REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Namai2020 m. Rugpjūčio 9 d. 11:31

Cukinijų blynai be miltų: skanūs ir labai sveiki, išbandykite!

Vilnius

Žinoti.lt nuotr.

Reporteris IngaŠaltinis: Etaplius.lt


141300

Vasarą daugumai žmonių patinka lengvesni valgiai, kurie neapkrauna skrandžio, todėl cukinijų blynai yra puikus pasirinkimas. Receptas tikrai lengvas, kiekvienas sugebės jų išsikepti.

Reikės:

  • 150 g fetos sūrio;
  • 2 valgomųjų šaukštų grietinės;
  • 2 skiltelių česnako;
  • saujos graikinių riešutų;
  • saujos krapų ir petražolių;
  • 2 vidutinio dydžio cukinijų;
  • 4 kiaušinių;
  • druskos pagal skonį.

Gaminimas:

Smulkiai supjaustykite krapus ir petražoles ir supilkite į trintuvą kartu su česnaku ir graikiniais riešutais. Viską sutrinkite. Atskirame dubenyje sumaišykite fetos sūrį (arba bet kokį kitą sūdytą sūrį) su grietine. Supilkite trintuvo mišinį ir gerai išmaišykite.

Nuplaukite cukiniją ir nupjaukite jos galus. Sutarkuokite, apibarstykite druska ir palikite pastovėti, kad išsiskirtų sultys.

Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius, pasūdykite juos druska. Iš cukinijų nupilkite sulčių perteklių ir sudėkite jas į kiaušinius.

Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Iš cukinijų masės formuokite blynus ir kepkite.

Ant blynų viršaus uždėkite žolelių ir grietinės mišinį ir susukite blynus keptuvėje. Jei norite, įdarą galite dėti ir kitokį.

Cukinijų blynai tikrai patiks visai šeimynai.

https://www.zinoti.lt/

zinotilt-logo-1.png



REDAKCIJA REKOMENDUOJA