REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvės princesė2020 m. Vasario 14 d. 20:12

Gabalėlis kaloringosios Amerikos – saldžiam Valentinui

Kaunas

Irma GudŠaltinis: Etaplius.lt


116695

Ne vieną ir net ne du kartus esu kepusi nuodėmingą amerikiečių skanėstą braunį. Jis itin kaloringas, su daug šokolado, užtenka vos vieno mažo gabalėlio, kad apsaltų visas pasaulis. Toks saldėsis puikiai tiks Valentino dienai. Nustebinkite savo mylimuosius.

Brauniui reikės:

Apie 250 gramų miltų;

1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;

350 gramų cukraus;

250 gramų coca-colos;

Žiupsnelio druskos;

2 kiaušinių (geriau didelių, arba dėkite 3 mažus);

130–150 gramų kefyro;

100 gramų sviesto;

Šiek tiek vanilės ekstrakto;

50 gramų nesaldžios kakavos miltelių;

120 gramų augalinio aliejaus.

Žinoma, galime pyragui ruošti dar ir glaistą iš 350 gramų cukraus pudros, 100 gramų sviesto, 30 gramų kakavos miltelių ir 80 gramų coca-colos, bet aš glaisto ant pyrago jau nebetepiau – man tiesiog būtų per saldu!

Pyrago tešlos paruošimas nėra labai sudėtingas reikalas. Sviestą gerai išsukame su cukrumi, vieną po kito mušame kiaušinius, tada dedame kakavą, vanilę, druską ir dar kartą gerai išsukame. Maišydami pilame aliejų ir kefyrą. Paskutiniai į dubenį keliauja miltai, kepimo milteliai ir coca-cola.

Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame apie pusę valandos 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Galite labai paprastai patikrinti, ar pyragas jau iškepė - įsmeikite medinį pagaliuką ar dantų krapštuką. Jei jis neapsivėlė tešla - galima traukti skanėstą iš orkaitės.

Jei visgi panorėtumėte gardinti pyragą glaistu, jums reikės jį ruošti garų vonelėje. Į dubenį, pastatytą virš karštų garų įdedame sviestą, cukraus pudrą ir maišome iki vientisos masės. Pilame kakavą ir kolą, dar kartą gerai išsukame. Glaistu aptepame jau iškepusį, į lėkštę išimtą braunį ir dedame į šaldytuvą, kad glaistas sustingtų, nenuvarvėtų.

Aš braunį ragavau su stipria kava. Tikrai nei kiek nenusivyliau, kad vis dėl to šis receptas mane suviliojo!



REDAKCIJA REKOMENDUOJA