REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2018 m. Birželio 9 d. 15:29

Metas gaminti ledus!

Šiauliai

Jurgita KastėnėŠaltinis: Etaplius.lt


40765

Vasara, ko gero, kiekvienam asocijuojasi su ledais ir šaltibarščiais. Na, bent jau galvojant apie užkandį šiltomis dienomis. Ledus galėčiau kimšti penkis kartus per dieną, tik yra viena bėda – nekenčiu riebių, grietininių, su perdėtu pabarstukų ir cukraus kiekiu ledų. O štai sveikų, skanių ledų parduotuvėje nusipirkti sunku.

Visi skirti tikram lietuviui – kuo riebiau, tuo skaniau. Vaisiniai ledai, „prifarširuoti“ chemijos, dažiklių ir neoninių spalvų, manęs taip pat nežavi. Tenka suktis iš padėties ir ledus gamintis pačiai.

Kai turgeliuose ėmė bent šiek tiek pigti braškės, o parduotuvių lentynos pasipuošė bananų akcijomis, nusprendžiau, kad toks derinys ledams bus puikus. Bananai suteiks tirštumo, braškės – saldumo ir puikios spalvos. Taigi, čiumpame ingredientus, įrankius ir gaminame ledus!

Braškių ir bananų naminiams ledams reikės:

  • 3 bananų;
  • 3 stiklinių braškių;
  • šaukšto riešutų sviesto (geriau su riešutų gabaliukais).

Pagaminimas – lengvesnis nei lengvas. Į trintuvę dedame bananus, beriame braškes ir šaukštą riešutų sviesto. Ingredientus sutriname. Dėl gaivumo galima sutrinti ir keletą mėtos lapelių. Jei jūs mėgstate riebesnius ledus, bet norite sveikų, naminių, galite įpilti šlakelį saldžios grietinėlės.

Gautą masę pilame į žemesnius dubenėlius ir laikome šaldiklyje keletą valandų, tada ledų šaukštu rutuliukus dedame į dubenėlius ir papuošiame šviežiomis uogomis. Galima nusipirkti ir ledams skirtų vafliukų (parduotuvėse jie būna supakuoti nemažais kiekiais) ir po tokį ledų rutulį dėti į juos.

Pažadu, pabandę nesigailėsite!

Kuo šiltesnio savaitgalio linkinti Lija



REDAKCIJA REKOMENDUOJA