Angle down Atgal

I. Trusovė – apie įvykį, privertusį imtis pokyčių: „Lipdama į penktą aukštą, trečiame stodavau pailsėti“

Dietistė, kulinarinių knygų autorė Indrė Trusovė jau 12 metų renkasi sveiką gyvenimo būdą. Nepriekaištingos figūros moteris TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“ jau šį šeštadienį atvirai papasakos apie lemtingus gyvenimo pokyčius bei meilę sportui, tačiau neslėps, kad taip buvo ne visuomet...

Šeštadienio laidoje VOKĖ-III studijoje vedėja Ilona Juciūtė kalbins nuomonės formuotoją I. Trusovę, o kol moterys smagiai šnekučiuosis, „Kamado Bono“ kepsnių meistras, virtuvės guru Robertas Svetlauskas, laidos viešniai paruoš kulinarinę staigmeną – keptus ryžius su brandinta jautiena.

Indrė dalinsis, kad prieš 12 metų, kai pradėjo keisti savo gyvenimo būdą, ji buvo visiškai kitokia – neatrodė kardinaliai kitaip, tačiau buvo gerokai stambesnė, o labiausiai ją neramino prasta savijauta.

„Vieną dieną išvedžiau šunį. Tada gyvenau 5 aukšte, o užlipus į 3, reikėjo sustoti pailsėti, atgauti kvapą. Tuomet supratau, kad kažkas yra ne taip. Vėliau gyvenimas pats sudėliojo viską taip, kaip turi būti“, – pasakos dietistė I. Trusovė.

Žavioji moteris laidoje pasakos, kad maistas jai yra hobis, aistra ir darbas viename: „Nuo pokyčių mityboje prasidėjo pokyčiai gyvenime“.

Laidos vedėjai Ilonai pasiteiravus, kaip pasikeitė viešnios mitybos įpročiai, Indrė atviraus, jog iš esmės, ji valgo viską, tačiau niekada nepamiršta judėjimo.

„Aš ir dabar valgau tokius patiekalus kaip bulviniai blynai, kugelis, cepelinai. Tiesiog tai nebėra mano kasdienybė. Pavalgiusi einu ne atsigulti, o pasistengiu pajudėti, galbūt pašokti su vaikais, išeiti pasivaikščioti. Tai nėra tik dėl figūros, savijauta – pati svarbiausia. Jei tampame fiziškai pasyvūs, tai mūsų kūne sustoja viskas“, – pasakos I. Trusovė.

Moteris pabrėš, kad žmonės neturėtų į fizinį aktyvumą žiūrėti kaip į pasirinkimą. Tai turėtų būti kasdieninis įprotis. „Kaip mama su tėčiu vaikystėje mokė, kad turi nueiti nusiprausti, išsivalyti dantis, tai lygiai taip pat turi būti ir fiziškai aktyvus. Juokaudama sakau, jog fizinis aktyvumas yra tam tikra higienos priemonė kūnui, mes nesame sukurti sėdėti“, – dalinsis pašnekovė.

Artėjančių didžiųjų metų švenčių proga, kulinarinių knygų autorė I. Trusovė taip pat atskleis savo mėgstamo šventinio sveikuoliško pyrago receptą, kurį pirmą kartą išbandė dar prieš 5 metus gyvendama Klaipėdoje.

Tiesa, šįkart atviraus ne tik Indrė – laidos vedėja Ilona savo pašnekovei bei visiems žiūrovams atskleis savo ateinančių metų tikslus ir teirausis Indrės, ko labiausiai reikia norint pakeisti mitybos įpročius bei numesti svorį.

„Svarbiausias dalykas yra atrasti ramybę, nepykti ant savęs ir neįsivaizduoti, kad dabar jau viskas – nebebus spurgų, cepelinų, kugelio. Nereikia galvoti, kad tai tik juodas darbas, o mitybos racione – tik salotų lapai. Jei nori pradėti sportuoti, negalvok, kad sportuosi 7 dienas per savaitę po 2 valandas. Pradžioje sugebėki užsivilkti sportinę aprangą ir nueiti iki tos vietos, kur sportuosi – tai jau bus pažanga. Viską darykime po truputį“, – laidoje pasakos I. Trusovė.

Kas motyvavo Indrę keisti gyvenimo būdą, rinktis sveiką mitybą, fiziškai aktyvų gyvenimą bei kokių patiekalų ji neatsisako ir ko labiausiai reikia norint pakeisti mitybos įpročius, visa tai ir dar daugiau jau rytoj, kulinarinėje pokalbių laidoje „Virtuvės istorijos“.

Kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 10 val. per TV3!

Tomo Petrovskio nuotr.
Tomo Petrovskio nuotr.
comment Skaitytojų komentarai (0)

Rekomenduojamas video turinys


Taip pat skaitykite