Moderniausioje sulčių spaudykloje užtruksite vos 15 minučių! (vaizdo reportažas)

Šiauliai
Irma Bagūnė Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.lt

Išvažiuojant iš Šiaulių, Kuršėnkelyje, prie „Jozitos“ degalinės vienas po kito rikiuojasi automobiliai su pilnomis bagažinėmis rudens gėrybių. Obuolius, morkas, moliūgus čia žmonės veža į „Obuolių centrą“, kuriame kruopšti komanda spaudžia sultis.

Nuvykstame pasižvalgyti po moderniausią Šiauliuose sulčių spaudyklą. Naują įrangą šiam sezonui įsigijusi komanda sako, kad atsinaujinę jie dirba greičiausiai mieste, tad laukti ilgose eilėse žmonėms netenka.

„Mūsų sulčių spaudyklos spaudžia vaisių sultis moderniausių juostinių presų pagalba. Tai naujausia ir našiausia technologija, pakeitusi visą sulčių spaudimo nusistovėjusią rinką, kai spaudžiama maišais, gręžiama centrifugomis ar kitokiais pneumatiniais presais. Pagrindinis privalumas - tai itin didelė sulčių išeiga, greitis ir neturėjimas kontakto žmogaus rankų su obuoliais. Besisukanti juosta yra nuolat plaunama aukšto spaudimo įrenginiais, tad yra nuolat švari, neužsikimšusi, kaip spaudžiant maišais“, - pasakoja „Obuolių centro“ komanda.

„Obuolių centre“ naudojama tik profesionali, sertifikuota sulčių spaudimo įranga. Pažangi technologija ir ypatinga pakuotė išsaugo vitaminus, mikroelementus ir ląstelieną. Gamybos procese nenaudojami jokie koncervantai, dažikliai bei saldikliai.

Kol kas sultys pilstomos į dviejų talpų maišelius – 5 ir 3 litrų, kuriuos rekomenduojama sudėti į dėžutes. Taip sultys gali išlikti šviežios net dvejus metus, tačiau, vis dėlto, jas geriau išgerti iki kito sezono.

„Dėl didelės mūsų linijos našumo mes galime sultis išspausti iš karto. Vieno kliento aptarnavimas trunka iki 15minučių, tačiau vienu metu atvažiavus keletui klientų reikia šiek tiek palaukti, bet jei neturite laiko laukti, galite obuolius palikti ir mes jums paskambinsime iš karto, kai tik darbas bus atliktas. Piko metu, kad ir kiek būtų užsakymų, visus vaisius ir daržoves paverčiame sultimis per 12 valandų“, - privalumus vardija sulčių spaudėjai.

„Obuolių centro“ paslaugos:

• Obuolių ir kitų vaisių plovimas

• Sulčių spaudimas

• Sulčių filtravimas

• Pasterizavimas

• Išpilstymas į 3 arba 5 litrų pakuotes su kraniukais (bag-in-box)

Smalsu, kaip vyksta sulčių spaudimo procesas? Mes viską užfiksavome ir kviečiame pažiūrėti:

Obuolių centro“ rekomendacijos:

  • Reikalingi nepernokę, nepapuvę obuoliai, nes nuo to priklauso Jūsų sulčių kokybė ir ilgaamžiškumas. Pirmiausia obuoliai patenka į obuolių plovimo vonią, kur jie yra nuplaunami didelio spaudimo vandens čiurkšlėmis purkštukų pagalba. Paskui obuoliai keliauja į traiškyklę-smulkintuvą, gauta obuolių masė spaudžiama juostiniu presu ir filtruojama per specialius filtrus kad gautųsi skaidrios ir gero skonio sultys. Šviežiai spaustos sultys pakaitinamos iki 80º C temperatūros ir čia pat išpilstomos į maišelius su integruotu kraneliu. Iš 100 kg šviežių obuolių gaunama apie 70 litrų sulčių. Atvežamų vaisių kiekis nebus ribojamas, tačiau mažiausias kiekis yra nustatytas. Pavyzdžiui, obuolių mažiausiai gali būti 70 kg (trys balti standartiniai obuolių maišai). Jeigu tiek nesurenkate, verta kooperuotis, pavyzdžiui, su kaimynais.

  • Pagerinti sulčių skonį galite obuolius maišant su moliūgais, morkomis arba apelsinais. Maišymo proporcija su obuoliais neturi viršyti 1/5. Pvz. 2 maišai obuolių ir vienas krepšys moliūgų arba morkų.

  • Obuoliai turi būti švarūs, bet specialiai plauti nereikia. Morkas reikia nuplauti, bet skusti jų nereikia. Moliūgus reikia supjaustyti kumščio dydžio gabalais, bet skusti nereikia. Apelsinus rekomenduojame apiplikyti verdančiu vandeniu. Apelsinų žievės lupti nereikia.

  • Taip pat obuolius galite maišyti su uogomis – avietės, aronijos, šermukšniai ir pan.

Sulčių iš slyvų, burokėlių ir svarainių išspausti negalima, nes tam nėra pritaikyta naudojama sulčių įranga.

Kaip rasti „Obuolių centrą“?

„Obuolių centrą“ lengvai rasite kelyje Šiauliai – Kuršėnai, Degalinėje “Jozita”;

Daugiau informacijos:

www.obuoliucentras.lt

info@obuoliucentras.lt

Tel: +370-673-16216

Sezono metu dirba: 9:00 – 19:00 (be išeiginių)

Reklama