Angle down Atgal

Mokiniai ieškojo sprendimų, kaip nepaversti maisto šiukšle

Radviliškio rajono visuomenės sveikatos biuras kasmet balandžio mėnesį, minėdamas Pasaulinę sveikatos dieną (balandžio 7-oji), organizuoja mokinių konferenciją ir kviečia visuomenę atkreipti dėmesį į aktualias sveikatos problemas.

Kasmet mokiniai ir jiems padedantys pedagogai, visuomenės sveikatos specialistai, dirbantys ugdymo įstaigose, pagal iš anksto pasiūlytą temą rengia įvairius pranešimus ir pasidalija jais rajoninėje konferencijoje.

Šiais metais konferencijoje nagrinėta tema „Nepaversk maisto šiukšle...“, skirta maisto švaistymo mažinimui. Šia aktualia tema pranešimus parengė net trylika mokinių komandų iš Gražinos, Pakalniškių, Pociūnėlių pagrindinių mokyklų, V. Kudirkos, Vaižganto progimnazijų, Šeduvos, Grinkiškio J. Poderio, Šiaulėnų M. Šikšnio, Baisogalos, Sidabravo gimnazijų.

Konferencijos dalyvius pasveikino Radviliškio rajono savivaldybės mero pavaduotojas Kazimieras Augulis, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Genovaitė Juodeikienė bei savivaldybės vyriausioji gydytoja Aistė Ginaitienė. Svečiai pasidžiaugė, kad mokiniai aktyviai ir stropiai rengia pranešimus kasmet visuomenės sveikatos biuro organizuojamoms konferencijoms, tuo parodydami, kad jiems svarbu domėtis sveiku gyvenimo būdu, šviesti save, savo artimuosius, draugus, visuomenę sveikos mitybos klausimais, saugoti gamtą, siekiant mažinti taršą maisto atliekomis.

Konferencijoje dalyvavę mokiniai kartu su jiems padėjusiomis pasirengti pedagogėmis bei visuomenės sveikatos priežiūros specialistėmis stebino paruoštų darbų brandumu, žiniomis, atliktų tyrimų ir sukurtų vaizdo klipų originalumu. Džiugu buvo matyti mokinius, jau ne pirmus metus dalyvaujančius organizuojamose konferencijose – užaugusius, drąsiai skaitančius pranešimus bei laisvai reiškiančius mintis. Ši patirtis, akivaizdu, duoda daug daugiau nei vien žinias. Mažiau drąsūs, pirmą kartą konferencijoje dalyvaujantys mokiniai taip pat buvo parengę įdomius pranešimus, atlikę įvairias apklausas savo mokyklose ir pateikę jų rezultatus kitiems klausytojams.

Mokinių ir pedagogų žinių bagažą sveikos mitybos srityje papildė VšĮ „Sveikatai palankus“ maisto technologė Raminta Bogušienė, kuri skaitė pranešimą „Sveikos mitybos ir maisto švaistymo sąsajos“ bei suorganizavo edukacinį užsiėmimą „Maisto produktų analizė, mitybos ABC, maisto gaminimas – degustacija“. Lektorė kvietė būti atidžius ir skaityti, kas parašyta ant pakuočių, kokių medžiagų gaminyje yra daugiausia. Juk pirkdami tam tikrą produktą tikimės, kad jis bus sveikas ir saugus mums, ir mūsų šeimos nariams. Kad pasirinkimas būtų teisingas – reikalingos žinios, todėl ir klausimų lektorė sulaukė labai daug.

Konferencijos pabaigoje visiems dalyviams ir svečiams buvo įteiktos padėkos bei atminimo dovanėlės.

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite