Angle down Atgal

Daugiavaikis tėtis Vytautas savo šeimai pats kepa duoną

Per karantiną pradėjęs kepti duoną keturių vaikų tėvas Vytautas Viščiūnas sako, kad svarbiausia gausios šeimos galvai – daug dirbti.

Vaikams – darbštaus tėčio pavyzdys
Kurmaičiuose gyvenantis Vytautas iš tiesų yra darbštuolis. Kasdien grįžęs iš darbo vietos įmonėje, pluša savo namuose. Gausiai savo šeimai namą įkūrinėja pats savo rankomis.
Statybas šypsodamasis vadina amžinosiomis, bet turi ir idealiai įrengtą kampelį rūsyje, kur pats savo rankomis sienas iškalė medžio lentelėmis.
Todėl savo trims sūnus ir dukrai yra darbštaus tėčio pavyzdys.
Vytautas su žmona Ilona, Klaipėdos vaikų ligoninėje dirbančia slaugytoja, augina tris sūnus – septyniolikmetį Julių, vienuolikmetį Martyną, aštuonerių Mindaugą – ir keturiolikmetę dukrelę Kotryną.
Tėčiui darbuojantis namuose jam bando talkinti mažiausieji, o vyriausiasis, Julius, domisi kulinarija. Baigęs mokyklą ketina studijuoti maisto gamybą, o dabar šeimos darbininkus neretai palepina mėsos patiekalais, ypatingais karštais sumuštiniais, kokių paruošti nemoka net mama.

Tėtis kepa duoną
Julius – ne vienintelis vyras Viščiūnų virtuvėje. Čia mėgsta pasisukioti ir šeimos galva.
Vytautas mėgsta šeimyną palepinti savo ypatingosiomis keptomis bulvėmis su lašinukais, kurias ypač giria dukrelė Kotryna. O karantino metu įgyvendino vieną puoselėtą svajonę – pradėjo kepti duoną be mielių. Receptu pasidalino ir raugo davė žmonos mama.
Taip nuo karantino pradžios iš gausios šeimynos namų dingo pirktinė duona. Turbūt ir visam laikui.
Vytautas kepa ir baltą, ir ruginę. Pats sako, kad pastaroji jam dar sunkiai pavyksta, bet žmona užginčija: „Man ji labai tinka. Todėl Vytautas ruginę kepa man, o baltą – vaikams. Tik jis pats nori, kad juoda taip iškiltų, kaip balta“.
Pirmosiomis savaitėmis tėčio kepta duona labai greitai dingdavo nuo stalo, o dar juk reikia ir draugus pavaišinti.

Daugiau skaitykite:

www.svyturiolaikrastis.lt

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite