REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2018 m. Lapkričio 23 d. 14:17

Garsiam sūrių kūrėjui mokinių dėmesį pavyko išlaikyti net pora valandų

Panevėžys

Angelo Frosio ne kartą yra užsiminęs, kad sūris jam padeda išlikti energingam ir žvaliam. R. Keliuotytės nuotr.

Gimtasis RokiškisŠaltinis: Etaplius.lt


61628

Sūris, Rokiškis ir plačiai pasaulyje žinomas pienininkystės-sūrininkystės ekspertas italas Angelo Frosio tiesiog neatskiriami. Šiuo metu A. Frosio, kurio veikla apima ne tik Europą, bet ir Jungtines Valstijas bei Pietų Ameriką, gali sutikti Rokiškyje, mat specialistas nuolat lankosi bendrovėje „Rokiškio sūris“, kurioje kuria ir tobulina kasdien mūsų ragaujamus sūrius. Šalia savo pagrindinės misijos sūrių kūrėjas laiko randa ir kitokiai veiklai. Šį kartą A. Frosio savo patirtimi ir žiniomis dalijosi su Ukmergės, kur yra įsikūręs AB „Rokiškio sūris“ filialas Ukmergės pieninė, mokiniais.


Foto galerija:

img-2535-2.jpg
img-2545-2.jpg
img-2557-2.jpg
img-2562-2.jpg
img-2583-2.jpg
img-2590-2.jpg
img-2593-2.jpg
img-2595-2.jpg
img-2601-2.jpg
img-7575-681x454.jpg

Kur slypi A. Frosio gyvybingumo paslaptis?

Nedidelė Ukmergės pieninės salė šį antradienį buvo sausakimša 9–12 klasių mokinių. Beveik pora valandų A. Frosio jiems pasakojo apie savo eksperimentus ir atradimus tyrinėjant ląsteles, bakterijas ir pieno mikroorganizmų poveikį vėžinėms ląstelėms.

Nuostabu ir neįprasta, bet paaugliai tas dvi valandas praleido ne paslapčia įnikę į virtualią erdvę, bet įdėmiai klausydamiesi A. Frosio pasakojimų. O pasibaigus paskaitai susidomėję pro mikroskopą žvelgė į paprasta akimi nematomus sūryje esančius pieno mikroorganizmus – „Rokiškio sūrio“ laboratorijose užaugintus mikrobų štamus (tos pačios rūšies mikroorganizmų skirtingų individų palikuonių grynąją kultūrą).

Išsamiau skaitykite „Gimtajame…“



REDAKCIJA REKOMENDUOJA