Kreminė smidrų sriuba

Vilkaviškis
Lijanos DULSKYTĖS nuotr.
Dangyra Apanavičienė Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.lt

Skaitytojams šįkart norime pasiūlyti paprastos, bet gardžios sriubos su smidrais receptą. Dažniausiai ką nors gaminant su smidrais medingus jų galus reikia nulaužti ir jie nukeliauja į kompostą. Tačiau šias daržovių dalis galima sunaudoti, tad nešvaistykime maisto ir palepinkime šeimą prancūziško stiliaus kremine sriuba pietums.


PRODUKTAI

(4 porcijoms)

200 g smidrų,

1 bulvė,

1 svogūnas,

1 skiltelė česnako,

0,7 l vištienos sultinio,

100 ml grietinėlės (10 proc.),

1 šaukštas sviesto,

nedidelė saujelė špinatų,

žiupsnelis maltų baltųjų pipirų,

druskos.


GAMINIMAS

Bulvę supjaustykite centimetro dydžio kubeliais ir sudėkite į verdantį sultinį. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, pakepinkite svieste su žiupsneliu druskos, kol taps minkšti ir įgaus auksinį atspalvį. Jie suteiks sriubai malonaus saldumo. Smidrus (nereikia nulaužti galų, o jei turite daugiau smidrų – galite naudoti tik tuos nulaužtus medingus galiukus) supjaustykite poros centimetrų gabalėliais (jei labai stori, galima mažesniais) ir pakepinkite apie 2 min. kartu su svogūnais. Česnaką sutraiškykite ir lengvai sukapokite.

Apkeptus svogūnus ir smidrus sudėkite į sultinį, ten pat suberkite česnaką. Sriubą virkite ant vidutinės ugnies apie 15 min. arba kol suminkštės bulvės ir smidrai. Nepervirkite, nes tada sriuba gali įgauti nemalonų pilką atspalvį. Pabaigoje sudėkite špinatus.

Išvirusią sriubą gerai sutrinkite elektriniu trintuvu. Sutrintą vientisą masę perkoškite per smulkų sietelį – taip pašalinsite medingus smidrų plaušelius. Į perkoštą sriubą supilkite grietinėlę, pagardinkite žiupsneliu baltųjų pipirų ir gerai išmaišykite.

Skanaus!