Angle down Atgal

Braškių sezonas: kaip išsirinkti kokybiškas uogas?

Prasidėjus braškių sezonui parduotuvių ir turgų lentynos ima lūžti nuo raudonų uogų. Kaip išsirinkti braškes, kad nenusiviltume jų skoniu? Yra keli triukai, kurie padės išsirinkti kokybiškas uogas.

Pirkite vietines uogas

Skaniausios braškės – jų sezono metu. Pamirškite dėžutėse supakuotas uogas prekybos centruose. Ne sezono metu iš užsienio siunčiamos braškės lentynas pasiekia nepakankamai prinokusios ir ne tokios saldžios.

Šviežios braškės – rykškiai raudonos, neapvytusiais žiedkočiais

Jei neturite galimybės paragauti perkamų uogų, atkreipkite dėmesį į jų spalvą. Uogos turi būti ryškios ir sodriai raudonos spalvos. Uogų šviežumą taip pat parodo žiedkočiai: jei jie žali, nenuvytę ir gerai laikosi ant uogos – braškė šviežia.

Unsplash.com nuotr.
Unsplash.com nuotr.

Prieš pirkdami braškes jas pauostykite

Nepabijokite prieš nusipirkdami uogų jas pauostyti. Kvapas gali išduoti, kokios kokybės yra uogos. Kokybiškų braškių kvapas gaivus ir malonus.

Uogų dydis – ne visada svarbiausias

Skirtingų veislių braškės skiriasi uogų dydžiu. Didelės braškės gali būti vandeningos ir nesaldžios, mažesnės dažniausiai būna saldesnės.

Unsplash.com nuotr.
Unsplash.com nuotr.

Įvertinkite braškių išvaizdą

Jei braškės yra ypač gražios ir vienodos, gali būti, jog buvo augintos pasitelkiant chemiją. Yra įvairių chemikalų, kure išlaiko uogos spalvą, neleidžia jai gesti. Taip augintos uogos neturi nei kvapo, nei skonio.

Uogos neturi turėti pelėsio

Pirkdami braškes atidžiai jas apžiūrėkite, ar ant uogų nėra pelėsio. Net jei dauguma dėžutėje esančių uogų neturi pelėsio, jos jau pradėjusios gesti. Uogos turi būti sausos, be šlapiuojančių vietų, pelėsio, puvinių.

Apžiūrėkite uogų indelį

Apžiūrėkite uogų dėžutę, yapč jos apačią. Kartais parduodantys braškes bando gudrauti – dėžutės apačioje paslepia blogesnes uogas. Patikrinkite, ar ant dugno nėra pavandenijusių braškių.

Unsplash.com nuotr.
Unsplash.com nuotr.
comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite