Angle down Atgal

Faršo ir pupelių kotletukai primins falafelius

Mėgstu planuoti kitos dienos pietus. Pietų dėžutės į darbą keliauja ir su manimi, ir su vyru. Šį kartą ruošiau vištienos ir pupelių kotletukus, kurių sudėtyje yra ir organizmo šluota vadinamų sėlenų.

Kotletukai gavosi visai kaip falafeliai, tik su mėsa.

Jiems naudojau:

400 gramų vištienos faršo;

Skardinę raudonųjų konservuotų pupelių;

1 kiaušinį;

saują sėlenų;

druskos, pipirų ir kitų mėgiamų prieskonių.

Sumaliau konservuotas pupeles, į jas dėjau faršą, kiaušinį, saują sėlenų ir visokių prieskonių. Šlapiomis rankomis formavau plonus kotletukus, nes masė nuo pupelių gan lipni. Pakepinau ant keptuvės po minutę iš abiejų pusių - tiek laiko jiems užtenka pilnai iškepti.

Šalia patiekiau pilno grūdo makaronus. Pakepinau ant česnakinio sviesto pomidorą, pyliau pomidorų pastos, o tada - išvirtus makaronus. Šiek tiek patroškinau ir štai visi mano pietūs!

Šalia tokių kotletukų makaronai man buvo net per sunkus maistas, norėjosi gaivių salotų, tad kitą kartą prie jų rinksiuosi žalias salotas su citrina ir alyvuogių aliejumi.

Skanaus!

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite