Angle down Atgal

Modelis Laura Aleks: apie meilę maistui, sau ir gyvenimui

Ne vieną tiek Lietuvos, tiek užsienio šalių žurnalų puslapį papuošusi, ne viename mados šou pasirodžiusi, šimtuose fotosesijų dalyvavusi modelis Laura Aleks neslėpia, jog maistas – viena jos gyvenimo meilių. Su Laura kalbamės apie modelio darbą, jo užkulisius, gyvenimo džiaugsmus, mėgstamus patiekalus ir mylimiausias pavalgymo vietas.

Papasakok, kaip modelio darbas atsirado Tavo gyvenime? Ką įvardintum kaip
reikšmingiausius savo karjeros pasiekimus?

Galima būtų sakyti, jog šis darbas pats mane rado, kaip ir daugelį kitų šioje sferoje dirbančių merginų. Pirmąją „testo“ fotosesiją man padovanojo sesuo. Regis tuo pat metu gatvėje buvau sustabdyta vienos lietuvių modelių agentūros, kuri kaip tik rengė didelį kastingą, kuriame dalyvavo daug kitų šalių agentūrų. Tą pačią dieną paaiškėjo, kad vasarą leisiu Milane – taip ir prasidėjo ši daug metų trukanti „kelionė“.

Išskirti reikšmingiausių ir mažiau reikšmingų nenorėčiau, tačiau nuo vaikystės svajojau padirbėti su, mano akimis, gyvomis legendomis Ramune Piekautaite ir Juozu Statkevičiumi – svajonės pildosi.

Modelio darbas - ne vien gražios nuotraukos ant žurnalų viršelių. Papasakok, su kokiais sunkumais tenka susidurti šiame darbe?

Kaip ir bet kuriame darbe, sunkumų pasitaiko įvairių. Dirbant modeliu, mane labiausiai erzindavo vakare nerasti maisto, kurį ryte palikdavau bendrame šaldytuve (juokiasi).

Kokia yra Tavo nuomonė apie mados pasaulio keliamus reikalavimus merginoms (pavyzdžiui, liekno kūno kultas)? Šioje srityje dirbi jau ne vienerius metus, galbūt pastebi pokyčių?

Pokyčius tikrai pastebiu. Manau, jog mados pasaulyje šiandien vis labiau vertinami sveiką mitybą bei gyvenseną propaguojantys modeliai.

Kokie yra Tavo mitybos įpročiai šiandien (riboji tam tikrus maisto produktus, kalorijas, o gal neriboji visai)?

Valgau tai, kas skanu. Stengiuosi valgyti mažiau greito maisto, bet iš esmės, maistas yra mano meilė, o puikių genų dėka (ačiū Mamytei ir Tėveliui) galiu leistis į maisto kelionę visai savęs neribodama.

Ar karjeros laikotarpiu teko susidurti su mitybos kraštutinumais (badavimas ar kt.)? Jei taip, papasakok, kaip sekėsi su tuo susitvarkyti, kas padeda išlaikyti "sveiką" požiūrį į savo kūną?

Teko. Karjeros laikotarpiu buvau staigiai priaugusi didelį skaičių kilogramų, kurių 3 savaites greituoju būdų bandžiau atsikratyti – gėriau tik vandenį, alinau save sporto klube, išbandžiau kelias dietas. Svoris nekrito, o aš plaukiojau liūdesio jūroje. Esu iš tų žmonių, kurie kankinami alkio negali blaiviai galvoti, todėl kurį laiką nedirbau modeliu, nes leisti sau valgyti tai, ką noriu, man atrodė svarbiau, gale dienos būtent tai daro įtaką mano asmeninei laimei.

Kalbant apie maistą, ar pati mėgsti sukiotis virtuvėje? Ką dažniausiai gamini, gal turi mėgstamiausius patiekalus ar produktus?

Virtuvėje pamirštu, kad pasaulyje turime laiką. Tai viena mano mėgstamiausių vietų kurti, todėl kai tik turiu laisvą minutę joje ir sukuosi. Turiu mėgstamus patiekalus, tačiau laikui bėgant jie keičiasi, nes išmokus vieną ar kitą patiekalą, kiekvieną kart gamindama jį tobulinu, tada jis pabosta, nebelieka iššūkio ir ateina laikas naujam receptui.

Kelis metus labai mėgau kepti tradicinį sūrio pyragą, jo receptą radau internete – tai buvo sūrio pyragų pradininkas, kurio receptas seno „New York Times“ laikraščio nuoplaišoje žadėjo man keliones užsimerkus, todėl jo ir ėmiausi, kepdavau jį šeimos šventėms pasaldinti. Deja, bet didžiąją dalį jo ingredientų sudaro pieno produktai, o su jais nebendraugauju, todėl atėjo laikas ieškoti kito saldėsio.

Mėgstamiausi mano produktai? Prieskoniai, atkeliavę draugų atostogų lagaminuose, taip pat šeimos narių augintos prieskoniai ir daržovės. Labai myliu pomidorus, jie kvepia ir būna labai skirtingi, be to, yra ir truputį apgaulingi, nes iš esmės yra ne daržovės, o vaisiai.

Kad modeliai valgo vien salotas - jau seniai paneigtas mitas. Kiek dažnai leidi sau pasilepinti ne tokiu sveiku maistu? Koks, vadinamas, "cheat" maistas/produktas - mėgstamiausias?

Sunku atsakyti į šį klausimą, nes maisto neriboju, leidžiu tada, kai norisi. Nuo vaikystės esu „McDonald‘s“ fanė. Baisu, žinau, ir pykstu ant savęs, kai jų maistą valgau daugiau nei kartą per savaitę (o tai gan dažna). Tačiau tikrai ne dėl kalorijų, o dėl to, kad kiekvienas mitybos nukrypimas labai greitai pasimato odoje.

Ar esi dažnas kavinių/restoranų svečias? Kas Tau svarbiausia renkantis vietą pavalgymui?

Žodį „dažnas“ visi suvokiame skirtingai. Ar mėgstu valgyti ne namuose? Taip. Renkantis vietą man labai svarbu ne tik maisto kokybė, bet ir aptarnavimas. Dažnai maisto skonį gali pagadinti prastai savo darbą atliekantis aptarnaujantis personalas.

Įvardink 3 mėgstamiausias kavines/restoranus Vilniuje? Jei ten turi mėgstamus patiekalus, gali paminėti ir juos.

Expressive“ kavinė – paragavusi jų pistacijų sausainių tiesiog įsimylėjau. Tik nežinau ką – sausainį, vietą, gyvenimą, o gal viską vienu metu!
Trinity“ – nesvarbu, ką ragausite – užkandį, pagrindinį patiekalą, desertą ar kokteilį – užsimerkus visada prasidės nuostabi maisto kelionė.
Panama“ – jų šokoladinis suflė ilgą laiką buvo mano favoritas, nors nesu saldumynų mylėtoja, tačiau tada paragavau jų kokosinių ledų...


Lauros receptas: plakti kiaušiniai su šoninės traškučiais
Visų pirma, palikite stresą ir įtampą už namų durų. Gaminkite tiems, kuriuos mylite.

Jum reikės:

30 – 40 g sviesto (visuomet dedu iš akies ir jo negailiu, nes jis atlieka pagrindį vaidmenį);
2 – 3 kiaušinių
Žiubsnelio druskos;
Žiubsnelio maltų pipirų;
4 juostelių šoninės;
1 riekėlės juodos duonos.

Gaminimo eiga:

Įkaitinkitę orkaitę iki 180 laipsnių. Lengvai išplakite kiaušinius. Keptuvėje ištirpdykite sviestą, į ją įpilkite suplaktus kiaušinius ir su gumine mentele ant vos aukštesnės nei vidutės ugnies maišykite kiaušinius su sviestu. Tai suteiks purumo, glotnumo bei aromatingumo kiaušiniams. Įkaitintoje orkaitėje išdėliokite šoninės juosteles, jam pradėjus garbanotis įdėkite riekelę duonos. Palikite produktus orkaitėje dar 2 minutes. Paskrudintą duoną padenkite plaktais kiaušiniais, pagal skonį pagardinkite žiubsneliu druskos ir pipirais. Šoninės juosteles poziciuonuokite arba ant viršaus, arba šalia – nepamirškite, kad virtuvėje Jūs – kūrėjai. Pusryčių, paveikslų, muzikos ar kelionių – kiekvienas savaip. Skanaus!

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite