Angle down Atgal

Naujas žvilgsnis į varškės apkepą: puresnio nesate ragavę!

Daugybę metų nekepiau varškės apkepo, nes buvau įsitikinusi, kad nemoku jo skaniai pagaminti. Bet mano vyras labai jį mėgsta, tad susikaupiau ir pabandžiau suteikti dar vieną šansą savo apkepo gamybai. Ir, žinokite, skanesnio nesu ragavusi! Pavyko purus, minkštutis, skanus ir karštas, ir šaltas. Tiesiog tobulas!

Jums reikės:

  • 1 kg liesos varškės;
  • 12 valg. š. manų kruopų;
  • 1,5 puodelio pieno;
  • 6 didelių kiaušinių;
  • 10 valg. š. cukraus.

Manų kruopas supilu į dubenėlį, užpilu pienu ir atidedu į šalį, kol kruopos išbrinks. Dubenyje kiaušinių trynius išplaku su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios masės.

Dedu į dubenį varškę. Išmaišau ir smulkintuvu sutrinu iki vientisos masės. Supilu išbrinkusias manų kruopas. Kitame dubenyje iki standžių putų išplaku kiaušinių baltymus. Tai ir duoda visą purumo efektą – nepraleiskite šio žingsnio.

Sudedu baltymus į dubenį su visais produktais. Lengvai, lėtais judesiais įmaišau baltymus į varškės masę.

Paruoštą masę supilu į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi. Kepu iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50–60 minučių. Kadangi apkepas kepa ilgai, geriau rinktis stiklinį kepimo indą arba kloti skardą kepimo popieriumi, kitaip kepinio apačia tikrai padžius.

Šį kartą patiekiau su grietine ir ananasų džemu, tačiau tiks įvairi uogienė ar uogos (šviežios ir šaldytos).

Netikėta, bet apkepas patiko ir man, nors saldžių patiekalų nemėgstu. Kaip desertas vyrui į darbą įdėtas nedidelis indelis su šiuo apkepu ištirpo akimirksniu, o kitą dieną brangusis jau keliavo į darbovietę su atspausdintu receptu ir dalijo jį kolegėms. Verdiktas – pabandyti iškepti šį varškės apkepą verta kiekvienai šeimininkei!

Lija

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite