Angle down Atgal

Dar neragauti pasaulio skoniai – Marijampolėje

Marijampolės centre esančio viešbučio pašonėje įsikūręs restoranas „PJazz“ šiltąjį metų sezoną pasiskelbė „Pasaulio skonių virtuve“ ir dienos pietus kviečia paversti kitų kraštų skonių degustacija, paragauti dar neatrastų skonių iš skirtingų pasaulio regionų tik nuo 2,90 Eur.

Yra tokių keliautojų, kurie užsienio šalis lanko tik norėdami išbandyti autentišką ir unikalią tos šalies virtuvę, turinčią savo tradicinius patiekalus, įmantrius skonius ir ruošimo būdus. Nuostabu tai, kad tokiems keliautojams ir maisto mėgėjams niekur vykti nereikia, nes restoranas „PJazz“ kiekvieną savaitę siūlo išragauti ir susipažinti su skirtingų šalių skoniais ir kultūromis.

Balandžio 8–12 dienomis Marijampolės centre įsikūręs restoranas visus pietaujančius supažindins su Balkanų šalių virtuvės skoniais. Balkanų šalių virtuvės tradicijos pasižymi patiekalų įvairove, sodriais skoniais, o svarbiausia, maistas turi būti sotus. Čia vietos gyventojai savo patiekalų neįsivaizduoja be paprikos, šviežių daržovių, bulvių ar ant grilio keptos mėsos. Arčiau Viduržemio jūros esančios Balkanų šalys suvartoja itin daug jūros gėrybių ir pirmenybę teikia šviežiems produktams, šviežiai žuviai, daržovėms, labai mėgsta viską pagardinti sūriu ir žolelėmis. Balkanų šalims, esančioms toliau nuo jūros, tokioms kaip Vengrija, Serbija ar Turkija, labai svarbus maisto sotumas, čia maistas turi būti paruoštas iš sočios mėsos, jautienos ar kiaulienos, o šalia privalo dominuoti bulvės, papirka ar kitos daržovės.

„Įvairovė ir nauji skoniai visada labai gerai. Norime, kad mūsų klientai turėtų galimybę, nors ir nekeliaudami, vienoje vietoje paragauti įvairių kultūrų skonių, susipažinti su skirtingų šalių patiekalais. Siekiame suteikti galimybę ne tik skaniai papietauti, bet ir šviesti savo lankytojus, plėsti jų akiratį, suvokimą apie pasaulio kultūrų skonius ir patiekalus, taip pat lavinti jų skonio receptorius kuo įvairesniu maistu“, – kalbėjo „PJazz“ restorano direktorė Vilma Packevičienė.

Kiekvieną savaitę restoranas siūlys vis kito pasaulio regiono skonius ir maisto gaminimo kultūras. Praėjusią savaitę marijampoliečiai savo gomurius džiugino Azijos virtuvės patiekalais, o balandžio 8–12 d. turės galimybę išragauti Balkanų šalių patiekalus, susipažinti jų maisto tradicijomis.

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite