Angle down Atgal

Keptuvėje keptas rikotos tortas

Šis tortas atrodo prabangus ir sudėtingas, o iš tikrųjų lengvai iškepamas be orkaitės. Rezultatas bus puikus.

Reikės:

200 g grietinės,

180 g cukraus,

380 g miltų,

3 šaukštų alyvuogių aliejaus,

350 g rikotos sūrio,

150 g kondensuoto pieno,

1 citrinos,

30 g juodojo šokolado,

1 šaukštelio sodos,

1 šaukšto acto,

1šaukšto valininio cukraus.

Gaminimo būdas

Išplakite grietinę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Pridėkite actu gesintos sodos, alyvuogių aliejaus ir miltų. Išminkykite elastingą tešlą ir padalykite ją į 4 dalis.

Iš kiekvienos dalies iškočiokite 0,5 mm storio paplotį. Uždėkite lėkštą ir apipjaukite, kad gautumėte tikslų apskritimą. Iš tešlos likučių suformuokite rutulį ir išpjaukite dar du apskritimus. Iš viso turite gauti 6 papločius. Subadykite juos šakute.

Iškepkite papločius keptuvėje be riebalų iš abiejų pusių. Jie iškeps labai greitai, pasistenkite nesudeginti.

Išplakite rikotos sūrį su kondensuotu pienu, citrinos sultimis ir nutarkuota citrinos žievele.

Sluoksniuokite tortą. Nepamirškite kremu patepti kraštų. Viršutinis sluoksnis turi būti kremo. Papuoškite tarkuotu šokoladu, migdolų lapeliais arba kokoso drožlėmis ir vaisiais.. Kraštus galite aplipinti tarkuotų sausainių trupiniais.

Alfa.lt

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite