Angle down Atgal

Kiaulienos „gabalaitis“ su bulvėmis

Vakarienės... Kai esi viena namuose ir baisiai ilgiesi dirbančio vyro, gamini jam. Šį kartą - kiaulienos gabalaitis su bulvėmis. Kuo daugiau, jei ne skania mėsa, nudžiuginsi sunkiai dirbantį vyrą.

Reikės:
1 kg kiaulienos sprandinės;
Alyvuogių aliejaus;
Prieskonių;
Sweet chilli ir barbeque padažų;
Bulvių, geriau šviežių.

Mėsos viršų suraižau peiliu, įtrinu aliejumi. Turguje Šiauliuose pirkau sveriamų česnakinių mėsos prieskonių, smalsu išbandyt, tai dedu jų. Dar pabarstau druska, pipirais. Dedu mėsą į stiklinį, dangtį turintį indą.

Stiklinį indą uždengiu dangčiu ir kepu orkaitėje 30 minučių apie 180 laipsnių temperatūroje. Per tą laiką apverdu šviežias bulves (apie 10 minučių).

Mėsa po dangčiu išsitroškina. Nuimu dangtį, mėsą patepu barbeque, sweet chilli ir alyvuogių aliejaus mišiniu. Šalia dedu bulves, jas šiek tiek patraiškau bulvių košės grūstuve, beriu prieskonių, krapų, pašlakstau aliejumi ir jau be dangčio kepu dar pusę valandos.

Patiekti galima su gaiviomis salotomis. Vasarą mūsų pagrindinės salotos - agurkai ir pomidorai su šiek tiek pipirų ir alyvuogių aliejaus arba graikinio jogurto.

Skanaus!

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite