REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2017 m. Birželio 11 d. 08:56

Ir vakarienei, ir iškylai

Vilnius

Andrius TverijonasŠaltinis: Etaplius.lt


6285

Vis ilgiau užsibūnanti saulė skatina krautis daiktus ir keliauti į gamtą. Dažnai virtuvės virtuozėms pritrūksta idėjų, ką būtų galima įsidėti į iškylos krepšelį. Ypač jei keliaujate su vaikais.


Foto galerija:

20170514-204247.jpg
20170514-204724.jpg
20170514-212302.jpg

Aš sugalvojau naują būdą – kaip išsikepti užkandėlių, kad vaikams jos primintų picą, būtų skanios ir šiltos, ir šaltos, lengvai transportuojamos, o svarbiausia – greitai paruošiamos.

Jums reikės:

- tešlos (parduotuvėje lengvai rasite picos tešlos, kuri yra ne šaldyta, o laikoma tiesiog šaldytuve. Iškočiotas lakštas būna susuktas į ritinėlį, lengvai išsivynioja, nereikia atšildyti, galima pjaustyti ir gaminti);

- tuno;

- dešros ar virtos vištienos, kumpelio;

- brokolio;

- pomidorų ar kitų mėgiamų daržovių;

- pomidorų padažo.

Vienas užkandėles visada ruošiu su tunu arba tuno užtepėle (paruošta parduotuvėje, su kukurūzais), kitas – su mėsa. Tešlą išvynioju ant pjaustymo lentelės ir pjaustau išilgai, į 6–8 dalis. Lakštą ištepu tuno užtepėle, vienoje pusėje dedu brokolio gabaliukus, sultenes, pomidoro gabalėlius, krapus. Perlenkiu ir kraštus apspaudžiu šakute. Viršų papuošiu brokolio gabaliuku, kad lengviau atskirtume, kuri užkandėlė kiekvienam šeimos nariui priklauso. Šios su tunu ypač patinka man.

Kitus lakštus ištepu pomidorų padažu, dedu dešros, vištienos arba kumpelio, pomidorų ar marinuotų agurkėlių, sūrio. Taip pat perlenkiu ir apspaudžiu kraštus. Viršų galima papuošti sūrio gabalėliu ar įdomiau išpjaustytu dešros gabaliuku.

Orkaitėje tokie pyragėliai kepa apie 10–15 minučių, kol gražiai pagelsta ir iškyla.

Šiltas užkandis puikiai tiks pietums ar vakarienei, primins picą, o šaltas galės keliauti į iškylos krepšelį. Tikrai nenusivilsite!

Lija



REDAKCIJA REKOMENDUOJA