REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvės princesė2021 m. Gegužės 16 d. 08:20

Iš kartos į kartą: skaniausi mamos kibinai

Lietuva

Irma BagūnėŠaltinis: Etaplius.lt


175028

Pastarieji metai tikrai negausūs susitikimais su artimais žmonėmis. Tad tomis retomis progomis, kai sušvelninus ribojimus galima susitikti, tai būna ypatinga šventė. O šventes reikia švęsti! Šis susitikimas su mama buvo „vainikuotas“ gardžiausiais, vaikystę primenančiais mamos kibinais.

181210627-622448238675352-6581113325915822379-n.jpg

Mano mama atskleidžia Jums šių nuostabių kibinų receptą.

Jums reikės:

450 gramų miltų;

200 gramų sviesto;

100 gramų grietinės;

3 kiaušinių;

druskos;

500 gramų maltos arba kapotos mėsos (geriau riebesnės);

mėgiamų žolelių, česnako;

200 ml vandens.

Į miltus sutarkuojame šalto sviesto ir dedame grietinę, mušam 2-3 kiaušinius. Dedam druskos, išminkom tešlą ir paliekam bent valandai šaldytuve.

Mėsą pagardiname druska, pipirais, žolelėmis ir paliekam pasimarinuoti.

Prieš lipdant kibinus, į mėsą supilam apie 200 ml vandens, kad kibinų įdaras būtų sultingas.

Kibinus dedame į skardą ant kepimo popieriaus ir aptepame kiaušinio plakiniu.

Kepame iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių arba kol gražiai pagels.

Patikėkit, skanesnių kibinų nei pas mamą nėra.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA