REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2021 m. Spalio 22 d. 09:25

Bendruomenei tęsti „skanią“ tradiciją padės ir įsigytas šaldytuvas

Alytus

Reporteris ElenaŠaltinis: Etaplius.lt


191758

Kaimo bendruomenė „Makniūnų sodžius“ įgyvendino dar vieną projektą – „Sveika mityba – sveikatos pamatas“. Jis buvo finansuotas pagal pateiktą ir laimėtą, nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2021 metų veiksmų plano 1.1.4 priemonės „Stiprinti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“ paraišką.„Labai džiaugiamės pagal šį projektą įsigytu šaldytuvu, kuris labai reikalingas kiekvieno renginio metu, o ypač vykdant sveiko maisto edukacijas“, sakė bendruomenės pirmininkė Dalė Baranauskienė.

Prieš pandemiją bendruomenėje didžiųjų renginių metu buvo tradicija virti sriubas, troškinius. Savo sugebėjimus šeimininkės ne kartą parodė rajoninių renginių metu: per bendruomenių sąskrydžius, mugėse buvo verdama baravykų ar daržovių sriubos, kurias ragavę įvertino labai gerai.

Bandant prisitaikyti prie šiandienos diktuojamų sąlygų, kilo idėja Pasaulinę maisto dieną paminėti „Makniūnų sodžiaus“ kiemelyje vykusiame bagažinių turgelyje. „Virėme sveikuolišką daržovių sriubą, naudojome ekologiškas daržoves, gardinome kokosų pienu. Dėkojame mūsų partnerei, vyr. bibliotekininkei Berūtai Sadauskienei už pagalbą ir mūsų iniciatyvos palaikymą. Virtuvės šefas Romualdas Volungevičius su padėjėjomis Danguole Muzikevičiene ir Daiva Petrauskiene išvirė ir pilstė gardžią sriubytę visiems norintiems, kurie turėjo savo indus. Beje, turgelio paklausios prekės buvo dubenėliai ir šaukštai“, – pasakoja bendruomenės pirmininkė D. Baranauskienė.

Bendruomenė planuoja virti sriubą, arbatą ir kitų bagažinių turgelio metu. „Suvalgę šiltos sriubos ar atsigėrę puodelį arbatos iš Dzūkijos laukuose surinktų arbatžolių, ir prekeiviai, ir pirkėjai galės sušilti“, – sako pirmininkė.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA