Angle down Atgal

Itališkai buitiškai: makaronai su mėsos kukuliais

Geriausia diena, kai gamina vyras. Grįžtu po darbo nusikalusi, o čia garuoja vakarienė.

Tokiai itin mokyklos valgyklą primenančiai vakarienei reikės:

200 gramų makaronų lizdelių;

300 gramų kalakutienos faršo (maltos blauzdelių mėsos);

saujos džiūvėsėlių;

kiaušinio;

prieskonių ir žolelių;

grietinėlės;

2 šaukštų miltų;

40 gramų sviesto;

tarkuoto parmezano ar kito mėgiamo sūrio.

Vyras kalakutienos kukulius gamino kaip kotletus - su džiūvėsiais, prieskoniais ir kiaušiniu. Juos iškepė karštame aliejuje (lyg keptų duoną, kukulius aliejus apsėmė), o tada ilgai troškino grietinėlėje su prieskoniais ir trupučiu miltų. Na, kaip baltame padaže (sviestą su miltais pakepiname, pilame grietinėlę, druskos, žolelių).

Patiekė su virtais makaronų lizdeliais, apibarstė sūriu.

Valgėme su močiutės marinuotais burokėliais, nes mums makaronai+burokėliai - kažkoks magiškas derinys.

Priminė mokyklos valgyklą, o juk ten būdavo taip skanu!

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite