Lengviems pietums – vegetariškas avinžirnių karis

Lietuva
Irma Bagūnė Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.lt

Artėjant vasarai pradedu vis mažiau norėti mėsos. man tiesiog nebepatinka tas sunkumo jausmas. Todėl pavargusiems nuo mėsos puikiai tiks sveikuoliškas avinžirnių karis.

Jums reikės:

200 gramų konservuotų pomidorų (pusės skardinės);

120 gramų konservuotų avinžirnių (greičiau, nei virti patiems);

100 gramų kokosų pieno;

100 gramų špinatų (jei patinka, aš tiesiog neturėjau ir buvo gerai be jų);

Ryžių (kiek norėsite šalia kario, viriau 100 gramų);

Svogūno (kas mėgstat, aš nedėjau);

Šaukštelio kario;

Truputis malto imbiero;

Šaukštelis saldžios paprikos, galima dėti ir žiupsnelį čili;

Kalendros lapelių;

Griežinėlio laimo arba citrinos.

Pagaminau šį patiekalą per 15 minučių.

Jei dėsite svogūno, tai pradėčiau kepinti nuo jo. Jei ne, tada į keptuvę pirma pilkite konservuotus pomidorus. Tuo pat metu užkaičiau virti ryžius.

Į pašilusius pomidorus tiesiog pyliau visa kita - avinžirnius, kokosų pieną, prieskonius. Naudojau tailandietišką karį, tiesiog tokio buvo namuose. Mėgstu aštriai, tai įbėriau šiek tiek chili flakes. Kaitinau viską tol, kol išvirė ryžiai.

Galima apibarstyti kalendra, užspausti laimo ar citrinos sulčių.

Man su avinžirniais labai patiko, bet galite daryti ir su vištiena.

Daugiau receptų rasite - https://www.facebook.com/virtuvesprincese