Kokio maisto nemėgsta vėžys?

Šiauliai
Mike Kenneally nuotr.
Jurgita Kastėnė Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.lt

Ar žinote, ką reikia valgyti, kad sumažėtų rizika susirgti vėžiu?

  1. Daug vėžį stabdančių medžiagų turi kopūstai, ypač brokoliai. Todėl juos, kuo mažiau apdorotus, reikėtų stengtis valgyti reguliariai.
  2. Česnakas taip pat saugo organizmą nuo vėžį keliančių medžiagų antpuolio. Be to, stabdo vėžinių ląstelių gausėjimą.
  3. Mokslininkai mano, kad didelį hormoninių vėžio rūšių skaičiaus skirtumą Vakaruose ir Rytuose lemia soja paremtų patiekalų vartojimas. Sojos produktai reguliuoja lytį lemiančių ląstelių skaičių organizme.
  4. Daug priešvėžinių savybių turi ir žalioji arbata. Per dieną išgerkite du tris puodelius žaliosios arbatos, tik prieš tai leskite arbatai 8–10 minučių pastovėti.
  5. Nemažai priešvėžinių savybių turi spanguolės ir mėlynės. Profilaktikai tinka ir šviežios, ir džiovintos uogos.
  6. Reiktų vartoti kuo daugiau produktų, turinčių omega-3 rūgščių. Pavyzdžiui, graikiškų riešutų, silkių, lašišų ir pan. Omega-3 malšina uždegiminius procesus organizme.
  7. Juodas šokoladas, turintis apie 70 proc. kakavos, gina nuo tokių ligų kaip širdies kraujagyslių ligos ir vėžys. Žinoma, šokolado padauginti nereikėtų – užteks kasdien suvartoti 20 gramų.

„Etaplius“ informacija