REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2018 m. Sausio 13 d. 14:28

Faršas – ne tik kotletams ir nebūtinai nuobodus

Šiauliai

Andrius TverijonasŠaltinis: Etaplius.lt


26016

Kiek pasižvalgau interneto platybėse, moterys vis klausia, ką gaminti iš faršo. Rodos, kam pirkti tokią mėsą, iš kurios stinga fantazijos ką nors pagaminti. Kita vertus, faršas nėra itin brangus, yra sotus ir dera su bulvėmis, ryžiais, makaronais. Aš, priešingai nei tos moterys, visada sugalvoju, ką daryti iš faršo ar maltos mėsos (turbūt žinote, kad šios sąvokos skiriasi). Ir tai tikrai nebūna tik kotletai. Šį kartą troškinsime kalakutienos kukulius vyne!


Foto galerija:

img-3969.jpg
img-3979.jpg
img-3983.jpg
img-3986.jpg

Vyne troškintiems kalakutienos kukuliams reikės:

- 500 gramų kalakutienos faršo;

- kiaušinio;

- saujelės džiūvėsių;

- mėgstamų prieskonių,

- stiklinės balto sauso vyno;

- skardinės konservuotų pomidorų be odelių;

- skardinės konservuotų pupelių mišinio arba avinžirnių;

- krapų;

- padažo „Sweet Chili“ arba aitriosios paprikos (čili pipiriuko).

Didžiausias darbas gaminant šį patiekalą – išsikepti kukulius, bet tai padaryti man truko vos 10 minučių. Į kalakutienos faršą įmušiau kiaušinį, įbėriau saują džiūvėsių ir prieskonių (pipirų, druskos, „Chmeli Suneli“ prieskonių mišinio).

Išminkiusi gavau gana lipnią masę, tad kukulius teko formuoti drėgnomis rankomis, kad masė nekibtų prie delnų. Iš 500 gramų faršo pagaminau apie 20 nedidelių kukulių, kurie iškepė tikrai žaibišku greičiu (tilpo į dvi keptuves).

Išėmusi iškeptus kukulius į keptuvę su likusiais jų riebaliukais įpyliau stiklinę vyno ir konservuotus pomidorus. Kai padažas ėmė kunkuliuoti, supyliau ir pupelių mišinį (naudojau kepintas konservuotas mažąsias pupeles pomidorų padaže ir avinžirnius).

Paskutiniai į keptuvę keliavo kukuliai, krapai ir padažas „Sweet Chili“, dar šiek tiek druskos, nes troškinys atrodė saldokas.

Taip troškinti mėsą ant silpnos ugnies reikia apie 15 minučių. Patiekti galima su skrebučiais. Na, o jei į troškinį nedėsite pupelių ir avinžirnių, jis puikiai derės su spagečiais! Skanaus.

Lija



REDAKCIJA REKOMENDUOJA