Kaip dezinfekuoti produktus iš parduotuvės?

Vilnius
Pixabay.com nuotr.
Reporteris Agnė Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.lt

Pandemijos atveju net ir įprasta apsipirkimo kelionė į maisto prekių parduotuvę ar pristatymas į namus reikalauja specialaus veiksmų plano ir saugos taisyklių. Be to, mes neturime pamiršti dezinfekuoti ir namuose esančių daiktų: tai yra susiję su infekcijos per pakuotę rizika.

Pirkinio kelionė

Londono higienos ir tropinės medicinos mokyklos profesorė Sally Blumfield įsitikinusi, kad prekybos centrai yra viena iš viruso perdavimo vietų. „Daugybė žmonių paliečia ir perveža prekes, prie kasos paliečia konvejerio juostą, spaudžia mygtukus liftuose ir bankų terminaluose, paima banknotus ir išmeta popierinius čekius. Jau neminint to, kad žmonės yra arti vienas kito “, – sako Blumfieldas.

Štai kodėl lankantis prekybos centruose ir parduotuvėse reikia laikytis šių taisyklių:

  • Dėvėkite kaukę.
  • Laikykitės dviejų metrų atstumo nuo kitų klientų.
  • Krepšelio ar krepšio rankenas nušluostykite antiseptiku, geriau mūvėti medicinines ar vienkartines pirštines.
  • Jei įmanoma, atsisakyti mokėti grynaisiais, geriau naudoti banko kortelę arba atsiskaityti telefonu.
  • Produktus rinkitės ne sveriamus, o sandariose pakuotėse.

Pristatymas į namus

Šiandien geriau rinktis maisto pristatymą į namus, nei eiti į parduotuvę, nes tokiu būdu galite išvengti kontakto su kitais klientais. Jei įmanoma, rinkitės bekontaktį pristatymą ir atsiskaitykite iš anksto.

Kaip dezinfekuoti maistą

  • Nustatykite vietą, kur išdėstysite pirkinius. Pvz., Visus pirkinius dėkite ant valgomojo stalo ar staliuko prieškambaryje, o ne virtuvėje.
  • Tada maišus apdorokite dezinfekciniu skysčiu. Jei einate į parduotuvę, geriau iš anksto pasiimti drobinį pirkinių krepšį, kurį galima plauti grįžus į namus.

Daržovės ir vaisiai

Daugelis vaisių ir daržovių yra padengiami vašku ir parafinu. Norėdami nuplauti šį paviršiaus sluoksnį, turite kruopščiai nuplauti vaisius muiluotu vandeniu ir šepetėliu. Patogumui supilkite vaisius į kiaurasamtį ir tolygiai užpilkite verdančiu vandeniu. Tada galite plauti juos po šalto vandens srove.

Kiaušiniai

Prieš verdant kiaušinius reikia nuplauti juos šiltu vandeniu ir muilu arba sodos tirpalu. Po plovimo padėkite juos išdžiūti ant rankšluosčio arba tiesiog nuvalykite servetėle.

Plastikinės pakuotės

Nuplaukite produktus uždarytose talpyklose po tekančiu vandeniu su muilu ar indų plovikliu ir sausai nušluostykite. Jei įmanoma, supilkite turinį į talpyklas ir išmeskite pakuotes.

Maistas iš restoranų ir kavinių

Pirmiausia apžiūrėkite, kaip įstaiga užtikrina jūsų užsakymo pakuotės sandarumą. Gavę užsakymą, visas kurjerių pristatytas talpyklas reikia kruopščiai nušluostyti antiseptinėmis ar alkoholinėmis servetėlėmis, kruopščiai nusiplauti rankas. Perkelkite maistą į kitus indus ir išmeskite pakuotes.

Esant tokiai situacijai, geriau užsisakyti patiekalų iš šviežių produktų (be žaliavų), kurie gali būti papildomai termiškai apdorojami mikrobangų krosnelėje ar orkaitėje.

https://zinoti.lt