Angle down Atgal

Grilintas vilkešeris su lęšių garnyru bei juodojo šokolado triufeliai savaitgalio pasmaguriavimui

Šį šeštadienį prie ekranų kviečiami žuvies mėgėjai ir visi kiti, kurie vis dar nedrįsta jos gaminti namuose, baimindamiesi, kad nesugebės išdoroti ar teisingai iškepti. Virtuvės profesionalai nepagailės gausybės patarimų ir net pademonstruos keletą būdų, kaip lengvai išvalyti bei išfiliuoti žuvį.

Charizmatiškasis virtuvės šefas Gian Luca Demarco grilio keptuvėje iškeps vilkešerio filė ir patieks ją su grilintais vyšniniais pomidoriukais bei netradiciniu garnyru – troškintais lęšiais. Ali liks sužavėtas kolegos deriniu ir pažadės, kad nuo šiol jo namų virtuvėje bulves ir ryžius vis dažniau pakeis lęšiai.

O profesionalus konditeris Ali šį kartą parengė skanėstą visiems juodojo šokolado ir saldainių mėgėjams. Tik penki ingredientai, 20 minučių darbo – ir Jūs jau mėgausitės puikiais juodojo šokolado triufeliais.

Profesionalų patarimai ir daug įkvepiančių gardumynų gaminimo idėjų – šį šeštadienį 9.30 val. laidoje „Gardu Gardu“ per žiūrimiausią TV3 televiziją!

Keptas vilkešeris su lešių garnyru

Reikės:

  • 2 vilkešerių

  • 1 svogūno

  • 1 žaliosios citrinos (laimo)

  • 250 g prancūziškų žaliųjų lęšių

  • 2 šakelių vyšninių pomidoriukų

  • 2 šakelių šviežių petražolių

  • 1 daržovių sultinio kubelio

  • Ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • Šlakelio baltojo balzaminio acto

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

    Vilkešerius, išskrosti, išvalyti ir gerai nuplauti po tekančiu vandeniu. Išpjaustyti 4 filė gabaliukus.

    Puode užvirti 1 litrą vandens ir jame ištirpinti sultinio kubelį.

    Svogūną ir žaliąją citriną supjaustyti pusžiedžiais.

    Aukštesnėje keptuvėje įkaitinti porą šlakelių alyvuogių aliejaus ir jame apkepinti svogūnus. Tada suberti lęšius, nuolat maišyti ir pakepinti porą minučių ant aukštos kaitros.

    Tada įpilti sultinio, kad apsemtų lęšius, sumažinti kaitrą ir palikti 10-15 minučių troškintis, kol lęšiai suminkštės. Jei drėgmė išgaruoja, įpilti dar sultinio. Išvirę lęšiai turi būti su trupučiu skyčio/padažo.

    Pomidorų šakeles perkirpti per pusę, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir apibarstyti druska bei pipirais. Apkepinti juos grilio keptuvėje.

    Tada grilio keptuvėje apkepti vilkešerio filė gabaliukus iš abiejų pusių po 3-4 minutes.Pradėti kepti nuo pusės su oda, o apvertus, ant odos uždėti po kelis pusžiedžius žaliosios citrinos.

    Lėkštėje serviruoti lęšius, grilintus pomidoriukus, gausiai apibarstyti smulkiai sukapotais petražolių lapeliais ir ant viršaus uždėti iškepusią vilkešerio filė.

    Skanaus!

Juodojo šokolado triufeliai

Triufeliams reikės:

  • 170 g kambario temperatūros sviesto

  • 340 g juodojo šokolado

  • 20 g šviesaus cukraus sirupo (2 valg. š.)

  • 20 ml konjako arba romo

  • 0,5 vanilės ankšties arba 3 – 4 lašiukai vanilės ekstrakto

Dekoravimui reikės:

  • Netirpios cukraus pudros

  • Natūralios kakavos miltelių

arba

  • Maltų liofolizuotų uogų

  • Smulkintų skrudintų riešutų

    Kambario temperatūros sviestą išpurenti virtuviniame kombaine iki baltos masės.

    Garų vonelėje ištirpinti šokoladą kartu su cukraus sirupu iki vientisos masės. Įdėti pusės vanilės ankšties sėklytes arba įlašinti vanilės ekstrakto. Gerai išmaišyti. Įpilti konjako arba romo ir dar kartą permaišyti.

    Gautą šokolado masę supilti į išpurentą sviestą ir išmaišyti iki vientisos masės.

    Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos išspausti aukštesnius bokštelius. Dalį jų apibarstyti netirpia cukraus pudra, kitą dalį – natūralios kakavos milteliais. Taip pat galim apibarstyti ir maltomis liofilizuotomis uogomis arba smulkiai kapotais skrudintais riešutais.

    Prieš patiekiant įdėti pusvalandžiui į šaldytuvą.

    Skanaus!

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite