Marijampolės picerijų žemėlapyje – naujas vardas

Marijampolė
Ričardo Pasiliausko, „Suvalkietis“, nuotr.
Rita Ližaitytė Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.lt

„Pizza spot“ – taip vadinasi naujoji picerija, Marijampolėje duris atvėrusi dar gegužę. Tai – kauniečiui Tomui Mikaloniui priklausantis verslas, į kurį investuoti jis nusprendė supratęs, kad kokybiškos, rankomis ir su meile gaminamos picos mieste trūksta ir kad ji ras kelią į marijampoliečių širdis. Ir surado. Pardavimams augant, sumanyta investuoti į dar vieną maitinimo įstaigą Marijampolėje, kuri duris turėtų atverti dar šiemet.

Žengti į Marijampolę buvo plano dalis

Kaunietis Tomas Mikalonis maitinimo versle – ne naujokas. Jo įsteigtos įmonės gamina maistą ne vienoje Kauno mokykloje, valgiu aprūpina Kauno technologijos universiteto studentų miestelį, valgyklose, kavinėse maitina kauniečius ir miesto svečius. Pastebėjęs, kad Kaune įsigali greito, bet kokybiško maisto, ypač picų, vartojimo kultūra, pamanė, kad panašia patirtimi galėtų pasinaudoti ir regioninių miestų gyventojai.

Picerijas atidaręs Šakiuose, Vilkaviškyje ir Tauragėje, šiai verslo idėjai pateisinus lūkesčius, tokią pat nusprendė įkurti ir Marijampolėje. Tokiu būdu gegužę Gedimino gatvėje netoli prekybos centro „Lidl“ duris ir atvėrė pirmoji „Pizza Spot“ Marijampolėje.

– Vos tik gimė „Pizza Spot“ idėja, tikslas buvo plėstis būtent regionuose. Ateiti į Marijampolę buvo plano dalis, kurį, manome, pavyko neblogai įgyvendinti. Marijampoliečiai mus greitai atrado ir pamėgo, – tikino T. Mikalonis.

Dėmesys kokybei

Paklaustas, kaip mano, kuo „Pizza Spot“ sugebėjo pavergti marijampoliečių širdis ir skrandžius, T. Mikalonis sakė, kad priežasčių gali būti daug, tačiau labiausiai tikėtina – kokybė.

– Ji mums svarbiausia. Pradedant žaliavų, įrangos, baigiant patalpų ir aptarnavimo kokybe. Atvykę į Marijampolę patalpas išsirinkome beveik iš karto. Pastebėję pastatą miesto centre supratome, kad tai – patogi vieta. Statinys įdomiai suprojektuotas, visiškai naujas – galėjome kurti mūsų viziją atitinkantį interjerą. Jis – paprastas, bet tvarkingas ir kartu šiek tiek romantiškas – panašus į picerijas Italijoje, Neapolyje – picų gimtinėje. Nors restorano koncepcija – maistas išsinešti, mums svarbu, kad klientas, užsukęs užsisakyti produkto ar jo atsiimti, jaustųsi patogiai ir jaukiai, o esant reikalui galėtų prisėsti ir suvalgyti čia pat, – paaiškino pašnekovas.

Tešlą minko rankomis

Kaip minėjo pašnekovas, picerija didelį dėmesį skiria žaliavų kokybei, todėl „Pizza Spot“ restoranuose tešla yra minkoma rankomis, natūraliai kildinama ir fermentuojama. Jos gamyboje nenaudojami jokie miltų mišiniai, pusgaminiai. Anot verslininko, viskas, ko reikia gerai picos tešlai, tėra miltai, vanduo, druska, mielės, meilė ir laikas.

– Picos pagrindas yra jos esmė. Visa kita – detalės. Tiesa, reikia pripažinti, kad gerą pagrindą pagaminti nėra lengva. Tad dauguma picerijų pasirenka lengvesnį kelią – perka jau pagamintą tešlą arba ruošia ją iš specialių miltų mišinių. Mes šio kelio nesirinkome, nes nuo kokybiško pado prasideda kokybiška pica. Lengva nebuvo. Kad sugebėtumėme pagaminti kokybišką tešlą, teko vykti į užsienį, mokytis, klausti patarimų pas geriausius picų meistrus italus. Bandymų dėka pavyko pasiekti norimą rezultatą, nors gaminys yra pretenzingas. Daug ką lemia miltai – ilgai ieškojome tinkamų. Išbandėme visas įmanomas rūšis ir džiaugiamės, kad labiausiai mūsų lūkesčius pateisino lietuviški miltai, kuriuos ir naudojame, – džiaugsmo neslėpė pašnekovas.

Kepa specialioje krosnyje

Paklaustas, kaip atskirti tokį iš kokybiškų produktų paruoštą, rankomis minkytą picos padą nuo greituoju ir paprastuoju būdu gaminto, T. Mikalonis sakė, kad tiesą išduoda pado struktūra. Iš pusgaminių ir mišinių ruoštas padas dažnai būna guminis, jį sunku kramtyti. O traškų ir burnoje tirpstantį paplotį pavyksta iškepti tik iš natūraliai užmaišytos, lėtai pakilusios ir susifermentavusios tešlos.

Nors pagaminti gerą tešlą svarbu, T. Mikalonis sako, kad kokybiška tešla tėra pradžia. Anot picerijos savininko, daug kas priklauso ir nuo picos kepimo būdo. „Pizza Spot“ pasirinkusi kepti aukštos kokybės elektrinėje krosnyje. Nors dabar picą populiaru kepti malkomis kūrenamoje krosnyje, T. Mikalonis sako, kad šis būdas ne visada pranašesnis už elektrinę orkaitę. „Malkinėje krosnyje dažnai apdega picos kraštai, padas, o elektrinėje pica kepa tolygiai. Taigi produktą galime paruošti sparčiau ir klientams atiduoti greičiau, – elektrinės krosnies privalumus vardijo pašnekovas.

Paperka kaina ir universalumas

„Pizza Spot“ asortimente – net 20 skirtingų rūšių picų. T. Mikalonis sako, kad tarp jų galima rasti ir laiko patikrintų, klasikinių picų su saliamiu, kumpiu, pievagrybiais, tačiau ir modernių, barbekiu padažu gardintų picų. „Perkamos ir mėgstamos visos, tačiau išskirti būtų galima barbekiu picą. Matyt, tokia šiandien tendencija“, – svarstė pašnekovas.

Pica – vienas populiariausių patiekalų pasaulyje, ir mūsų šalis – ne išimtis. Mielinės tešlos papločius, pagardintus sūriu, mėsa ir daržovėmis, dažnai valgome ir mes. T. Mikalonis mano, kad lemia picos universalumas ir prieinamumas.

– Produktas palyginti nebrangus, kas kartą gali būti vis kitoks, skirtingo skonio. Pica lengvai įtinka įvairiems žmonių skoniams. Jei klientas kažkokio produkto nemėgsta – jo į gaminį galima nedėti. Arba jei yra vegetaras, gali rinktis picą be mėsos. Matyt, tai žmonėms ir patinka, – svarstė verslininkas.

Plečia veiklą

T. Mikalonis džiaugiasi, kad visus anksčiau minėtus „Pizza Spot“ picų privalumus marijampoliečiai klientai pastebi. Dauguma jų dėl to net tapo nuolatiniais lankytojais. Tad matydamas, jog kokybiško maisto išsinešti paklausa mieste auga, kaunietis verslininkas sumanė atidaryti dar vieną tinklo kavinę mūsų mieste.

– Restorano koncepcija bus panaši į jau Marijampolėje esančios „Pizza Spot“. Klientams užsakius, bus gaminamas kokybiškas maistas išsinešti. Yra minčių ruošti ne tik picas, tačiau kol apie tai dar diskutuojame. Restoraną ketiname atidaryti dar šiais metais. Nepaisant to, ką gaminti nuspręsime – picas ar kitą maistą – laikysimės savo pagrindinių vertybių: skirsime daug dėmesio kokybei, meilės maisto gamybai ir gerbsime klientą, – paaiškino verslininkas.

Reklama