Angle down Atgal

Naudingi patarimai virtuvėje

  • Kieta jautiena suminkštės ir lengviau išvirs, jeigu iš vakaro ją iš visų pusių įtrinsite garstyčių milteliais. Prieš verdant, mėsą reikia nuplauti šaltu vandeniu. Jeigu valandą prieš kepimą mėsą patepsite garstyčiomis, ji bus švelnesnio skonio.
  • Kad mėsa greičiau išsitroškintų, į padažą, kuriame ji troškinama, reikia įpilti 1–3 valgomus šaukštus acto (priklausomai nuo mėsos kiekio), pomidorų tyrės arba citrinos rūgšties.
  • Kad kepama orkaitėje mėsa neprisviltų ir neperdžiūtų, į orkaitę reikia įstatyti nedidelį indą su vandeniu. Tai apsaugos mėsą nuo perdžiūvimo.
  • Kepamą orkaitėje mėsą reikia laistyti tik karštu vandeniu arba sultiniu. Nuo šalto vandens mėsa kietėja.
  • Kartais virtuvėje ilgai laikosi gaminto patiekalo kvapas. Norint, kad jis pranyktų, reikia į keptuvę įpilti truputį acto ir palaikyti ant ugnies, kol jis išgaruos.
  • Iš citrinų išspausite daugiau sulčių, jeigu prieš tai kelioms minutėms jas panardinsite į karštą vandenį.
  • Jeigu džiovintus grybus keletą valandų pamirkysite piene su saujele druskos, jie bus kaip švieži.
  • Kad kepami obuoliai nesutrūkinėtų ir nepriliptų prie indo, juos reikia keliose vietose pradurti, o į indą, kuriame jie kepami, įpilti truputį vandens.
  • Nulupti obuoliai nepatamsės, jeigu, prieš verdant, juos pamirkysite šaltame vandenyje, kuriame ištirpinta šiek tiek citrinos rūgšties.
  • Prieš berdami į tešlą sodą, pirmiausia ištirpinkite ją šaukštelyje acto. Tada kepiniai bus be sodos skonio.
  • Su žiupsneliu druskos greitai išplaksite kiaušinio baltymus, pagerinsite šokolado ar tortams skirto kremo skonį, o pienas nesurūgs.
  • Bulves reikia pavirinti iki jos bus pusiau išvirusios ir tik tada dėti rūgščius produktus: raugintus kopūstus, agurkus ir t. t. Šiuose produktuose esanti rūgštis neleidžia bulvėms suminkštėti.

„Etaplius“ informacija

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite