Minkštas anytos meduolis

Marijampolė
Birutė Montvilienė Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.lt

Pagal šį receptą meduolius šventėms kepdavo dar mūsų mamos, anytos ir močiutės. Todėl galite būti tikri, kad jei nutarsite tokiu meduoliu per šventes nudžiuginti savo šeimos narius, nei jie, nei jūs nenusivilsite.

Meduoliui iškepti reikės: 3 kiaušinių trynių, 3 šaukštų grietinės, 3 šaukštų sviesto, 1 šaukštelio cinamono, 1 šaukštelio kitų prieskonių (gvazdikėlių, kardamono, muskato riešuto, džiovinto apelsino žievelių), 4 šaukštų medaus, 2 šaukštų cukraus (deginto), 3 stiklinių miltų, 1 šaukštelio (nubraukto) sodos.

Gaminimas

Cukrų supilti į metalinį dubenėlį ir uždėjus virš puodo su verdančiu jį padeginti ir ištirpinti. Į deginto cukraus sirupą sudėti medų, sviestą, prieskonius ir viską užvirinti. Trynius išplakti su grietine. Supilti juos į pravėsusį medų su prieskoniais ir viską gerai išmaišyti. Sodą įmaišyti į miltus ir berti į tešlą visą laiką maišant. Kai sudėsite visus miltus, išmaišytą tešlą supilkite į aliejumi išteptą ir kepimo popieriumi išklotą skardą.

Kepti ne mažiau kaip 30-40 min. Patikrinti mediniu smeigtuku, ar nelimpa, ir ... skanaus!