REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2018 m. Liepos 14 d. 10:34

Elektrinė vaflinė – nebūtinai vafliams: tobulai traškūs bulviniai blynai

Šiauliai

Jurgita KastėnėŠaltinis: Etaplius.lt


45039

Kai pareiškiau, jog norėčiau elektrinės vaflinės, artimieji sukiojo prie smilkinio pirštą. Visi žino, kad saldžių ir miltinių patiekalų nemėgstu, blynų dažnai nekepu, tad verdiktas buvo aiškus – dar vienas elektrinis prietaisas dulkės sandėliuke. Tačiau aš nepasidaviau – reikia ir taškas, o ką gaminsiu – pamatysite.

Su elektrine vafline galima kepti daugybę dalykų. Pavyzdžiui, sveikuoliškus tuno blynus. Šį kartą kepiau pačius paprasčiausius bulvinius blynus. Žinokite, skonis nepaprastai geras. Blynai traškut traškutėliai ir be jokių riebalų.

Bulviniams blynams reikės:

  • 10 didelių bulvių;
  • 2 kiaušinių;
  • 2 šaukštų miltų;
  • druskos ir pipirų;
  • 100 gramų varškės;
  • skiltelės česnako;
  • krapų;
  • šaukšto grietinės;
  • 1 nedidelio agurko.

Nepagalvokite, kad visus ingredientus dėjau į blynus. Dalis jų kliuvo gardžiam padažui.

Nuskutau bulves ir tarkavau rankine tarka. Pusę bulvių tarkavau burokine tarka, pusę smulkesne, kad masė būtų nei per skysta, nei per daug nesulimpanti dėl stambiosios dalies. Įmušiau du naminius kiaušinius, kad masė gražiai pagelstų, įdėjau du kupinus šaukštus miltų, pagardinau druska ir pipirais. Viskas, masė paruošta kepimui.

Kadangi mano vaflinė dar nesubraižyta, aš nenaudojau jokių riebalų. Jei jūsiškė įbrėžta, prieš pirmą kepimą galite patepti prietaisą alyvuogių aliejumi.

Vienas blynas kepa apie 5 minutes, tačiau nerimauti nereikia, jums neteks pusę dienos stovėti prie kepyklės. Blynai tokie sotūs, kad vyrui užteko trijų traškių, auksaspalvių blynų. Man buvo daugiau nei gana dviejų. Iš tokio kiekio produktų iškepsite apie 10 blynų, tad užteks visai šeimai arba dviem asmenims vakarienei ir pietums darbe.

Prie tokių blynų puikiai tiks varškės padažas. Į varškę dėjau grietinės, įspaudžiau skiltelę česnako, bėriau smulkintų krapų, dėjau druskos ir pipirų pagal skonį. Aš smulkiai supjaustau ir šviežią agurką be odelės ir pagardinu juo padažą. Tada jis tampa itin gaivus. Žinoma, galima ir šiek tiek pasukčiauti. Varškę tiesiog galite sumaišyti su „Tzatziki“ padažu, kurio dabar galima nusipirkti parduotuvėse. Jame bus ir agurkėlių, ir česnako, tad nereikės gaminti patiems.

Pabandykite šį nesudėtingą receptą, tikrai sulauksite ragautojų komplimentų!



REDAKCIJA REKOMENDUOJA