Kavinių savininkai laukia geresnių orų ir turistų

Utena
Anykščių Anykšta Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.lt

Po pusmečio pertraukos žmones lauke pradedančios priiminėti kavinės Anykščiuose kol kas dideliu optimizmu nespinduliuoja.

Populiarios Anykščių kavinės-picerijos „Juna“ vadovas Raimondas Kūlokas „Anykštai“ sakė, kad kavinės - picerijos terasa jau paruošta ir vienu metu, pagal nustatytus reikalavimus, gali priimti apie 10 žmonių.

„Susidomėjimo kol kas nėra. Oras prastas - vėjas, šalta. Gal kai atšils oras bus kažkas įdomiau. Dabar viskas labai vangiai“, - sakė R.Kūlokas.

Restorano „Seklyčia Euro Pub“ vadovė Kristina Šukytė sakė, kad restoranas lauke lankytojus pradės priimti nuo ateinančio pirmadienio.

„Lauke turime penkis staliukus, tad jei po du žmones, vienu metu galėsime aptarnauti 10 žmonių“, - sakė ji.

K.Šukytė sakė, kad restoranas neskuba atsidaryti dėl atvėsusių orų.

Tuo tarpu kavinė „Erdvė“ kol kas lankytojų savo kiemelyje nelauks. Jos savininkas Algirdas Šimkus „Anykštai“ sakė, kad atsidarymas būtų pernelyg ankstyvas.

„Nieko nebus.Neišlaikysime darbuotojų.Turistai dabar tik savaitgaliais atvyksta į Anykščius ir tai dar priklauso nuo oro sąlygų.Norint lankytojus priimti lauke, reikia gerų orų. Pažiūrėsime dar kas čia vyksta“, - kallbėjo A.Šimkus.

Vyriausybės sprendimu nuo ketvirtadienio veiklą lauke nuo 7 iki 21 valandos gali atnaujinti viešojo maitinimo įstaigos, restoranai, kavinės ir barai, prie vieno staliuko sėdint ne daugiau nei dviem asmenims, išskyrus vieno namų ūkio narius.

Robertas ALEKSIEJŪNAS