Angle down Atgal

Grūdinės kultūros

Šiame straipsnyje sužinosite kuo skiriasi pagrindinės Lietuvoje auginamos grūdinės kultūros, kokios jų priežiūros ir sandėliavimo paslaugos teikiamos bei daugybę kitos naudingos informacijos, kuri pravers bene kiekvienam savo derliu bersirūpinančiam ūkininkui.

Grūdinių kultūrų įvairovė

  • Kviečiai – viena iš populiariausių visame pasaulyje auginamų grūdinių kultūrų, kuri yra pritaikoma įvairiose srityse: maisto pramonėje, kosmetikoje, farmacijoje ir kitur. Kviečiams auginti yra reikalingas atitinkamas dirvožemis – nei per drėgnas, nei per sausas, esant dideliam dirvos rūgštingumui reikalingas nukalkinimas;

  • javai – tai itin svarbi maisto raciono dalis. Javai būna vasariniai arba žieminiai. Žinomiausios jų rūšys: miežiai, žirniai, avižos, kviečiai, rugiai. Kiekvienam javų tipų reikalinga speciali priežiūra bei auginimo sąlygos;

  • miežiai – miežiams priskiriama daug skirtingų rūšių, kiekvienai iš jų būdingos skirtingos savybės. Svarbu atsižvelgti į veislės auginimo ypatumus, taip pat į tai, kokio dirvožemio tai veislei reikia, kada geriausia sodinti;

  • pupos – itin didelį baltymų šaltinį turinčios daržovės, kurios susilaukia vis didesnio ūkininkų dėmesio;

  • kukurūzai – ši iš pietinių šalių atkeliavusi grūdinės kultūros rūšis sunkiai prigyja Lietuvoje, jai reikia šiltos dirvos ir daug saulės šviesos. Kukurūzus labiau tinka auginti gyvulių pašarui, tačiau jie taip pat gali tikti ir maistui, įvairioms namų apyvokos reikmėms.

Daugiau informacijos sužinosite kreipdamiesi į grūdinių kultūrų apdirbimu bei sandėliavimu užsiimančias įmones. Patyrę specialistai atlieka profesionalius grūdinių kultūrų tyrimus, teikia grūdų transportavimo paslaugas, priima Jūsų atvežtus grūdus, juos valo, tvarko, džiovina ir saugo sandėliuose. Visi procesai atliekami naudojantis profesionalia technika, todėl galite būti įsitikinę, jog bus išsaugotos ir atskleistos pačios geriausios grūdinių kultūrų savybės.

Informacijos šaltinis: https://gruzdziumalunas.lt

Remiamas turinys

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite