REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2019 m. Rugpjūčio 17 d. 08:40

Druskininkuose į tradicinį festivalį rinksis sūrininkai

Alytus

Organizatorių nuotr.

Budintis BudėtojasŠaltinis: Etaplius.lt


95125

Šeštadienį Druskininkuose, Pramogų aikštėje, vyks jau šeštasis „Sūrių festivalis“. Jame, pasak organizatorių pranešimo, dalyvaus kaip niekad gausi sūrininkų bendruomenė - per 20 smulkių sūrininkų iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos ir Ukrainos. Renginio metu vyks sūrininkų mugė, sūrio gamybos demonstravimas, vaikų kūrybinės dirbtuvės, degustacijos.

Lankytojai galės paragauti ne tik sūrių, tačiau ir patiekalų su jais. Druskininkų restoranas „Velvetti“ kartu su kviestiniais kitų Lietuvos restoranų šefais keletą iš anksto atrinktų ūkininkų sūrių pavers įmantriais patiekalais. Lietuviškus sūrius į savo receptus renginio proga įtrauks ir maisto furgonas „Cask outside“.

Beje, šeštasis Druskininkų „Sūrių festivalis“ sulaukė svarbaus tarptautinio pripažinimo. Festivalio rengėjai gavo žinią iš Italijos: geriausių sūrininkų konkurso nugalėtojas ar nugalėtoja bus pakviesti į vieną reikšmingiausią pasaulio nepramoninių sūrių gamintojų renginį „Slow Cheese 2019“. Jis vyks Italijoje, Bra mieste, rugsėjo 20-23 dienomis.

Dvyliktą kartą organizuojamą pasaulio sūrininkų suvažiavimą rengia garsus tarptautinis gastronomijos judėjimas „Slow Food“ (Lėtas maistas), kurio veikloje dalyvauja 150 pasaulio valstybių.

„Slow Cheese 2019” susiburs daugiau kaip 300 sūrių gamintojų iš viso pasaulio, renginio metu vyks ne tik unikalių sūrių degustacijos, bet ir sūrininkų konferencijos, diskusijos gamybinėmis temomis, susitikimai su gastronomijos žiniasklaida.

Idėja susieti „Slow Cheese“ tarptautinį sūrininkų susibūrimą su Druskininkų „Sūrių festivaliu" kilo žurnalistui, gastronomijos apžvalgininkui Pauliui Jurkevičiui.

„Slow Food“ - lėto maisto judėjimo veikla jau seniai domina kone viso pasaulio maistui neabejingus žmones - tiek gamintojus, tiek valgytojus. Man buvo keista, kad „Slow Food“ veikloje dalyvauja mūsų kaimynai - lenkai, latviai, baltarusiai, Skandinavijos šalys, o mūsų šalies lėto maisto idėjos kažkodėl nepasiekdavo“, - sako P. Jurkevičius. Pasak jo, geriausias Druskininkų „Sūrių festivalio“ sūrininkas ar sūrininkė turės progos apsilankyti Bra mieste Pjemonto regione, dalyvauti „Slow Cheese" veikloje, pabendrauti su garsiais sūrininkais, pasidalinti patirtimi. „Turiu vilties, kad šis bendradarbiavimas stiprės ir artimiausiu metu Lietuvoje turėsime stiprią „Slow Food" grupę“, - viliasi P. Jurkevičius.

ELTA



REDAKCIJA REKOMENDUOJA