Angle down Atgal

Lengvas ir patikimas pomidorų konservavimo būdas

Šiuo būdu žiemai išsaugoti pomidorai būna labai skanūs.

Svarbiausia, kad nereikia sterilizuoti stiklainių.

Šis receptas numatytas 3 litrų talpos stiklainiui.

Pomidorus nuplaukite. Švelniai subadykite dantų krapštuku, kad jų odelė nesutrūkinėtų. Sudėkite į stiklainį:

1 krapų skėtį,

reklama

2–3 gvazdikėlius,

2–3 kvapniuosius pipirus,

1 smulkiais žiedeliais supjaustytą aitriąją papriką,

1 lauro lapą,

ketvirtadalį saldžiosios paprikos,

pomidorus (kiek tilps į stiklainį).

Užpilkite verdančiu vandeniu. Leiskite ataušti.

Vandenį nupilkite. Prie pomidorų pridėkite supjaustytą česnako skiltelę, 1 šaukštą druskos, 1 stiklinę cukraus pudros, 2 šaukštus obuolių acto. Vėl užpilkite švariu verdančiu vandeniu ir sandariai užsukite dangtelius. Palaikykite kelias valandas, kol stiklainiai visiškai atauš ir galite nešti į rūsį ar podėlį.

Turėsite skanių saldokų pomidorų atsargų.

Alfa.lt

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite