Angle down Atgal

Naminiai krekeriai su parmezanu puikiai tiks Kalėdų stalui

Draugų vakarėliui ar artėjančių švenčių stalui galiu pasiūlyti visai neseną atradimą - naminius krekerius su parmezanu. Šis užkandis ne tik papuoš stalą, bet ir nustebins savo skoniu. Itališkas prieskonis, spalvos, netradicinis sprendimas. Viskas, ko reikia stalui papuošti ir susilaukti komplimentų. O dar jei sveikas ir skanus užkandis greitai pagaminamas, ko daugiau norėti?

Krekeriai su parmezanu (apie 30 krekerių):

150 g kukurūzų ar spelta miltų;
120 g šalto sviesto;
120 g tarkuoto parmezano;
1 valgomojo šaukšto rozmarinų arba itališko žolelių mikso;
pusės arbatinio šaukštelio druskos;
1 arbatinio šaukštelio pipirų;
šiek tiek kajeno pipirų arba aštrios maltos paprikos.

Dubenyje sumaišome miltus su burokine tarka tarkuotu sviestu, sūriu bei visais prieskoniais,įpilame apie 50 gramų vandens ir išminkome. Tešlą dalinam į dvi dalis ir padarome ritinius. Juos vyniojame į maistinę plėvelę ir šiek tiek palaikome šaldytuve, kad būtų lengviau pjaustyti. Atvėsusius cilindrus pjaustome apie pusės cntimetro storio medalionais. Jei pjaustosi sunkokai - pašlapinkite peilį. Rikiuojame gabalėlius ant kepimo popieriaus ir dedame skardą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Krekeriai kepa apie 15 minučių. Kol sausainėliai keps, galite pasiruošti užtepėles.

O prie anksčiau aprašytų krekerių labai tiks burokėlių užtepėlė, kurią galite pasiruošti ir Kūčių vakarienei.

Trintų burokėlių užtepėlei reikės:

100 gramų virtų burokėlių;
po pusę šaukštelio druskos ir pipirų;
šaukštas citrinos sulčių;
šlakelis alyvuogių aliejaus;
šaukštas saulėgrąžų sėklų;
mėgiamų žalumynų.

Burokėlius smulkiai supjaustome ar sutarkuojame, gardiname prieskoniais ir visais priedais, dedame į smulkintuvą ir sutriname. Masę dedame į keptuvę ir gerokai patroškinam. Jei neįdėjot saulėgrąžų - galite jas įdėti tiesiai į keptuvę. Dedame į indą ar tepame tiesiai ant krekerių. Prieskoniai panaikina burokėlių saldumą ir suteikia neregėtų skonio detalių!

Prie tų pačių krekerių labai tiks ir avinžirnių humusas.

Humusui reikės:

Skardinės konservuotų avinžirnių (400 gramų);
3 šaukštų konservuotų avinžirnių skysčio;
skiltelės česnako;
2 valg. šaukštų citrinos sulčių;
4 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus;
druskos, pipirų, paprikos miltelių pagal skonį;
krapų ar kitų žalumynų.

Supilame į smulkintuvą nusunktus avinžirnius ir visus priedus, sumalame ir dedame į indą. Nuo citrinų sulčių humusas nepajuoduos ir galėsite juo mėgautis ilgai. Šalia labai mėgstu pripjaustyti ir morkų bei agurkų šiaudelių - kai skonis su krekeriais tampa per sunkus, humusas su daržovėmis puikiai sušvelnina situaciją.

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite