REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2020 m. Birželio 20 d. 17:54

Klaidos, kurias daro daugelis šaldydami braškes ir kitas uogas

Vilnius

Unsplash.com nuotr.

Reporteris AgnėŠaltinis: Etaplius.lt


135700

Sezoninės uogos ir vaisiai leidžia mums jais mėgautis tik trumpą laiką, tik pusantro ar du mėnesius. Ir mes, žinoma, norime daugiau. Todėl vasarą stengiamės išsaugoti šaldydami jos gėrybes. Nepaisant to, dažnai tenka nusivilti beskoniu ledu, nes užšaldant uogas reikia vadovautis taisyklėmis.

Priminsime pagrindines klaidas šaldant uogas. Pavyzdžiui, yra gana paplitusi klaidinga nuomonė, kad užtenka nuplauti ir sudėti uogas į šaldiklį, o tada viskas įvyks „savaime“. Rezultatas paprastai nėra džiuginantis. Čia yra keletas bendrų rekomendacijų ir būdas, kaip užšaldyti braškes.

Pakuotė ir data

Šaldydami turite naudoti indelįį arba specialų vakuuminį maišą. Viskas dėl kvapų, kurie plinta net esant minus 18. Maisto plėvelė, pavyzdžiui, šaltoje temperatūroje praranda elastingumą, ypač jei produktų yra daug ir jie yra maišomi. Braškės su žuvies kvapu nėra labai gerai, tiesa?

Didelė porcija

Svarbu nustatyti, kiek jums reikės vieno ar kito produkto vienu metu. Jei ištrauksite didžiulį kažkokį gabaliuką, jį atitirpinsite, dalį pasiimsite ir vėl įdėsite į šaldiklį, galėsite su tuo kažkuo atsisveikinti. Su uogomis taip pat. Po pakartotinio užšaldymo jos praras struktūrą ir skonį. Labai paprasta: vienos porcijos neužtenka, imk kitą!

Greitas šaldymas

Ekspertai rekomenduoja užšaldyti greitai. Manoma, kad kuo greičiau užšąla produktas, tuo mažesni ledo kristalai susidaro gaminių audiniuose, o tai leidžia išsaugoti jų struktūrą. Todėl, jei jūsų kamera turi „greito užšaldymo“ parinktį, labai rekomenduojame ją suaktyvinti.

Cukraus užšaldymas

Apsvarstykime kitą įdomų metodą, kaip braškių pavyzdį, kuris, mūsų nuomone, vertas ypatingo dėmesio. Tam reikės braškių ir cukraus, daugiau jokių gudrybių. Cukraus pridedama pagal skonį, kilograme uogų – du ar trys ar daugiau šaukštų. Viskas priklauso nuo jūsų.

Gerai nuplaukite braškes, pašalinkite visus stiebus, jei norite, nusausinkite. Kiekis nesvarbus, galite užšaldyti tiek kiek norite uogų.

Sudėkite į patogų indą ir sumaišykite su cukrumi. Tai galite patrinti uogas. Braškės išskiria sultis – tai normalu.

Braškes perdėkite į plastikinį indą, kuriame jos bus laikomos. Dabar įdėkite į šaldiklį.

https://www.zinoti.lt

zinotilt-logo-1.png



REDAKCIJA REKOMENDUOJA