Kopūstienės virimo čempionatas
Autorių nuotr.
Lapkričio 17 d. Užvenčio kultūros centre pirmą kartą vyko Kopūstienės virimo čempionatas. Užventiškiai didžiuojasi turėdami savo ūkininką – daržovių augintoją Algimantą Vaupšą, kurio viena iš auginamų daržovių – kopūstai. Iš jų ir buvo išvirta 150 litrų kopūstienės.
Foto galerija:
kopust9-25649.jpg
kopust8-25648.jpg
kopust7-25647.jpg
kopust6-25646.jpg
kopust5-25645.jpg
kopust4-25644.jpg
kopust3-25643.jpg
kopust2-25642.jpg
Čempionate dalyvavo 7 komandos ir jų virtuvės šefai. Kol puoduose kunkuliavo sriuba, meno mėgėjų kolektyvai, vadovaujami O. Stankienės, J. Juozapavičiaus ir A. Stankaus, „virė“ kultūrinę sriubą. Šventėje sukosi ir šeimyninis tercetas: Stasė (O. Granickienė), Mikasė (O. Kuličauskienė) ir jų „brolis“ (A. Vaupšas). Kopūstienę vertino kompetentinga komisija, vadovaujama Dainiaus Popovo.
Garbinga pirmoji vieta atiteko Junkilų kaimo bendruomenei „Kruteklis“, antroji – Užvenčio Šatrijos Raganos gimnazijai, trečioji – Vaiguvos virtuvei. Specialų prizą Kolainių UDC įsteigė seniūnas. Kelmės rajono savivaldybės mero Vaclovo Andrulio prizas atiteko daržovių augintojui Algimantui Vaupšui.
Informaciją parengė Odeta Kuličauskienė