REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2017 m. Gruodžio 21 d. 10:13

Kalėdų desertui – prancūziški pyragaičiai "kanelės"

Marijampolė

Rita LižaitytėŠaltinis: Etaplius.lt


23458

Pyragėliams reikės: 750 ml pieno, 75 g sviesto, 150 g miltų, 375 g cukraus, 3 kiaušinių, vanilės ankšties, žiupsnelio druskos, 3 šaukštų tamsaus romo.

Pieną su sviestu ir vanilės ankštimi kaitinti ant silpnos ugnies, užvirus palikti atvėsti. Į dubenį išsijoti miltus, cukrų, druską. Kitame dubenyje iki vientisos masės išplakti kiaušinius, supilti į miltų ir cukraus mišinį, išmaišyti. Į atvėsusio pieno ir sviesto mišinį supilti kiaušinių masę, išmaišyti, tešlą laikyti šaldytuve 12 valandų. Paruoštą tešlą supilkite į pyragėlių formeles ir pašaukite į iki 230°C įkaitintą orkaitę. Po 10 minučių temperatūrą sumažinkite iki 180°C ir kepkite apie valandą.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA