Ką valgyti pusryčiams: greita ir skani tortilija

Lietuva
Irma Bagūnė Etaplius žurnalistas
Šaltinis:  Etaplius.lt

Ką mėgstate valgyti pusryčiams? Košės į mano gyvenimą taip ir neatėjo, niekaip nepriprantu, tad savo angliavandenių normą suvartoju kitokiais būdais. Šį kartą susukau tortiliją su vištiena. 

Tai labai greitas sprendimas, jei namuose yra vištienos likutis. Aš vis išsiverdu vištienos ketvirčių, nukaulinu, smulkiai suplėšau iš pasikepinu su kokiu naminiu pomidorų padažu. Tada visą laiką šaldytuve yra kažko sveikesnio už dešrą sumuštinių gamybai.

Taigi tortilijai reikės:

Lavašų
Virtos ir pakepintos vištienos
Marinuotų agurkėlių
Paprikos
Pomidoro
Mėgiamo tarkuoto sūrio
Padažo, jei vištiena apkepta be jo.

Ilgiausias darbas - pasiruošti vištieną, kol ji verda, nukaulinama, apkepinama. Aš arba turiu šaldytuve, arba tai darau iš vakaro.

Ant lavašo nieko nebetepu, nes kepinu vištieną su pomidorų pagardu, bet jei turite sausą vištos likutį, patarčiau tepti ne padažą, o kokį lydytą sūrelį, užtepėlę ar „Philadelpia“, kitaip neiškepsit traškios tortilijos.

Pirmiausia centre dedu mėsą, tada smulkintas daržoves, pabarstau šiek tiek sūrio. Gerai susuku pirma užlenkdama galus, o jau tada vynioju, taip niekas neišbėgs.

Aš kepu sumuštinių keptuvėje, bet puikiai iškeps ir keptuvėje ar orkaitėje!