiršto raudonojo vyno. Gaminimas užimtu penkiolika minučių neskubant, o vakarienė būtų tobula.

Kuomet supa maži stebuklai

Man patinka dirbant pasidaryti šviežių arba mamos sudžiovintų mėtų arbatos. Nežinau, ar tai įkvepia, bet tai tikrai daugiau nei arbata – turi savyje kažkokio mažo stebuklo. O šiaip, man su įkvėpimu, su kažkuo aukštesniu, kutenančiu pilvą, asocijuojasi ne pats maistas, o kontekstas. Pavyzdžiui – ateini pas babą, ji sako, kad nieko, ničnieko neturi. Kuo pavaišinti? Kaičia arbatą ir iš stalčiaus ištraukia meduolį. Tuo momentu tas meduolis yra skaniausias pasaulio meduolis, nors gal kitur, kitame laike, būtų net nepastebėtas.

NEsąžiningai laimėtas aštuonkojis

Mano draugas, Andrius, per miegus kartais kalba. Turiu tokį slaptą pomėgį jį pakalbinti. Vieną tokį kartą išsizyziau, kad jis man pagamintų aštuonkojį. Tiesa, reikia patikslinti, kad jis pats gana mažai gamina, nors esant reikalui mokėtų ne taip ir mažai. Tačiau aštuonkojo jis nė karto nekepė. Nemanau, kad žino net nuo ko pradėti – tačiau sutiko. Pasakysiu, jis buvo nustebęs, kai kitą rytą sužinojo, ką pasižadėjęs. Ir nors pažadas juda lėtai, šiek tiek juda – jau išrinkome receptą (šypsosi).

Nustebinti vis sunkiau

Nevertinu virtuvių kaip „įdomių“. Šiandien nebėra įdomių ingredientų. Net gyvenant Lietuvoje pirmadienį gali valgyti japonišką maistą, antradienį – portugališką, trečiadienį – kinišką, ketvirtadienį – su afrikos įtakomis, penktadienį – itališką, šeštadienį – meksikietišką, o sekmadienį – armėnišką. Savaitės neužtenka vietnamietiškam, prancūziškam, peruvietiškam ir dešimtims kitų. Ir, tiesą pasakius, mano gyvenime labai panašiai ir vyksta.

Tačiau galiu išskirti virtuves, kurias mėgstu valgyti dažniau – tai japonų virtuvė, pradedant ramenu, sushi, sashimi, baigiant mėsomis, ir meksikiečių virtuvė – ne tex-mex, o Meksikos Pietų, prie vandenyno, virtuvė. Jūros gėrybės. Tokio gėrio ir Lietuvoje galima paragauti – Kaune, Agave restorane. Kai noriu pasidaryti šventę, važiuoju tuos šimtą kilometrų ten pavalgyti.

Pasaulyje šedevrų daug!

Aš per daug ir per skaniai valgau, kad išskirčiau skaniausią valgytą patiekalą. Dažnai valgau skaniausius pasaulio patiekalus. Pasaulis per įvairus, kad būtų tik vienas – ir kuo daugiau pasaulinio lygio šefų patiekalų paragauji, tuo daugiau tų šedevrų, skaniausių pasaulio patiekalų atsiranda. Pavyzdžiui, prieš porą metų restorane, su Michelin žvaigžde, valgiau tokius raviolius su burrata. Pagaminta meistriškai – tešla plonytė, išvirta al dente, o burrata vis dar bėganti, nesuvirusi. Tik vienas šefas Lietuvoje, Gerdvilas Žalys iš Stiklių, man paaiškino, kokia technika, tai galėjo būti padaryta. Patiekalas – svajonė. Bet ar tai skaniausia, ką gyvenime valgiau? Greičiau – tą dieną ar tą savaitę. Nenoriu skambėti arogantiškai, bet man atrodo, kad jei gali išskirti tą vieną vienintelį skaniausią valgytą patiekalą, gal tu tiesiog retai skaniai valgai. Man taip atrodo.

Beieškant gero maisto restorane

Pirmoje vietoje visuomet yra maistas. Ne brangi kaunietiško stiliaus liustra, ne lėkštės, kur viena kelis šimtus kainuoja, ne brangios užuolaidos. Šitie dalykai gali būti, bet tik po JO – maisto. Restoranai dažnai pradeda iš kito galo.

Duodu ranką nukirsti – restoranas, kuris neturi bent jau vidutiniškos duonos, neturi ir skanaus maisto. Yra šalių, kurios neteikia tokio dėmesio duonai, todėl kalbu konkrečiai apie Lietuvą. Tačiau Lietuvoje nemačiau restorano su prasta duona ir geru maistu. Su vidutine-geresne duona ir geru maistu – mačiau vieną. Bet jie sakė, kad nori padirbėti prie duonos.

Taip pat – padavėjas. Padavėjas nėra tas, kuris atneša lėkštę. Atsinešti lėkštę aš ir pati turiu sugebėjimą. Turiu rankas, turiu kojas, nieko daugiau tam ir nereikia. Net su viena ranka ir be kojų įmanoma tai padaryti. Padavėjas iš tiesų yra pardavėjas. Jis arba parduoda – maistą, vyną, patirtį – arba prisideda prie nemalonios patirties. Blogas padavėjas man tas, kuris nežino, kas pas juos skanu, kuris yra ypatingai familiarus, kurį turi pasišaukti pasibaigus vandeniui, ir tas, kuris matydamas, kad maistas buvo vos pajudintas, klausia, ar buvo skanu. Taip – buvo taip skanu, kad bijojau valgyti.

Restoranų top sąrašo išskirti negalėčiau, tačiau galiu įvardinti, kur ir ko eičiau valgyti: pastos bėgčiau į Da Antonio, steikų – į Bučerį, meksikietiško ir jūros gėrybių – į Agavę, Kaune, kai norėtųsi jaukumo, važiuočiau „bulvienikės” ir šonkaulių į Pakalnutę Salantuose, cepelinų – tik į Stiklių aludę, tartarų – į T‘ianą, sushi – į Narushi, o pusryčiaučiau savaitgalį ir paprastą dieną Kempinski viešbutyje – restorane Telegrafas.

www.meniu.lt


Radviliškis
Radviliškio rajono vadovai Vaitiekūnuose: gyventojų rūpesčiai ir ateities vizija
Gruodžio 16 dieną Vaitiekūnų bendruomenės namuose įvyko Radviliškio rajono savivaldybės vadovų susitikimas su vietos gyventojais. Tai buvo atviras, ramus ir konstruktyvus pokalbis apie tai, kas šiandien žmonėms svarbiausia – kasdienius rūpesčius, infrastruktūrą, paslaugų kokybę ir ateities perspektyvas.
Politika | 5 MIN.
0
Lietuva
Lietuva
Ilgėjant tamsiems vakarams ir gaunant vis mažiau saulės bei dienos šviesos, daugėja žmonių, besiskundžiančių suprastėjusia nuotaika ir energijos trūkumu. Specialistai pabrėžia, kad šiuo metų laiku natūralu jaustis slogiau ar patirti didesnį nuovargį, tačiau neskiriant pakankamai dėmesio savo psichikos sveikatai, šie simptomai gali išsivystyti į sezoninę depresiją – medicininę būklę, kuri kasmet paliečia vis daugiau žmonių. Psichoterapeutė Viktorija Bartkutė-Vyšniauskienė ir „Camelia“ vaistininkė Jurgita Jankauskienė pasakoja, kaip atpažinti šios būklės simptomus ir kaip šiuo laikotarpiu pasirūpinti savijauta, išvengiant ilgalaikių neigiamų pasekmių.
Sveikata | 5 MIN.
0
Kūčių vakarienė – metas, kai stalai lūžta nuo gardėsių, o šventinė nuotaika pasiekia aukštumas. Kai kuriems Zodiako ženklams sunku sustoti, net jei skrandis jau siunčia signalus, kad valgio jau pakanka. Štai trys ženklai, kurie po antro deserto ims sakyti „viskas, daugiau nevalgau“, bet tik po dar vieno gabalėlio. Nenustebkite, jei jie ims skųstis sutrikusiu virškinimu...
Horoskopai | 2 MIN.
0
Pasaulis
Pakruojis
Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka duodamas interviu amerikiečių leidiniui „Newsmax“ pagrasino, kad, jei karas tęsis, Ukraina išnyks iš pasaulio žemėlapio, praneša naujienų agentūra „Unian“.
Pasaulis | 2 MIN.
1
Pakruojo rajono savivaldybė praneša apie viešojo transporto grafiko pasikeitimus šventiniu laikotarpiu.
Aktualijos | 2 MIN.
0


Vyriausybė pripažino žemės ir maisto ūkį nacionaliniam saugumui svarbia sritimi. Toks sektoriaus pripažinimas leis kurti ir palaikyti atsparią bei savarankišką šalies apsirūpinimo maistu sistemą.
Žemės ūkio ministerijos naujienos | 3 MIN.
1
Europos Komisijos (EK) pristatytas pasiūlymas dėl ilgalaikio Europos Sąjungos (ES) biudžeto 2028–2034 metams kelia daug rimtų klausimų. Ypač dėl to, kad žemės ūkio, kaimo plėtros ir žuvininkystės finansavimas mažėtų apie 20 proc. (palyginti su 2021-2027 metų laikotarpiu) ir dėl numatomo steigti naujo fondo.
Žemės ūkio ministerijos naujienos | 6 MIN.
1

Lietuva
Lietuva
Seimui padidinus komitetų narių skaičių, į Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetą (NSGK) dirbti sugrįžo Mišrios parlamentarų grupės narys Vytautas Sinica.
Lietuva | 2 MIN.
0
Žinomas sportinių šokių šokėjas ir treneris Andrius Kandelis prašo teismo atleisti jį nuo atsakomybės byloje dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir perduoti laiduotojai, gyvenimo draugei Donaldai Simonovienei.
Lietuva | 3 MIN.
0

Radviliškis
Šiauliai
Gruodžio 16 dieną Vaitiekūnų bendruomenės namuose įvyko Radviliškio rajono savivaldybės vadovų susitikimas su vietos gyventojais. Tai buvo atviras, ramus ir konstruktyvus pokalbis apie tai, kas šiandien žmonėms svarbiausia – kasdienius rūpesčius, infrastruktūrą, paslaugų kokybę ir ateities perspektyvas.
Politika | 5 MIN.
0
Praėjusią savaitę, ketvirtadienį, posėdžiavusi Šiaulių miesto savivaldybės taryba nusprendė netenkinti prašymo sumažinti valstybinės žemės nuomos mokestį vaistinei „Valerijonas“. Siūlyta lengvata būtų sumažinusi mokėtiną sumą beveik 700 eurų, tačiau sprendimui pritarta nebuvo.
Politika | 4 MIN.
1

Kelių eismo taisyklės (KET) sukurtos ne tik eismui reguliuoti, bet ir saugumui užtikrinti. Kai kuriems eismo dalyviams atrodo, kad laikytis visų taisyklių nėra būtina, tačiau toks požiūris yra klaidingas ir pavojingas. Net menkiausias taisyklių nepaisymas gali turėti skaudžių, o kartais ir tragiškų pasekmių.
Saugi kelionė – bendras tikslas | 5 MIN.
0
Kelionė automobiliu – tai ne tik transporto priemonės vairavimas, bet ir emocinis iššūkis vairuotojui. Daugeliui kelią apkartina stresas, kuris iš dalies kyla ne dėl išorinių veiksnių, o dėl prasto pasiruošimo kelionei. Kruopštus kelionės planavimas leidžia sumažinti įtampą ir išvengti rizikos kelyje.
Saugi kelionė – bendras tikslas | 5 MIN.
0

Pasaulis
Pasaulis
Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka duodamas interviu amerikiečių leidiniui „Newsmax“ pagrasino, kad, jei karas tęsis, Ukraina išnyks iš pasaulio žemėlapio, praneša naujienų agentūra „Unian“.
Pasaulis | 2 MIN.
1
Tūkstančiai ūkininkų ketvirtadienį Europos kvartale Briuselyje suengė protestą prieš laisvosios prekybos susitarimą tarp ES ir Pietų Amerikos bloko „Mercosur“ ir sukėlė chaosą. Policija panaudojo vandens patrankas prieš demonstrantus, kurie mėgino pralaužti užtvarus, agentūrai „dpa“ patvirtino policija. Protesto organizatorių duomenimis, protestuotojų buvo apie 10 tūkst., policija kalbėjo apie 7,3 tūkst. asmenų ir šimtus traktorių.
Pasaulis | 3 MIN.
0


Šiauliai
Pakruojis
Pastebėję, jog Šiaulių miesto įmonėms trūksta aiškumo apie jų vaidmenį galimų ekstremaliųjų situacijų metu, Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmai, Pramonės komiteto iniciatyva (pirmininkas Rolandas Gabrielaitis, UAB „Bodesa“ prezidentas), gruodžio 5 dieną pakvietė verslo atstovus į informacinį susitikimą su Šiaulių miesto savivaldybės Civilinės saugos ir mobilizacijos specialistais tema „Pasiruošimas ekstremaliosioms situacijoms: ką privalo žinoti įmonės“.
Verslas | 4 MIN.
0
Su Pakruojo rajono savivaldybės vadovais – meru Sauliumi Margiu, vicemere Simona Lipskyte, administracijos direktore Aušra Dveliene ir savivaldybės skyrių vedėjais susitiko UAB „Milsa“ generalinis direktorius Mantas Makulavičius, vykdantysis direktorius Mindaugas Verbickas, AB „Klovainių skalda“ gen. Direktorius Gediminas Mozūras, projektų ir inovacijų direktorius Imantas Kuncevičius, UAB „Eksplosita“ verslo plėtros direktorius Vaidas Zubavičius.
Verslas | 2 MIN.
0

Radviliškis
Šiauliai
Trečiadienį į policijos pareigūnus kreipėsi Radviliškio rajono gyventojas, kuris suprato, kad nukentėjo nuo sukčių. Vyras neteko nemenkos pinigų sumos.
Kriminalai | 2 MIN.
0
Vakar Šiauliuose pareigūnams įkliuvo neblaivi vairuotoja, praneša teisėsauga.
Kriminalai | 2 MIN.
0


Akmenė
Šiauliai
Pirmadienį policija sulaikė Akmenės rajone girtą automobilį vairavusį vyrą.
Gatvė | 2 MIN.
0
Gatvė | 2 MIN.
0
Trakai
Vilnius
Trečiadienio rytą Trakų rajone susidūrė du lengvieji automobiliai, vieno jų vairuotojas dėl patirtų sužalojimų neišgyveno.
Gatvė | 2 MIN.
0
Policija surado vairuotoją, kuris, kaip įtariama, pirmadienį Vilniaus rajone partrenkė ir mirtinai sužalojo pėsčiąją. Vairuotojas iš eismo įvykio vietos pasišalino, tačiau po dienos buvo rastas.
Gatvė | 3 MIN.
1

Šiauliai
Radviliškis
Tvirtos vertybės, nuoseklumas ir ilgalaikis įsipareigojimas sporto bendruomenei atnešė apčiuopiamų rezultatų. „MV GROUP Production“ valdoma „Gubernijos“ gamykla, daugelį metų kryptingai remianti įvairias sporto komandas ir iniciatyvas Šiauliuose bei visoje Lietuvoje, buvo įvertinta reikšmingu apdovanojimu. Lietuvos sporto vadybos apdovanojimuose „Gubernija“ pripažinta Metų sporto rėmėja.
Sportas | 4 MIN.
0
Gruodžio 11–14 dienomis, Kosove, Prištinos mieste, vyko Europos jaunimo tekvondo čempionatas, į kurį atvyko virš 500 kovotojų iš visos Europos.
Sportas | 2 MIN.
0


Šiauliai
Kelmė
Gruodžio 12-ąją Europos parlamento narys Aurelijus Veryga lankėsi Kuršėnuose, kur atidarė net dvi parodas, svečiavosi Šiaulių rajono savivaldybės sveikatos centre, prie kurio teigiamų pokyčių yra prisidėjęs dirbdamas Sveikatos apsaugos ministru.
Kultūra | 3 MIN.
0
Kelmės Algirdo Lipeikos menų mokykla dalinasi skaudžia žinia: eidama 68-uosius metus, po sunkios ligos anapilin iškeliavo ilgametė Kelmės Algirdo Lipeikos menų mokyklos mokytoja Vilija Brazinskienė.
Veidai | 2 MIN.
0
Radviliškis
Šiauliai
Gruodžio 10 d. Šeduvos globos namų Polekėlės padalinyje svečiavosi Radviliškio viešosios bibliotekos darbuotojų komanda. Globos namų gyventojams buvo organizuotos šventinės edukacijos, užsimezgė nauja draugystė.
Kultūra | 2 MIN.
0
Gruodžio 16 d. Šiaulių kultūros centro Rėkyvos kultūros namų Koncertų salėje pristatyta choreografinė kalėdinė pasaka „Visatos didybė“. Jaunieji Šiaulių kultūros centro choreografijos studijos „Impresija“ šokėjai (meno vad. Inga Širvienė) žiūrovams parengė šventinę programą, kurioje susipynė šokis, muzika ir šviesa.Organizatorius – Šiaulių kultūros centras.
Kultūra | 3 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
Lietuvoje savarankiškai dirbančių asmenų skaičiui viršijus 300 tūkst., vis daugiau kalbama ir apie jų poreikį įsigyti nekilnojamojo turto. Kelias iki nuosavo būsto savarankiškai dirbantiesiems gali būti sudėtingesnis. Finansų įstaigos, vertindamos laisvai samdomų specialistų ar smulkiųjų verslininkų paraiškas, taiko griežtesnius kriterijus, todėl norint gauti paskolą būtina kruopščiai pasiruošti, rašoma banko „Bigbank“ pranešime žiniasklaidai.
Namai | 5 MIN.
0
Šiandien vos keliais paspaudimais telefono ekrane technologijos tvarko namus, reguliuoja šildymą ir apšvietimą bei apsiperka. Inovacijos ir dirbtinis intelektas yra integruojamas net į buitinės technikos prietaisus, pavyzdžiui, šaldytuvus. Technologinės naujovės leidžia palengvinti jų priežiūrą, su kuria susiję nemažai mitų. Kokie jie ir ar juose yra bent krislas tiesos?
Namai | 5 MIN.
0

Kelmė
Lietuva
Kelmės Algirdo Lipeikos menų mokykla dalinasi skaudžia žinia: eidama 68-uosius metus, po sunkios ligos anapilin iškeliavo ilgametė Kelmės Algirdo Lipeikos menų mokyklos mokytoja Vilija Brazinskienė.
Veidai | 2 MIN.
0
Drąsos kino ir teatro aktorei Eglei Jackaitei tikrai netrūksta, tad nenuostabu, kad ji ryžtasi atviram pokalbiui laidoje „Nuogas pokalbis su Danieliumi Bunkumi“.
Veidai | 4 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
Kūčių vakarienė – metas, kai stalai lūžta nuo gardėsių, o šventinė nuotaika pasiekia aukštumas. Kai kuriems Zodiako ženklams sunku sustoti, net jei skrandis jau siunčia signalus, kad valgio jau pakanka. Štai trys ženklai, kurie po antro deserto ims sakyti „viskas, daugiau nevalgau“, bet tik po dar vieno gabalėlio. Nenustebkite, jei jie ims skųstis sutrikusiu virškinimu...
Horoskopai | 2 MIN.
0
Prasidėjus kalendorinei žiemai ir atvėsus orams daugelis pradedame svajoti apie sočius ir šildančius troškinius. Šį savaitgalį žemų kainų prekybos tinklas „Lidl“ kviečia išbandyti būtent tokį patiekalą – kiaulienos guliašą. Tai sotus, nebrangus ir lengvai paruošiamas troškinys, kuris pasotins, sušildys ir sukvies prie stalo visą šeimą ar būrį draugų.
Virtuvė | 4 MIN.
0


Lietuva
Lietuva
Kūčių vakarienė – metas, kai stalai lūžta nuo gardėsių, o šventinė nuotaika pasiekia aukštumas. Kai kuriems Zodiako ženklams sunku sustoti, net jei skrandis jau siunčia signalus, kad valgio jau pakanka. Štai trys ženklai, kurie po antro deserto ims sakyti „viskas, daugiau nevalgau“, bet tik po dar vieno gabalėlio. Nenustebkite, jei jie ims skųstis sutrikusiu virškinimu...
Horoskopai | 2 MIN.
0
Gruodžio 18-oji – Tarptautinė migrantų diena; Arabų kalbos diena.
Horoskopai | 4 MIN.
0

Lietuva
Lietuva
Prasidėjus kalendorinei žiemai ir atvėsus orams daugelis pradedame svajoti apie sočius ir šildančius troškinius. Šį savaitgalį žemų kainų prekybos tinklas „Lidl“ kviečia išbandyti būtent tokį patiekalą – kiaulienos guliašą. Tai sotus, nebrangus ir lengvai paruošiamas troškinys, kuris pasotins, sušildys ir sukvies prie stalo visą šeimą ar būrį draugų.
Virtuvė | 4 MIN.
0
Šventiniu laikotarpiu tautiečių širdyse ir lėkštėse silkė užima garbingą vietą. Ji patiekiama su „patalais“, svogūnais, morkomis, grybais ar net razinomis – tikra klasika, be kurios sunku įsivaizduoti Kūčių stalą. Tačiau ši nedidelė, nebrangi ir ištisus metus prieinama žuvis – kur kas daugiau nei mūsų virtuvės pažiba. Lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ primena, kad silkė yra itin mėgstama ir kitų tautų virtuvėse, o jos maistinė vertė neretai lenkia net kur kas brangesnes žuvis.
Virtuvė | 5 MIN.
0