REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2018 m. Sausio 8 d. 16:25

Dangiški morengai su braškėmis ir pistacijomis

Vilnius

anonymous anonymousŠaltinis: Etaplius.lt


25548

Nepaprasto trapumo ir užburiančio skonio morengai pavergs kiekvieno desertų gerbėjo širdį !

15 - ai morengų Jums reikės:

6 - ių vidutinio dydžio kiaušinių baltymų

300g. cukraus

2 šaukštelių krakmolo

0,5 šaukšto citrinų sulčių

0,5 šaukšto vanilės ekstrakto

kremui:

200ml. 35 proc. grietinėlės

2 šaukštų cukraus

papuošimui:

braškių (ar kitų šviežių uogų)

skrudintų pistacijų

Kambario temperatūros kiaušinių baltymus išplakite iki purių putų. Po truputį berkite cukrų ir toliau pakite, kol visas cukrus tolygiai pasiskirstys, o baltymai virs standžia mase. Greitai supilkite citrinų sultis, vanilės ekstraktą ir išmaišykite šaukštu. Sudėkite krakmolą ir iškart atsargiai išsukite šaukštu.

Ant kepimo popieriumi išklotos skardos iš baltymų masės suformuokite mažučius pyragėlius. Kiekvieno viduryje, lengvai spustelėdami šaukštu, padarykite daubelę. Skardą su pyragėliais pašaukite į 150 °C 5 įkaitintą orkaitę ir kepkite 1 - 1,5 val. Išjungę orkaitę, durelių neatidarykite, leiskite morengams vėsti 30 min.

Ištraukę skardą iį orkaitės, neskubėkite pyragėlių judinti - tegu galutinai ataušta. Tik tada nuimkite juos nuo kepimo popieriaus.

Išplakite šaltą grietinėlę su cukrumi iki standžių putų ir sudėkite ant morengų. Desertą papuoškite pjaustytomis braškėmis ir pistacijomis.

PAVYDĖS NET ANGELAI



REDAKCIJA REKOMENDUOJA