REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualu2020 m. Lapkričio 18 d. 07:46

Kalėdinė arbata su riešutų pienu

Vilnius

pixabay.com nuotr.

Irma BagūnėŠaltinis: Etaplius.lt


65601

Per žiemos šventes mano namai kvepia šildančiais prieskonių kvapais. Kokia žiemos šventė be kalėdinės arbatėlės? Kaip tik tokia ir yra ši arbata. Pasimėgaukite…

Arbatai reikės:

  • ¼ šaukštelio cinamono;
  • ¼ šaukštelio maltų gvazdikėlių;
  • ¼ šaukštelio kardamono;
  • ¼ šaukštelio malto imbiero;
  • žiupsnelio Kajeno paprikos.

Riešutų pienui:

  • ½ stiklinės migdolų (patartina išmirkyti pernakt vandenyje, kad riešutai taptų gyvi ir maistingesni);
  • 0,5 l vandens.

Per naktį mirkytus migdolus susmulkiname maišytuve kartu su vandeniu, nukošiame tyrę per maišelį migdolų pienui košti. Išspaudų neišmeskite: jų galima įdėti į džiovinti skirtų sausainių tešlą, jomis sutirštinti padažus ir sriubas. Išspaudas laikykite šaldymo kameroje.

Į puodelį įberiame pusę šaukštelio paruoštos prieskonių arbatos, užpilame karštu vandeniu, uždengiame, kad pritrauktų. Nukoštą arbatą užbaltiname pasigamintu riešutų pienu.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA