Kaip išgelbėti persūdytą patiekalą: 6 vertingi patarimai

Vilnius
© Pixabay.com
Reporteris Austėja Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.lt

Netyčia į maistą pribertas per didelis druskos kiekis – nemalonus incidentas. Manoma, kad persūdytas patiekalas jau netinkamas valgyti ir jį reikia išmesti. Neskubėkite to daryti, nes situaciją dar galima ištaisyti.

Štai keli būdai, kaip išgelbėti persūdytą maistą.

Pripilti vandens

Į skystą patiekalą, pavyzdžiui, persūdytą padažą, reikia pripilti daugiau vandens. Kai atskiesite skystį, druskos lygis sumažės.

Vandenį į patiekalą reikia pilti pamažu, po porą šaukštų, kiekvieną kartą užvirinant.

Tokiu būdu galima sugrąžinti normalų skonį padažui. Tačiau taip „taisyti“ sriubos nerekomenduojama.

Subalansuoti skonį

Į patiekalą galima pridėti priešingo skonio ingredientą: rūgštų arba saldų.

Prie mėsos patiekalų puikiai tinka citrinos sultys. Į sriubą galima pridėti saldžių daržovių.

Atskiesti patiekalą riebiu produktu

Jeigu persūdėte burokėlių sriubą arba žuvienę, tai galima pridėti daugiau grietinės.

Troškintus patiekalus galima subalansuoti grietinėle. Jeigu į žuvies patiekalą priberta per daug druskos, padės riebus padažas.

Pridėti produktą, kuris „surenka druską“

Prie tokių produktų priskiriamos bulvės. Pavyzdžiui, persūdytą sriubą galima išgelbėti pridedant porą bulvių.

Druską taip pat gerai sugeria ryžiai ir makaronai.

Nesūdyti garnyro

Jeigu persūdėte mėsą, tai patiekite visai be druskos pagamintą garnyrą (bulves, makaronus, kruopas).

Persūdytą maistą padaryti kito patiekalo ingredientu

Didelį kiekį druskos farše ar grybuose neutralizuosite, jeigu panaudosite persūdytus produktus naujo patiekalo gamybai.

Pavyzdžiui, mėsą ar grybus galima paversti pyrago įdaru. Šiuo atveju tešla turi būti be druskos. Taip pat juos galima panaudoti apkepams, picai, lietinių įdarui. 

Alfa.lt