REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2018 m. Balandžio 7 d. 15:38

Kreminė žiedinių kopūstų sriuba – geras pavasario startas

Vilnius

Andrius TverijonasŠaltinis: Etaplius.lt


33823

Nežinau kaip jums, bet man pavasarį, kai sušyla oras, norisi lengvumo. Namuose, darbuose, rūbuose, virtuvėje. Būtent todėl pas mane karaliauja ne mėsa, o trintos sriubos. Šį kartą išbandžiau trintą kreminę žiedinių kopūstų sriubą. Ji man taip patiko, kad tikrai galiu rekomenduoti ir jums.

Kreminei žiedinių kopūstų sriubai reikės:

- 1 vidutinio žiedinio kopūsto (kalafioro);

- 1 nedidelio brokolio;

- 1 morkos;

- 500 ml pieno;

- 750 ml sultinio;

- šaukšto garstyčių;

- paprikos miltelių;

- druskos ir pipirų;

- šaukšto alyvuogių aliejaus;

- gabalėlio vištienos krūtinėlės (jei norisi);

- 2 riekelių duonos skrudinimui;

- 100 gramų čederio sūrio.

Ši sriuba nėra itin greitai paruošiama, tačiau jei mokate „multitaskinti“ ir daryti kelis darbus vienu metu – vakarienę pasigaminsite pakankamai greitai.

Pirmiausia sudorokite žiedinį kopūstą. Susmulkinkite jį gabalėliais ir berkite į nemažą puodą. Užpilkite pienu ir karštame vandenyje ištirpdytu sultinio kubeliu (750 ml vandens). Užkaiskite puodą ir leiskite žiediniam kopūstui virti, o tuo metu imkitės brokolio ir morkos.

Nuskustą morką supjaustykite kubeliais, brokolį susmulkinkite nedideliais gabalėliais. Keletą minučių brokolį ir morką pavirkite vandenyje ir nusunkę pilkite į įkaitintą keptuvę. Pakepinkite keletą minučių ant įkaitinto alyvuogių aliejaus, tuomet pilkite šaukštą garstyčių, pabarstykite druskos ir pipirų, paprikos miltelių. Kai daržovės šiek tiek paskrunda – išjunkite keptuvę ir masę pilkite į puodą, kuriame verda jau gerokai suminkštėjęs žiedinis kopūstas.

Dabar leiskite masei „sumaišyti“ skonius ir prieskonius, o tuo metu, jei norisi sotesnės sriubos, pakepinkite vištienos krūtinėlės gabaliukus. Mažus gabalėlius kepkite ant įkaitinto alyvuogių aliejaus, nepersistenkite su prieskoniais, nes sriuboje jų tikrai užteks.

Žiediniams kopūstams gerai suminkštėti tikrai pakaks 20 minučių. Po tiek laiko galite nuimti sriubą nuo ugnies ir smulkintuvu (mano vadinamu „blenderiu“) sutrinti.

Pilkite sriubą į lėkštes, ant viršaus, jei renkatės patiekalą valgyti su mėsa, uždėkite šiek tiek kepintos vištienos. Užtarkuokite čederio sūrio.

Aš sriubą ruošiau be vištienos, todėl vietoj jos ant viršaus dėjau skrebučių gabalėlius ir tada barsčiau sūrį.

Tokia sriuba puikiai tiks kaip vėlyva vakarienė, nes kreminė tekstūra neapsunkins skrandžio. Ją pamėgę ir mėsos nevartojantys mano draugai. Pabandykite, tikrai nenusivilsite!

Lija



REDAKCIJA REKOMENDUOJA