REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2017 m. Rugsėjo 16 d. 11:45

Cukinijų suktinukai – ir karštas, ir šaltas užkandis

Vilnius

Andrius TverijonasŠaltinis: Etaplius.lt


14675

Rudeninis derlius jau nugula ant mūsų stalo. Vienomis daržovėmis mėgavomės visą vasarą, o štai kitos – tradicinis rudens maistas. Man ruduo asocijuojasi su cukinijomis. Kasmet randu vis kitą receptą. Šiemet atradau gardžius cukinijų suktinukus, kuriuos galima valgyti ir kaip pagrindinį patiekalą, ir užkandžiauti, jie puikiai tiks karšti ir atvėsę.

Geriausia tai, kad šis patiekalas sotus, nebrangus, o gaminimas itin paprastas.

Cukinijų suktinukams reikės:

- vidutinio dydžio cukinijos;

- paprikos;

- 4 kiaušinių;

- mocarelos sūrio;

- druskos;

- pipirų;

- poros skiltelių česnako.

Cukiniją nulupu, sutarkuoju ir nusunkiu skystį. Papriką supjaustau mažais kubeliais. Į indą su cukinijos mase bei smulkinta paprika įmušu 4 kiaušinius, dedu druską, pipirus ir įspaudžiu česnako skilteles.

Išmaišiusi visą masę, ją dedu į kepimo popieriumi išklotą skardą labai plonu sluoksniu ir gerai suspaudžiu.

Patiekalas kepa 180 laipsnių orkaitėje apie dvidešimt minučių. Ant šiek tiek pravėsusio papločio dedu mocarelos gabalėlius ir susuku. Mocarela šiek tiek išsilydo, tada galima vyniotinį supjaustyti ir mėgautis.

Žinoma, šis patiekalas gali varijuoti. Vietoj paprikos galima rinktis kitas daržoves. Nepatarčiau tik pomidoro, nes paplotis keps ilgai, o bandant susukti irs. Į vidų galima dėti fermentinį sūrį arba tiesiog paplotį ištepti lydytu sūreliu arba varškės užtepėle.

Toks patiekalas puikiai tiks ir pusryčiams, ir nekaloringai, sveikai vakarienei. Skanaus!

Lija



REDAKCIJA REKOMENDUOJA